Етикети, протоколи... Готов ли е Радев за чая с кралица Елизабет II?

Българският държавен глава и първата дама на посещение във Великобритания
17 окт 2018 13:00,
144

Българският държавен глава Румен Радев заминава на работно посещение във Великобритания. Предстои президентът и първата дама на страната да се срещнат с Нейно Величество кралица Елизабет II.

Протоколът е символичният език на дипломацията, а правилата при срещи с кралски особи са особено строги. Кралското семейство се отличава със строгите си традиции и стриктното спазване на протокола, за което се грижат голям брой хора.

Множеството изисквания са объркали не един или двама държавници. Изисква се солидна подготовка, но въпреки това етикета често пъти се нарушава заради непознаване на протокола.

Готови ли са Радев и първата дама да посетят кралското семейство на Великобритания и какво означава визитата?

"Подобни събития винаги са положителни за двустранните отношения между страните. Въпросът обаче е, че това посещение не е политическо, то е единствено протоколно", коментира пред Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Великобритания Стефан Тафров.

"Надявам се, че президентът и съпругата му са били предварително осведомени за протокола при посещението на кралицата, тъй като има много моменти, в които трябва да следят поведението си, важно е и обръщението към нея", обясни на свой ред експертът по международен протокол Кристина Крънчева.

В рамките на визитата си, която продължава до 19 октомври, българският държавен глава ще има аудиенция при кралица Елизабет II и ще изнесе лекция в университета в Оксфорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Британците са побъркани на тема протокол, дотолкова, че сами се смеят на себе си за това. В една английска комедия домакинът казва на слугата си: "Кажи на гостите да се приготвят за вечеря". А той му отговаря: "Като гледам, никой не си е забравил стомаха в къщи, така че трябва да са готови".
114
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът на Р. България е като всички българи.*** човек с претенции.
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До достоен генералМи да бехте си избрали добър плочкаджия или каналджия за президент.Поне нямаше да ви срами.
112
0
 
0
 
! Отговори
441115 преди 5 години
И кво стана сега-да Благодарим на Баце за спокойствието.Айде целувайте ръка!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало,пишештите на хранилка при Цвъки,посрещнахте ли вкупом Северинчо?! Щото след него идете и Вие,иВас ше срещаме в Софийския с Почести.
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХУБАВ ИЛИ ЛОШ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ТОЙ Е ПРЕЗИДЕНТ НА СТРАНАТА ЧИИТО ГРАЖДАНИ СМЕ.
109
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такаааа,тия,които плюят по Президента на България (колкото и да са),всичките,взети заедно,не могат да му стъпят на кутрето-нито по образование,нито по възпитание,нито по интелигентност! НЕ СЪМ ***!Просто преценявам обективно!И да ми сложите минуси,не ми дреме!
108
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свършено е с вас гербери.
107
5
 
8
 
! Отговори
Чринц Парлз преди 5 години
Абе какво ни занимавате с претенциите на дъртия наглосаксонски вампир, бе! Радев, пиши и Локо София със спрей на стената на Бъкингам и и дай свободно на тая харпия.
106
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дженерал Деси пак да си облече вълнената рокля и високите чепици да обере овациите! А червен *** първо за направи едно с.иганско колело и после да проведе един задълбочен разговор на тема премахване санкциите срещу матушка Рус, а не да мълчи като пън и после като се върне от гурбета да се изказва по митинги на БСП в подкрепа на брацка Расия!
105
6
 
19
 
! Отговори
достоен Генерал преди 5 години
- Летец-пилот I-ви клас.- Летателен стаж на L-29, L-39 и изтребители УТИМиг-15, Миг-17, Миг-21, Миг-29.-нОпознавателни полети на изтребители F-15, F-16, F/A-18 Hornet, Eurofighter Typhoon, SAAB Gripen.- Пролетени над 1400 часа.През 2014 г. организира авиационно шоу Това сме ние! и лично изпълнява с Миг-29 фигурите от висшия пилотаж Камбана и Кобра.[
104
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно ГенералДеса се е подготвила. Дано не е голяма излагацията.
103
17
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Деса и Румен ще са като оня див кон дето нахлу в бар във Франция и мяташе къчове пред ужасените посетители. То и най успешният касов бг филм мисия Лондон си беше просташка гавра с кралицата като че ли тя ей така приема покани за погански вуду ритуали.
102
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** е по смешен и от Ал Бънди с който са си лика прилика, ама и Десито трябва да си боядиса косата в червено и Женени с деца оживява отново на екрана! Обаче ще падне голям смях, щото Кралицата като го види ще си помисли, че е истинския Ал Бънди и даже може да му поиска автограф и те тогава вече нашия комик ще насе.ре от кеф! И нищо чудно да се хвърли на земята за да направи показно няколко лицеви опори!
101
4
 
9
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Поздрав от Сибир-кажете на Баце да не ходи с фанели,че тука е студено.Край на връзката.Аз отивам на аеродрума,че щели да порещат личност,по известна и от Пабло Ескубар
100
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
премиера е тиква. президента е ***.това е аспарухчовия материял. Квот таквоа !
99
2
 
2
 
! Отговори
до 110 преди 5 години
Истински *** искаш да кажеш!
98
16
 
4
 
! Отговори
Mission London преди 5 години
Мисия Лондон май е някакъв вид пророчески филм. Сценария за Деса е писан. Чая с кралицата е уреден, сега само огненото шоу остава.
97
5
 
5
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Въпросът е дали Бети рептиловампирката е готова да се срещне с един истински мъж. Защото е всеизвестно че нейния вид истински се страхува от арийците. И че никакви финтифлюшки, дрънкулки, церемониални изисквания и етикети не могат да прикрият този страх
96
4
 
7
 
! Отговори
до тъпоте ГЕРБ-ери преди 5 години
Гледам нарастнал е броя на палците надолу.Ашколсун машшалах!!!На мен де, не на вас - успях да ви мобилизирам да съберете по-голяма група мал.оу.ни ***.от.чета и да си развеете ***.ащината като прани кюлоти на трънка.Ама и да ми благодарите, че съм стреснал Цв.Цв. да ви отпусне повече парички за да подхрани олигоф.ренията ви.