ЕС и Островът са близо до споразумение за Brexit

Мей призова за добра воля, за да не е хаотична раздялата
19 сеп 2018 08:15, Елка Василева
19
ЕС и Островът са близо до споразумение за Brexit
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Великобритания и Европейският съюз са близо до споразумение за Brexit, но и двете страни трябва да проявят добра воля и решителност, за да се избегне хаотична раздяла и да се осигури близко бъдещо партньорство, пише британския премиер Тереза Мей в днешния брой на германския вестник "Ди Велт".

Близо сме до постигането на добре организирано излизане от ЕС, което е ключово за изграждането на близко бъдещо партньорство, отбеляза Мей, цитирана от Ройтерс.

За довеждането на процеса до успешен край ЕС трябва да промени позицията си, както направи Великобритания. Нито една от страните не бива да иска неприемливото от другата като например въвеждането на външна митническа граница между различни части на Обединеното кралство.

Днес и утре лидерите от ЕС се събират в австрийския град Залцбург за преговори, които британският министър за Brexit-а Доминик Рааб определи като крайъгълен камък.

Рааб каза, че британското правителство се придържа към предложението си за граница между британския район Северна Ирландия и членуваща в ЕС Ирландия след Brexit - една от основните пречки за постигането на споразумение.

Вчера главният преговарящ от ЕС за Brexit Мишел Барние каза, че Евросъюзът е готов да подобри предложението си към Великобритания за допълнително подсигуряване при управлението на ирландската граница след раздялата. Барние каза, че срещата на върха на ЕС през октомври ще бъде "моментът на истината" за преговорите за Brexit-а. Според него тя ще покаже дали ще има споразумение или не.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде, днес чумата по прасетата а утре по градчетата! Така ще ви го *** оправниците ви родни РОДОЛЮБЦИ че ще забравите за брексит и клекнете допълнително заради още по тежък Клексит. Тогава ще гледате как Англия сияе а България - роптае!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16По всичко личи че ние българите сме отдавна на майната си! На какво ли се подиграваме след като сме последните в Европа по всичко позитивно и градивно. Не само като държава но и като начин на мислене и манталитет. Ако оцелеем ще сме някаква мижава цифра от която свестните ще бъдат незабелязани за сметка на простащината, както винаги.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OSTROVYT DA VYRVI MEI-NATA SI
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SS 14И аз така страстно се надявам защото Англия ще се отърве от най първичните уж европеици но с манталитет и мислене на помпейци - българските селяци и шумкари! Стойте си с Клексита на раменете и времете и се заблуждавайте.
14
3
 
3
 
! Отговори
SS преди 5 години
С нетърпение очаквам Брекзит - ЕС ще се отърве от най-смрадливото свърталище на плъхове от целия свят, както и от отвратителните им английски домакини ...
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NoName 2А спред мен българите ще ги закопаят техните им предводители в парламента. Гледката е очевадна и следствията силно предсказуеми. Англия ще я бъде за разлика от Милиционерия!
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Пълни Глупости' пишеш. Никой никого не мрази просто Англия не иска да е в съюз със страни признали *** за държава в Евро -съюза на която мястото определено не е там. Ринете си гюбрето, и не забравяйте че иде зимата от която няма спасение нито пък ще ви дойде от ЕС.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7От булсаткомовец какво умно можеш да чуеш освен запеци вследствие на Клексит от 44та! :))))
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До sara 9Ами те точно това искат да са вън и далече от онези киртаци налегнал ги Клексит! :)))))))))
9
5
 
2
 
! Отговори
sara преди 5 години
Maloumnicite ot ostrova nqmat rabota v evrozanata van.
8
6
 
7
 
! Отговори
sgdfgdg преди 5 години
Какво ги интересува англичаните това? На тях им говори за Путин, новичок, руска заплаха и други важни теми:)
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази се е побъркала тотално както и всички енглета
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кога Великобритания ще проумее, че преговаря с ЕС а не със бившата нейна колония Бамгладеш.Това не са преговори а изнудване от страна на Великобритания.И целия му скисъл се свежда до ние мразим всички други нации и не ги искаме тук, но интересно не искат основно други европейци, а мур.гавите субекти с който и бе това там е пълно за тях няма проблем.Ако не заради тая нацистка подлост към другите европейски народи и заради целуването на г.ъза на САЩ, дано поне си платят за Даяна.
5
8
 
16
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
...хайде по-бързо се пръждоствайте от Съюза! Само клечите там и гледате да крадете, без да участвате! Това е хипер нагло. Нямали механизъм да тече принудителен краен срок на напускане, след като сте заявили желание за напускане? Хайде по-живо, тихичко и в галоп се изнасяйте, без да натрапвате присъствието си!
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖалкоТо ако европейските лидери клекнат на ингилизите то значи и други европейски дьржави ще последват примера на британците! Демек, европа ще се разпадне.
3
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Така е - истината е някъде там.
2
6
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Според мен, Тереза Мей ще закопае Англия!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брекситът е някъде там наблизо...