Жертвите в Генуа вече са 35, броят им може да нарасне

В Италия започва инспекция на остарелите мостове и тунели
15 авг 2018 10:37, Елка Василева
15
Жертвите в Генуа вече са 35, броят им може да нарасне
Снимка: Reuters

Броят на загиналите при срутването на мост в Генуа достигна 35, предадоха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на данни на префектурата в северозападния италиански град.

Пожарникари и други спасителни екипи цяла нощ са издирвали загинали и оцелели под отломките на пътното съоръжение.

Още по темата

Според полицията не е изключено жертвите да са още повече.

Сред загиналите има три деца - на 7, 12 и 13 години. Ранените при срутването са 16.

Вчера малко преди обяд стометров участък от моста "Моранди" рухна от височина около 50 метра върху два склада, железопътна линия и речно корито. Паднаха и между 30 и 35 автомобила, които се движели по моста в момента на катастрофата.

Мостът, наричан от местните жители "Бруклин бридж", е ключов елемент от шосето Милано-Генуа и шосето, което свързва Генуа с Франция. "Хората, които живеят в Генуа, минават по този мост по няколко пъти на ден", каза италианският заместник-министър на инфраструктурата и транспорта Едоардо Рикси, който е генуезец.

Министърът на транспорта Данило Тонинели съобщи днес, че е стартирана процедура за отменяне на концесията на компанията оператор на автомагистралата. Той подчерта, че държавата ще иска да наложи на "Аутостраде пер л'Италия" значителни финансови санкции, които може да стигнат до 150 милиона евро, съгласно концесионния договор. Според министъра ръководството на компанията трябва да подаде оставка. Тонинели каза още, че правителството започва инспекция на остарелите мостове и тунели в страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: италиямостГенуа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За падналите лампи в тунела трябваше да търсят отговорност от проектанта. Некадърникът е сложил да висят железа като дамоклиеви мечове над главите на пътуващите.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно италианската мафия е спечелила поръчката, прибрали са 2/3 от парите, с 1/3 са поръчали на оня некадърник, на който и трите моста са паднали, да построи нещо, което прилича на мост. Капитализмът и мафията строят така.
13
5
 
2
 
! Отговори
УРАААААААААААААААААА преди 5 години
УРААААААААААААААААААА, САМО ТАКА ГОСПОДИИИИИИИИИИИИИ, ТРЕБИ ГИ ГНУСНИТЕ МАФИОТЧЕТАААААААААААААААААААА, ТЕХНАТА КОЖА МИРИЗЛИВААААААААААААААААА
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги след дъжд - качулка. Сега се почва инспекцията. А де дремахте досега бе. Не че у нас друго. Преди време паднаха лампите в тунела и убиха жена, и после почнаха да се сещат, сещат... че трябвало да бъде иначе.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за хората. Такова ум е писано. Шанса е минимален , но факт.
10
0
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Ако падне трети мост, това е тероризъм на ***.
9
1
 
8
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Към който е правил снимката.Фотоапарата да си смени собственика.
8
3
 
4
 
! Отговори
Скарлет преди 5 години
Иэвестно е, че эеметресенията могат да бъдат естествени, т. е. дължащи се на процесите в Эемята, или иэкуствени т. е. предиэвикани по иэкуствен път, например чреэ подэемен ядрен вэрив!!! Не энам эащо се сетих эа най страшния эеметръсен район в САЩ, и така наречената Йелоустонска калдера, както и раэцепването на територията преэ раэлома Калифорния - сан Андреас!!! Хората ще иэчеэнат эавинаги от лицето на Вселената!!!
7
1
 
14
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Тея италианците нещо много почнаха да копират от нас, първо ни копират футболната стратегия за класиране на световни първенства 1 към 1, сега ни копират и принципа след дъжд качулка, стане белята и почват инспекциите и дъра бъра, та така до следващата беля.
6
3
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Взривове е имало само в главата ти
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия поиска ли вече оставката на българския земеделски министър, министър на транспорта и на краля на Мароко заради срутването на моста в Генуа?
4
6
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
До Членска карта 7,не се притеснявай,няма как бог да даде такова нещо,нали е българин,затова и българите живеят като богове,но не само,че не го оценяват,ами искат и още и хленчат непрекъснато,че нямало такава държава,ами да няма,къде има държава дето без да си си мръднал пръста получаваш безбожна заплата и после и пенсия,не плащаш ток,вода,данъци,няма природни бедствия,нито подобни трагедии като тази,шапка на тояга
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1. Не са светкавици, но сега увъртат и нагаждат нещата. Все едно министър пиян да си убие детето с моторна шейна и да влезе в затвора.
2
0
 
16
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Да не дава Бог такава катастрофа! Никой не заслужава такъв ужас!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последно, имаше ли взривове или това са светкавици на видеото?