Влез, излез... Неясното бъдеще след Brexit на Острова

Хиляди англичани на протест, искат нов референдум
22 окт 2018 10:00, Петя Славова
15

Неясното бъдеще и буксуващите преговори около раздялата на Великобритания с Европейския съюз рефлектираха върху хората на Острова.

Стотици хиляди англичани се събраха на протест в Лондон с настояване за нов референдум по сделката за излизане на страната от ЕС.

Още по темата

"Хората бяха излъгани в самото начало с много фалшиви новини и недомлъвки. Brexit е пример как не трябва да се управлява една държава. Най-добрият проект на Европа - ЕС, който е донесъл мир и сътрудничество, пак се оказа несъвършен. Вотът за Brexit не почива на вярна информация. Вотът беше между информирани и дезинформирани", коментира преводачката Мариана Хил.

Пред Bulgaria ON AIR тя подчерта, че няма как за толкова кратко време да бъде постигнато съгласие между двете страни. Според нея преходният период трябва да бъде удължен.

"ЕС не е правен за да влиза и излиза някой, той не е въртяща се врата", отбеляза Хил.

Писателят и журналист Владимир Левчев пък посочи, че Великобритания винаги е била с единия крак в Европа. По думите му ЕС е много хлабава конфедерация и по-скоро това е пролемът.

"Хората бяха подведени. Намесата е много лесна чрез социални медии и фалшиви новини. Не мисля, че и за ЕС е добра тази раздяла. Разпадането на ЕС ще бъде пагубно за страни като България", обясни Левчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега за Северна Ирландия реват но защо.Много интересно Русия си взе нейния Крим който един *** преди това подари на Украйна а Англия окупира Северна Ирландия която никога не е била нейна но това явно не е проблем.Също пак и Гибралтар окупира и пак всички мълчат защо бе демократи
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10 ей най-накрая и аз да чуя едно свястно мнение точно така си е.Но те тия това им беше и плана да са нито вън нито вътре.Да могат хем привилегии да ползват от ЕС хем да са само който им харесват.Но такъв съюз никъде няма дето да имаш само правя без задължения и да Мигел каквото си искаш да правиш те сега и със САЩ в съюз да са и там така не дават.Пък тия приказки за българска инвазия не знам защо мислят че от цяла Европа ще им ида в дъждовното блато.Млментално вън и визи за тези.
13
0
 
4
 
! Отговори
nobi преди 5 години
когато *** и пульо гласуват, това се получава. може ли за такива важни неща да се пита местния *** и той да си пусне гласа. както при нас за белене. всички са ядрени експерти и гласуват
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
LUBOMIR LEVCEV,VLADIMIR LEVCEV VSE EDNA I SASHTA STOKA-KOMUNISTI ,KOITO RAZBIRAT OT VSICKO.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От четене на новини закралицата , престолонаследницитеи всякакви други пикантериибританците май не бяха разбрализа какво трябва да гласуват исега са като в похмелие .
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акъл и цикъл не дойдат ли навреме, не ги чакайте... драги островитяни. Спъвате евроинтеграцията по всякакъв начин, забавихте максимално дълго (7 години) правото на българите да работим на острова, че сме щели всички да се изнесем там. После що не питахте властниците си къде и колко са българите, с които ги плашехте 7 години?! Точно така и бяхте манипулирани за Брексита. Скоро ще го ядете големият. Заради соц-а ние не вярваме на нищо. А вие пък вярвате на всичко. Кои ли са по-големите наивници?
9
1
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Лондон не е Англия, там няма англичани, да протестират колкото си искат.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, ако се издънят с преговорите, ще обвинят Русия, че хибридни техники е подвела англичаните да гласуват за брекзит и ще гласуват наново, този път като елиминират "намесата на Москва".
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е, когато такива решение я се взимат от масите и то с 1-2% разлика в полза на един от страните.
6
8
 
6
 
! Отговори
ЮНКИ ОБИВА ЗМЕЯ преди 5 години
Само Путин се радва на Змей...
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато превозват протестиращи от страната до Лондон с автобуси, ние знаем за какво иде реч, това сме го виждали...иначе - всяка страна има право на независимост и излизане от васалното си положение
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои консерватори решиха да яхнат вълната създадена от Фараж и компания. Каквото са решили това е. Както казваше Стоичков: Фърст парт фифти-фифти дъ гейм. Реално няма на кого да се сърдят. Кампаниите за и против вървяха от месеци. Сега почват да се сещат за пропуснати ползи.Ми да си видят първо здравеопазването си - мамуни и филипинци си се самоназначават на всичко под лекар. Да беше поне филипинския тарсиер в дарвиновата теория.NHS - *** заобиколен с колониални и бездарни протоколни усмивки
3
2
 
19
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тия ша видат сега кон боб яде ли ...
2
4
 
11
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Ха-ха-ха,а къде прочутата теза на ВВС отпреди ,че народа решава всичко в демократичните страни.... .Народа реши ,че трябва да се напусне и трябва БРИТАНИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ от ЕС!Тези протести са организирани от една партия ,която е против Брексит, та винаги има привърженици които не са съгласни с излизането(там няколко % беше разликата). А и нашите свободни и демократични медии поднасят новините ..... .Британия ще трябва да напусне или милиарди ще се разчароват от демократията пропагандирана от Запад
1
5
 
10
 
! Отговори
21st Century преди 5 години
Да не се окаже, че Острова няма да се маха, а просто подготвят почвата за някаква нова криза.Нещо от сорта на "UK остана в ЕС, но не е сигурен партньор" и щрак! Да ударят пак банки, строителство или друг сектор :D