Рим не отстъпва пред Брюксел, не променя бюджета си

Вицепремиер: С този бюджет ще тръгнем напред
14 ное 2018 08:25, Елка Василева
15
Рим не отстъпва пред Брюксел, не променя бюджета си
Снимка: архив, Reuters

Италианският вицепремиер и лидер на антисистемното движение "5 звезди" Луиджи Ди Майо заяви снощи, че правителството няма да внесе промени в проектобюджета за 2019 година, въпреки че Европейската комисия го отхвърли, предаде Франс прес.

Още по темата

"Бюджетът няма да се промени, нито в изчисленията, нито в прогнозата за растеж. Ние сме убедени, че нашата страна има нужда от този бюджет, за да тръгне отново напред", каза Ди Майо пред журналисти след заседание на правителството.

Другият вицепремиер Матео Салвини, лидер на партията Лига, заяви, че италианското правителство поддържа прогнозите си за дефицита и икономическия растеж за 2019 г., въпреки че Европейската комисия настоя проектобюджетът да бъде преработен, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В изявление след заседанието на правителството Салвини каза, че бюджетният дефицит се предвижда да бъде 2,4 на сто от БВП, а растежът - 1,5 процента. Той добави, че разходите ще бъдат стриктно контролирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Неам нерви"те от Брюксел едно зеле не могат да отгледат както трябва ....ай моля ви се...."---Ама, те и топките са им като зелето им ... :)
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Италианците вече се чувстват втора ръка хора.................а българите явно сме трета ръка хора за бюрократите в Брюксел!!
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и на Орбан му говореха същите глупости как щял да фалира, как ще избягат инвеститорите... нищо подобно- БМВ открива сега завод в Дебрецен за 1 млрд евро.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е да си член на еврозоната - можеш да кажеш не
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като закъсат петзвездните с този бюджет като Гърция не знам на коя врата ще почукат да търсят пари. Аз бих ги пратил при Путин. И без друго нали ще му отменят санкциите щото санкциите спъвали постъпателното движение напред на Италия.
6
0
 
22
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
ЕС се спаси от разпадане пред гръцките проблеми,ЕС се спаси пред кипърските проблеми ,но италианския проблем ще е доста голяма хапка за ЕС включително и британския десерт"Брексит" ,та да не вземе да гръмне!?
5
4
 
23
 
! Отговори
Неам нерви преди 5 години
те от Брюксел едно зеле не могат да отгледат както трябва ....ай моля ви се....
4
3
 
23
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
До 2 АнонименАбе гендир , кде намесваш тук и Русия бе ! Абе сигурно си бир на сухо тая нощ щот та е напуснал мъжът ти от африка . Нал тъй !
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама после да няма,защо ручааме жабетата!То репченето,много акъл не требе!
2
9
 
35
 
! Отговори
ами преди 5 години
Радвам се,че има хора които се противопоставят на брюкселските зелки,които се имат за умни и всезнаещи.Браво на тях,не са като нашите близалки............
1
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
виждате ли как се прави, жалки цвъцковци ?