Австрия се тресе от поклона на Кнайсъл към Путин

Как е възможно министър да коленичи пред Путин, пита публицист
Обновена: 21 авг 2018 07:54 | 21 авг 2018 07:50, Александър Попов
227
Австрия се тресе от поклона на Кнайсъл към Путин
Снимка: Reuters

Австрия бе разтърсена вчера от дълбокия поклон, с който шефката на австрийската дипломация Карин Кнайсъл (свързана с крайнодясната Австрийска народна партия) удостои руския президент Владимир Путин на сватбата си в събота, предаде Франс прес.

Във видео, качено на сайта на телевизия RT и заляло интернет вчера, се вижда как австрийската министърка, очевидно грейнала от задоволство, удостоява с този жест руския държавен глава, след като е танцувала валс с него. Австрия сега е ротационен председател на Европейския съюз, напомня АФП.

Още по темата
"Как е възможно министър на външните работи да се държи толкова непрофесионално и да се вижда на снимка как коленичи пред Путин?", пита публицистът Роберт Мизик.

"Снимка, илюстрираща добре как руският автократ кара да танцуват марионетките му", реагира потребител на интернет.

Изненадващото съобщение, че Путин ще присъства на сватбата на г-жа Кнайсъл в южна Австрия, още миналата седмица предизвика недоумение сред медиите и австрийската опозиция, която обърна внимание на потенциалните щети от това присъствие върху неутралитета на Австрия в разгара на председателството й на ЕС.

Снимките с реверанса допълнително засилиха критиките и това накара вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, който е лидер на АНП, да се притече на помощ на министърката.

"Дипломация на танца и сватбата, изпълнена с любезност, сърдечност и добри обноски: едва ли някой може да представи Австрия по-добре", написа той във Facebook. Щрахе напомни, че 53-годишната г-жа Кнайсъл е посещавала престижната виенска школа за танци "Елмайер" "и знае как да го направи".

Директорът на тази школа Томас Шефер-Елмайер потвърди пред журналисти, че "на всеки бал дамите правят реверанс пред партньора си, което е знак на дълбок комплимент". В отговор на журналистически въпрос по този повод той все пак призна, че не би могъл да си представи германската канцлерка Ангела Меркел да направи подобен жест пред Путин.

АФП напомня, че руският президент прекара близо два часа на сватбата на министърката в събота в Гамлиц, винарско село в околностите на Грац, в югоизточна Австрия. Путин бе изпратен на летището от канцлера консерватор Себастиан Курц. През декември той влезе в управляваща коалиция с АНП, партия, свързана от 2016 г. със споразумение за партньорство с партията на Владимир Путин "Единна Русия". Путин редовно е обвиняван, че се опитва да разедини 28-те страни от ЕС, като развива връзки с популистките партии в редица европейски страни, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 5 години
Тотално падение и резил за Австрия !!!!! ИЗЛАГАЦИЯ !!! Така не са се кланяли дори в бившите соц. страни на съветските величия ( само дето Бай Тошо целуваше Брежнев като първата любовница , ама това е друг случай ) !!!
164
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте как я гледа Путин,а как гледаше нашия.Има разлика нали?
163
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Санкции,глоби,хайде -де" хората хем са председатели на Европа знаят как да си извличат ползите и правят политиките.Свадба!А ние ходихме ама ни натириха като слуги през задния вход
162
0
 
7
 
! Отговори
До бай Вълчо преди 5 години
А кажи ми бай Вълчо защо тия неща за келепира масово хората у нас не разбират а се плюят като фанатици,едните слепи и глухи за всичко което е добро за държавата само да е против едните,други пък и те като луди плюят и не се сещат да вземат идея която е добра за нас.Само крайности и никой не се сеща за собствената си държава
161
0
 
3
 
! Отговори
зел преди 5 години
Дори да са прави и той да е от най-най-лошите... не е това начина да покажеш и докажеш,Показват как няма смисъл да има смисъл - друго няма кво да кажа,,, то като с повечето новини - пълнеж !
160
1
 
14
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
До питанчоНа времето мой професор от СУ-то ни напомняше,че най-възпитаната империя е била австро- унгарската.Дала на европата- музиката,танците,знанието и т.н.Е, сватосвали са се с някои други държави,кралства и т.н. Сега като гледам Орбан и ,,младоженката ,, се сещам за професора.Гледам и дългата софра на снимката с младоженците.А,бе нищо лошо .Сватби и кръщенета,Газпром и ОМВ.Те т'ва си е.Има келепир.Който го обясни на нашия главен пожарникар на република му харизвам 2л. хисарско мерло,2016г
159
3
 
6
 
! Отговори
питанчо преди 5 години
Има ли друг министър в Европа , на чиято сватба Путин да е присъствал ? Знайно е , че в политиката всички прийоми са разрешени , важен е келепира.
158
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В отговор на журналистически въпрос по този повод той все пак призна, че не би могъл да си представи германската канцлерка Ангела Меркел да направи подобен жест пред Путин.---------------ха ха ха, чи канцлерката е толку сфаната, чи ни мой съ пригънъ!
157
10
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
браво на министьрката хитра и оправна жена заедно с президента на хьрватияможе да направят добьр отбор които да дрьпне Европа напред жените са наясно откьде изгрява сльнцето и газта аз с двете рьце гласувам за отбора
156
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази булка има повече тестостеронотколкото естроген .
155
4
 
24
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
Като са го поканили човека, що пък да не отиде? Вундербар, дас ист зер гут!
154
1
 
12
 
! Отговори
666 преди 5 години
До АнонименНе беше ли все пак Достоевски?
153
5
 
5
 
! Отговори
До Hafen DIE Wahrhet преди 5 години
"Хафен", първо научи немски, после давай уроци как е канцлер на немски! Не се излагай!
152
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До путларах акбарЛев Николаевич Толстой е написал цял роман за теб, започва с буквата "И"
151
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕЩО СЕ ЗАФОРМЯ МАЙ...В САЩ ОКАЧВАТ ПОРТРЕТИ НА ПУТИН В ДЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ, В ЕВРОПА ГО КАНЯТ НА СВАТБИ.
150
11
 
17
 
! Отговори
Дипломат преди 5 години
Това е недопустимо! Единствената реакция на ЕС е България да наложи зверски санкции на Русия, да спре всички руски проекти и да съфинасира северен поток. Сероиозно, цяла Европа иска руски пари, но я страх да гъкне на САЩ.
149
9
 
9
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
До Мдаааскакво общо Австрия има с германски национал социализъм?
148
1
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
.Има президент, министър, канцлер...Напротив в немският език президент е президентин (presidentIN) канцлер е канцлерин (KanzlerIN), което си е женски род.
147
19
 
19
 
! Отговори
Мдааас преди 5 години
Германските национал-социалисти и Рушките болшевики винаги са били в близки отношенияДаже заедно започнаха Втората световнаТака чеХора, бдете!
146
17
 
33
 
! Отговори
Simeon Ignatov преди 5 години
Отново и отново Путин показа на Света своето хуманно културно отношение Браво Вообше Молодец Интересно от какво се тресе Австриа