Социална политика, здраве… Българинът иска намеса от ЕС

Европейците са недоволни от безработицата и тероризма
24 сеп 2018 08:00,
16
Социална политика, здраве… Българинът иска намеса от ЕС
Снимка: flickr

64% от българите искат Европейският съюз да се намеси по-активно в областта на социалното и здравното осигуряване на страните членки, сочи допитване на "Евробарометър".

То е по поръчка на Европейския парламент и цели да провери доколко жителите на ЕС искат съюзът да се ангажира по-активно в 15 ключови области. Изследването обхваща всички страни на общността, в него са участвали 27 601 души на възраст над 15 години.

"Българите са особено критични към действията на ЕС в областта на здравеопазването и социалната политика - 64% смятат, че в тази област мерките са недостатъчни, и само 25% - че те са достатъчни", отбелязват от "Евробарометър".

Прави впечатление, че в другата страна от ЕС с най-големи доплащания в здравната сфера - Кипър, процентът на хората, които искат намеса от ЕС, е най-голям - над 90%.

Като цяло за по-голяма намеса на ЕС в тези сектори се обявяват голяма част от жителите на Източна и Южна Европа. Средно за общността желаещите повече контрол от Брюксел са мнозинство.

Миграцията, борбата с тероризма и с безработицата са другите области, в които действията на ЕС се възприемат като недостатъчни от около 60% от запитаните българи. На това мнение са и повечето жители на други страни в ЕС.

Недоволните от борбата с тероризма са 57%, което е намаление спрямо 69% преди две години. Доволни са 32%, като през април 2016 г. на това мнение са били само 23%. 58% от европейците смятат, че действията на ЕС относно миграцията са недостатъчни, а 26% са доволни. През април 2016 г. процентите са били съответно 66 и 19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това трябва да бъдем окупирани от Монако, Швейцария, Дания, Англия или която и да е западно европейска държава. Може и Япония, Австралия и Нова Зенландия! Всеки чужд оправник ще е по добър отколкото "родните"!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там е работата разбирачи, че ЕС не се меси. Всичко решават нашите убавци тук. ЕС няма как да ти решава бюджети, заплати и всичко. Ама като не знаете какво е ЕС, само глупости дрънкате.
11
3
 
2
 
! Отговори
Шът, майна преди 5 години
- Вие видели ли сте на доктор да му стигат парите? Лакомяци! Лами!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме никой да ни се меси в управлението на държавата!До сега само гледат и не спряха ни корупция,ни кражби,ни увеличиха пенсиите,заплатите, ни нищо положително,само негативи.Населението оредя,селата опустяха,защото няма работа в провинцията.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече ни се месят в държавата,толкова повече дълбаем дъното.Пенсиите трябва да са минимум 300 евро,а заплатите минимум 800 евро.Цените на всичко вдигнаха,цените на консумативите в България са най-високи от целия ЕС,сега като вдигнаха и газта с 14%,автоматично цената превоз,производство,отопление и продукти ще скочи.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как ще се намеси за качеството и цената на здравните ууслуги! Агенцията за контрол на заболяванията има мандат само за заразните болести. Откъм профилактиката, там са застъпени само ваксините. Нашите здравни заведения са търговски дружества, няма програми за подпомагане, както е в други области ... Да, за животните има, но за хората - не!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ще напише ли нещо за преговорите, които се водят между правителството, работодателите и синдикатите, за да се удари секирата по МРЗ? И че нямат намерение да я увеличават? И хората ще бъдат оставени без дори минимални доходи?
6
0
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
27601души, участвали в изследването. На "ВМРО Армията" или "Родната полиция ни пази" са това? Те са по толкова. Във Въчидръм, Горна студена, Сенник, Дъбово, Старо Железаре, Китен, Хитрино, Бисер, Сърница, Невестино, Ценово, гара Лакатник, Алдомировци, Сеново, Горски Горен тръмбеш, Роман, Остров, Хайредин, Камено поле, Добревци, Мирково, европейците на това мнение ли са?
5
0
 
12
 
! Отговори
ново робство преди 5 години
Естествено ,че ще искат помощ след като белия вожд Винету си прави експеримент с възрастните и им дава увеличение ,ама чак от догодина с 10---20 лв на пенсиите ,а през това време знаем какво чудо ни чака ,тези хора на какво да се надяват ,той по този начин заставя всички работещи сами да издържат родителите си иначе те ще гладуват ,ами здравеопазването ? --попаднеш ли на бялата мафия ще те оглозгат до край.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без Европа сме за никъде. Само тя озаптява малко и дава глъдка въздух на хората. Забравихте за червената вихрушка и братко и батко, и синята мъгла и Софиански и Костов приватизатора, и царчето с мераци за полвин България. Само Европа ни дава шанс за нормален живот.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше надеждата още 2007-а...
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се унищожи корупцията ! Ама май откраднатите пари към Европа отиват .
1
5
 
25
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Пука и Европа за Българският народ, та да се меси. На Европа целта е една да ни унищожат като народ.