Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?

Обществото на Острова не било информирано за последиците
2 окт 2018 08:50, Елка Василева
76
Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Дебатите във Великобритания по излизането й от Европейския съюз са все още много далече от реалността, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на публичен форум в германския град Фрайбург, предаде Ройтерс.

"Понякога имам впечатлението, че британците мислят, че ние напускаме Великобритания, а всъщност е точно обратното", каза Юнкер, разсмивайки публиката от няколко хиляди души.

Още по темата

Той добави, че британското общество никога не е било правилно информирано за последствията от напускането на ЕС.

"Във Великобритания така и не се състоя реална кампания по референдума в смисъл на информационна кампания, - посочи той, когато бе запитан за възможността на втори референдум на Острова за членството в ЕС. - Британците, включително и някои министри в правителството, едва сега разбират колко много въпроси възникват във връзка с това."

"Ако преговорите (по въздушния транспорт), например, се провалят, британски самолети няма повече да могат да кацат на континента. Хората не знаеха това, а вероятно трябваше да им се каже", продължи той.

Юнкер добави, че Brexit вече е "въпрос на миналото" и че иска да се занимава с бъдещето на ЕС, състоящ се от 27 страни. "Ние сме в разгара на трудните преговори за Brexit и аз съм изцяло за намиране на добър начин да сътрудничим с британците като приятели. Трябва да запазим добрия тон", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Нямало да има самолети между ЕС и Англия .Като че ли няма самолети между САЩ и ЕС .Това е регулирано с международни спогодби и подналижи на договаряне.И какво точно ще продават британците на европейския пазар ?
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов не знае английски , аса го короновали за цар в Булгария .
67
7
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 5 години
Никой не бяга от хубавото, вместо да се замислят в Брюксел за причините за напускане им е смешно.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
британия е ясна - излизат. обаче има и друг остров - ирландия, а част от него е открадната от британците преди години и местните хора не желаят да имат граница помежду им. войната с ира спря преди 20 години точно благодарение на ес и на липсата на граници. сега, като издигнат огради и местните не могат да си стигнат до братовчедите на 10 км, на собствения си остров, отново ще пламнат размирици. а шотландците с 300 зора се съгласиха да останат част от британия и то точно заради ес членството.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ес не знам дали налага железни правила, но като цяло изисква всички националности да са еднакво третирани навсякъде из европа. англичаните преди година се опитаха да задължат чужденците да изкарват минимум 40.000 евро годишно и да плащат 10.000 евро данъци, но от ес им казаха, че същите правила се прилагат и за самите англичани. и те осъзнаха, че трябва да си изгонят половината собствено население (което и без това за нищо не става). бившата империя отдавна не съществува и никой не им е длъжен.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в европа има над 4 милиона британци, като само около 1 милион са си направили труда да се регистрират официално. за сметка на това 3 милиона европейци са надлежно регистрирани в англия, работят и плащат данъци. да, тези европейци ще си тръгнат от острова, но за сметка на това ще се върнат стотици хиляди неграмотни, социално слаби, необразовани, педофили и всякаква английска ***, кояот плъзна из континента. и ще виснат на гърба на тяхната им система. но това никой не им го обясни.
63
2
 
8
 
! Отговори
Софакъл преди 5 години
Англия никога не е била истински в ЕС .Там са дива капиталистическа монархия с мнозинство от хора с основно образование.Ако Волен Сидеров знаеше английски щаха да го короноват в Англия.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
следя т.нар. 'брекзит' от самото начало, заедно с 'кампанията' им. никъде не ставаше дума за европейски щати, субсидии, общи правила. основният довод и основната причина за брекзит винаги са били и винаги ще останат безграничната омраза на англичаните към европа и всички европейци. те гласуваха най-вече с цел да изгонят всички европейци от острова си, но не си дадоха сметка, че и тях ще ги изгонят от европа. а сега се чудят какви глупости да измислят, за да проточват 'преговорите'.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
загубена работа са тези британци. голямо реване беше, щели да въвеждат точкова система, не искали необразовани мигранти. ами поне половината европейци там са с по няколко сериозни образования и за разлика от англичаните, говорят и по няколко езика. защо не си видят собствените махмудовци, нгобозита и джоновци, които не могат дори името си да напишат на собствения си език? или всъщност май в това е проблемът? че ханс или збигнев идват да работят, не мрънкат и за самите англичани не остава работа?
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля,че проблема е в ограничаването на свободата на някои европейски държави и лишаването им от държавност,да взимат собствени решения,другия проблем са различните лобита,третия проблем са монополите и грабежа.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От друга страна ЕС са прави,че ако не сме единни и се разпадне ЕС,ще станем още по-зле и ще станем лесна плячка ако сме по отделно.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля,че всеки от двете страни има някакво право,защото ЕС налага железни правила и няколко държави или по-точно лобита печелят от останалите държави,ние в България нямаме право дори над собствените си изобретения и патенти и да печелим от тях,защото са взети от други.Страни като Турция могат да продават свободно стоката си,а ние които сме в ЕС - не.Трябва да дадат повече свобода на южна и източна Европа.От друга страна ЕС са прави,че ако се разпадне ЕС,ще станем още по-зле и няма да имаме помо
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
британците точно това целят - да изгонят всички европейци, но самите те да могат да се заселват където си искат. и ако може, всички да са им длъжни завинаги.
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКаква Русия бе?Не виждаш ли,че руснаците не искат разпадането на ЕС и го казаха,разпадането го искат други,виж какво казва Фарадж.
55
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че самите автори на идеята за брекзит се уплашиха от реалната възможност да напуснат ЕС, но сега им е трудно да излязат от ситуацията! Русия е единственият печеливш от създалата се ситуация! За руснаците е важно не те да живеят добре, а на другите да им е гадно!
54
0
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Прав е, че напълно неосведомени го направиха този избор. Примера е онази история с буса, който обещаваше 350 милиона на седмица за здравеопазване, от който противниците на ЕС се отметнаха 3 дни след вота.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като всяка имперска нация и англичаните гледат предимно в ... пъпа си.
52
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Понякога имам впечатлението, че британците мислят, че ние напускаме Великобритания, а всъщност е точно обратното"Ами всъщност Брекзита означава, че и ЕС напуска Великобритания бе алкохолико. След това острова няма да се води част от съюза.
51
3
 
25
 
! Отговори
РАЗВОД МИ ДАЙ!!! :D преди 5 години
До Анонимен 51КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ !!!ЧЛЕНСКИЯ ВНОС НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е 10 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА ЕС!!! А ПОЛУЧАВАТ ГОДИШНО 20 МИЛИАРДА ЕВРО ПО ПРОГРАМИТЕ НА ЕС !!!ТО ТОВА НЕ Е ВАЖНОТО!!! ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ БЕЗМИТНАТА ЗОНА КОЯТО ПОЛУЧАВА ОТ ЕС ТОВА И НОСИ 90% ОТ БВП НА СТРАНАТА Е ТЪРГОВИЯ С ЕС! ТРИЛИОНИ!!!ЩОМ НЕ СИ В ЕС НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ ПРАВО НА БЕЗМИТНА ЗОНА ТОВА ИСКАМ ДА СЕ МАХНЕ ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ :DРАЗВОД МИ ДАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
50
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер е еквивалента на Елцин. А ЕС, както казаха британците е еквивалента на СССР.