Европейците още с отворени врати към бежанците

Мнозина, обаче не одобряват подхода на ЕС
19 сеп 2018 21:21, Петя Славова
21
Европейците още с отворени врати към бежанците
Снимка: Reuters

Мнозинството европейци подкрепят приема на бежанци, въпреки че много от тях да не одобряват подхода на ЕС към справянето с рекордния наплив на мигранти, чиято върхова точка беше преди три години. Това показва проучване на изследователския център "Пю", предаде Ройтерс.

Във време когато гневът заради миграцията подхранва възхода на евроскептични и противопоставящи се на имиграцията партии в цяла Европа, изследването, направено между май и юли, сочи, че над 80 процента от пълнолетните в Испания, Холандия, Германия и Швеция са за приемането на бежанци, които бягат от насилие и войни.

Още по темата

С равнище от над 70 процента този дял е висок също така и във Франция и Обединеното кралство. Дори в Гърция и Италия, основните входни точки на мигрантите към Европа мнозинството от запитаните все още са за приема на бежанци.

Европейската страна с най-ниско равнище по този показател е Унгария с 32 процента, доста под Полша с 49 процента.

Проучването показва и че много европейци се отнасят критично към подхода на ЕС по отношение на наплива на мигранти, предаде БТА.

Кризата от 2015 г. извади наяве дълбоки разделения в ЕС. Държави на предна линия, тоест в които мигрантите идват първо, като Италия и Гърция изразиха разочарование от източноевропейските страни, които отказаха да приемат бежанци, а други, сред които Швеция и Германия, приеха непропорционално висок дял, отбелязва Ройтерс.

Около 92 процента от гърците, 78 процента от италианците и 66 процента от германците и британците изразяват неодобрение към подхода на ЕС по въпроса.

Извън Европа над 70 процента от анкетираните в Мексико, Канада и Австралия са изразили подкрепа за приемането на бежанци, а в САЩ и Япония този показател е 66 процента, допълва Ройтерс

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: бежанциЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви бежанци? Преминали през 6-7 държави за да стигнат в Германия- е какви бежанци? Мигранти, търсещи добра социална система. България може да приема бежанци само след като влезе в Шенген. Инак ги затваряме тук, а това им нарушава правата. Трябва да имат възможност да си изберат Германия.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Араби и африканци нямат никаква работа в европейските християнски държави.Африканците имат цял континент много по голям от Европа.Арабите имат огромен ареал на произход и разпространение в Близкия и Среден изток.Нахлуването им в Европа е само с цел унищожаване на бялата християнска раса.Нищо друго.Затова само РЕКОНКИСТА в Европа и кой от където е.Ислямът няма място тук.Да живее Орбан.Меркел,Юнкер и Макрон на съд за предателство към християнските европейски народи.
11
0
 
6
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Задължително трябва да се приемат само жени и деца до десетгодишна възраст, старци над 65 г., идващи от райони на активни бойни действия, без право на прием на родата им.Език на елементарно ниво се учи за три месеца, дори най-трудният (шведски, японски).Ако нямат желание да учат език и да работят, да ги връщат в страните им.Защо не ги приемат в ОАЕ, СА, Йордания, Египет, Кувийт, на местата за поклонения имат безплатни хиляди домове с климатици, какво се правят на ударени?Там ги стрелят на гр
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече бежанци се приемат, толкова повече ще идват. Желаещите да легнат на европейските социални грижи са стотици милиони. Ще сменят цвета и религията на Европа. Това е заговор! Какъв е проблема да им се осигури убежище близо страната им.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задължително трябва да се прави разлика между бежанци и мигранти.. или според ЕС е дискриминация
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврогейците са самоубийци и мазохисти.
7
1
 
11
 
! Отговори
Желю преди 5 години
Ми тогаз кво се оплакват ва!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама вие само кажете колко ви трябват,сръчни и безскрупулни имаме ги в излишък,а за останалото не берете грижа животеца ви не струва пукната пара.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испания,Холандия ,Швеция-все държави където разни нестандартни типове са мнозинство.Специално никога не съм смятал Испания за еврипейска държава нещо много чернички там освен тва и в швеция и в испания са некви либерасти (не либерали) на власт и нещата са ромски.Неотдавна бяха правили митинг че искат повече бежанци,другите искания бяха за безплатна вода,ток,храна и високи социални помощи.В Швеция са толкова разглезени че масово са изкукали от охолен живот.Холандия-там нещата са ясни от отдавна.
4
0
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Явно мигрантите малко колиха и убиваха из Европа, може и още.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето как зорлен ще докарат хитлер отново на власт.историята се повтаря
2
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е чудесна новина, нека страните, които искат бежанци да ги приемат , а държавите, които не ги искат да не ги товарят с тях !
1
1
 
55
 
! Отговори
Тази статия преди 5 години
дори не е и манипулация,а откровена щуротия!Ама като плаща сорос,така ще е!Парите не миришат,нали!?