Нов тест: Всеки втори европеец е алергичен!

Факторите: Мръсният въздух и начина ни на живот
14 авг 2018 21:38, Екип на Dnes.bg
9
Нов тест: Всеки втори европеец е алергичен!
Снимка: flickr

В близките години всеки втори европеец ще има алергии, показва ново проучване.

Според изследването, направено от Университета в Гент, Белгия, в момента 40 на сто от възрастните и всяко второ дете имат алергична чувствителност.

За сравнение преди години състоянието е било откривано при 15 на сто от децата и 20 на сто от възрастните.

Високите нива на положителните кожни тестове не означават, че всеки втори е болен, но показват по-високо предразположение към заболяването, което може да се развие при стечение на обстоятелствата.

Според алерголозите климатичните промени, замърсяването на въздуха и нездравословния начин на живот са водещите фактори за увеличаването на заболеваемостта.

Затоплянето на времето удължава отделянето на полени от дърветата и тревите, като увеличава и количеството им. Полените се смятат за основен причинител на невродени алергии при възрастни и при децата.

Живеещите в градовете страдат и от микрочастиците, отделяни при изгарянето на газове от автомобилите, отоплителните и климатичните инсталации. Тези частици могат да стимулират алергиите.

Основният фактор за тревожното увеличаване на хората, предразположени към алергии обаче, е нездравословният начин на живот, смятат авторите на изследването.

Неправилното хранене, липсата на физическа активност и недостатъчната хигиена, отслабват имунната система и улесняват развиването на алергични реакции.

Белгийските учени смятат, че едно от решенията срещу засилващия се проблем, могат да бъдат имунотерапиите. Алергичните към ужилване от пчели например биха могли да се имунизират през топлите месеци.

Цялостно решение обаче не може да се предложи, тъй като науката все още няма достатъчно средства да се пребори с тревожно растящата заболеваемост от алергии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
виновни са преди 5 години
И хилядите бездомни кучета и котки чиито *** дишаме
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време по селата всичките са живели по сто и кусур години - ФАКТ!
5
1
 
6
 
! Отговори
пръс преди 5 години
пръскат със самолети
4
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Най-вече алергизират пръскащите химикали самолети, които не отиват за никъде, а просто кръстосват небето.Много ясно се виждат следите от тях, защото остават с часове в небето, докато обикновените пътнически изпускат конденз, който изчезва за минути.
3
1
 
6
 
! Отговори
Belge преди 5 години
написано е до някъде ... ( пропуснали са в превода и за пестицидите открити в урината на деца ... ) мн късно стигат до Бг.новините . Що се отнася до алергиите от полезна ,ИМА ТЕСТ В АПТЕКИТЕ ЗА АЛЕРГИЯ И МН.СИ ГО КОПУВАТ НО МНОГОТО СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСА И ЗНАЯТ Й ОТГОВОРА от защо ли теста за алергия не отчита от какво е алержик ,а отчита само че има алергия .
2
4
 
1
 
! Отговори
бай х преди 5 години
много съм алергичен към ракията - със доматки , сиренце + зелена чушка
1
1
 
19
 
! Отговори
V преди 5 години
За кожните алергии са виновни индустрията и битовата химия, а за дихателните финните частици и не миенето на улиците през пролетта когато изсъхва калта и колите вдигат във въздуха всичките частици събрали се там през зимата.