Френски съд: Марин Льо Пен на психиатрична експертиза!

Поводът са публикувани от нея снимки със зверства на ИД
20 сеп 2018 16:30, Елка Василева
73
Френски съд: Марин Льо Пен на психиатрична експертиза!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен изрази недоволството си от съдебно решение да й бъде направена психиатрична експертиза за това, че през декември 2015 г. е разпространила в Тwitter снимки, показващи сцени на насилие, извършено от терористичната организация "Ислямска държава", предаде Франс прес.

"Мислех си, че имам право на всичко, но не е така! За това, че разкритикувах ужасите на Даеш /"Ислямска държава"/ в Тwitter, "правосъдието" постанови да ме подложат на психиатрична експертиза! Докъде ще стигнат?!", написа Льо Пен в Тwitter.

Според решението на съда целта на психиатричната експертиза е да бъде установено дали Льо Пен е в състояние "да разбира казаното и да отговаря на въпроси" и дали "нарушението, предмет на процеса, е свързано с обстоятелства от настоящето или миналото" на Льо Пен.

Марин Льо Пен публикува в Тwitter на 16 декември 2015 г. снимки, показващи извършени актове на насилие от "Ислямска държава" в отговор на направено от журналиста Жан-Жак Бурден сравнение между ИД и Националния фронт на Льо Пен.

Снимките показваха смазан с танк сирийски войник, изгорен жив йордански пилот и убития американски журналист Джеймс Фоли с отрязана глава, поставена на гърба.

В публикацията си със снимките Льо Пен написа тогава "Ето това е Даеш!"

Снимките, публикувани месец след атентатите в Париж, при които загинаха 130 души, предизвикаха обществено възмущение, а прокуратурата на Нантер започна разследване за "разпространението на съдържащи насилие изображения", припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правилно е решението не е нормално да имаш пари за уиски и да се наливаш с евтина руска водка
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** много сте т.ъ.п.и Защо вашата техника изтри думата *** . Не става въпрос за духа.не като вид сексуално поведение. Става въпрос за основната идея /духът/ на даден документ. Разочарован съм от вас. Прилагане по особенно извратен начин закона за езика на ом.ра.зата.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Льо Пен може и да е осъдена, но как ще и се направи психиатричното изследване когато тя не го желае и няма да се подчини. Какво, ще я завържат за нещо, ще я разпитват, ще я дрогират, или инжектират със някакъв "серум откровенността", ще я бият. То е същото като да те прекарат на детектор на лъжата /полиграфа/ насилствено. Не става. Върху льо Пен се прилага тактиката на очернянето, и дамгосването в духа на "Меморандум 21" на Алан Дълес.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44Освен че си психопат, ами си и социопат. Даже и повърхностно изследване ти гарантира принудително лечение в психиатрична клиника.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно тук никой не е наясно че каже ли Льо Пен че не ще чужденци няма предвид бежанци.Франция отдавна е пълна с африканци и та нищо не мисли да прави че да ги махне.Тя преди година по новините в прав текст заяви че най-голям проблем са и мигрантите от източна Европа и директно спомена българи и румънци.А сега слагайте минуси на воля и подкрепяйте от глупост поредния си враг.После като изхвърли всички българи от Франция ще слагате плюсове ака все тая.
51
0
 
2
 
! Отговори
Заключение преди 5 години
Не Льо Пен, а анонимен 44 е за психиатрична експертиза!
50
0
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Кои са нормалните?Зомбираната Баба Меркел,Бабо.е.бецът Макарон,Ишиасозависимия Юнкер?Ами при това положение "Лу.д.ата" Льо Пен по ми харесва....Впрочем,много е показателно защо е преследвана-защото е показала ИСТИНАТА!Интересно,какво ли щеше да и се случи,ако беше публикувала клипа на подкрепяната от Запада групировка Нур ед дин Занки където те заклаха 13-годишно момче като агне!!???Както е казал поетът- "Свестните у нас считат за луди!"
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 44Ти ли бе
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УМИРАТ ОТ СТРАХ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТ ЩЕ БЪДАТ СПЕЧЕЛЕНИ ОТ КРАЙНОДЕСНИТЕ!
47
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без експертиза е ясно, че тази не е съвсем наред. Само по снимка мога да и поставя диагнозата БАР.
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Льо Пен, Салвини и Орбан ще бъдат постоянно атакувани защото не са удобни! ЕП е една сбирщина от купени и поставени "политици" , левите партии са финансирани от Сорос и заедно с фондациите и продажните медии, се набиват непрестанно "хуманните" им мултикултурални политики, евроценности, толерантност и човешки права, но всъщност плановете им са съвсем други! Затриването на страните и смесването на расите. Орбан, Льо Пен са нужни! Ако нямаше такива лидери, ще ни затрият
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понежи пишещите тука като гледам са от руската армия и я защитават повече няма да пиша за руски пилоти и ще кажа ,че големи ужаси търпят и наемниците ,след като изгледаш 2-3 записа и не щеш да ходиш със снайпер в конфликтна държава...а който ходи си е направил сметката ,че падне ли жив в ръцете на врагга става кинозвезда в хорор с резачки и др садизми..
44
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ АКО СЪМ В СИРИЯ И ПИПНА КОЙТО И ДА БИЛО РУСНАК!!!ДОКТОР МЕНГЕЛЕ ЩЕ МИ ЗАВИДИ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА И ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТТА НА ПРИЧИНЯВАНЕ НА БОЛКА НА ТЕЗИ БЕЗДУШНИ АТЕИСТИ!!И ВСИЧКО ЩЕ ГО ЗАСНЕМА И ЩЕ ГО ПУСНА В НЕТА ДА ЗНАЯТ КАКВО ГИ ЧАКА РУСНАЦИТЕ В СИРИЯ!!!РУСИЯ Е ТЕРОРИСТ НОМЕР 1 В СИРИЯ И ЗАРАДИ НЕЯ СЕ ПОВИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ТАМ!
43
14
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Немаше го още бай Сорос на сцената.Тогава още Бжежински ги оправяше.Големата совецка армия уж сгромела фаш.изму пък като чуеха че трябва да проверят някой кишлак и се на.ираха.Що ли?!
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪРЛ НЕЙН ПРОТИВНИК СЪМ !!!НО В ТОЗИ СЛУЧАЙ ЩЕ Я ПОДКРЕПЯ НА 100%НЕНАВИЖДАМ КОГАТО СЕ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СКРИЕ ИСТИНАТА!!!!!!!!
41
2
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
пак искам да питам другарката "Факт", това от личен опит ли го знаят медиатеките на сорос? както и обичащите детски телца -масони - ака назначаващи папата!
40
18
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Руските пилоти изпадат в паника при мисълта за американските ПЗРК Стингър.И до ден днешен не спят нормално а се на.икават нощем.
39
2
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
другарко "факт" на еврейските медии на сорос. много сте скромна в отговора си от 1л.ед. ч.! по въпроса. или сте просто бот на шайката около "дневник" и "медиапул", със лияв оттенък на венците?
38
15
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Други руски "смелчаць" като им ударят танка с РПГ си изгарят така вътре в него не че немогат да излезнат от него а ми немсеят що ли ;)
37
2
 
13
 
! Отговори
Име преди 5 години
вижте, другарко "факт". никога не съм бил руски льотчик, та не знам какво, но ако ти си била такава, то разкажи какво още ти се е случвало, за да не ставаме руски льотчици, а *** на ек!