Оставки на Острова – протест срещу сделката за Brexit

Проектът за споразумение застрашавал единството на държавата
15 ное 2018 12:37, Елка Василева
22
Оставки на Острова – протест срещу сделката за Brexit
Доминик Рааб. Снимка: архив, Reuters

Британският министър за Brexit Доминик Рааб подаде днес оставка, предаде Ройтерс.

Оставката е в знак на протест срещу постигнатата от премиера Тереза Мей сделка за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

"Със съжаление съобщавам, че след вчерашното заседание на правителството за сделката по Brexit, подавам оставка", написа Рааб в профила си в Тwitter.

Според Рааб проектът за Brexit на Мей застрашава единството на Великобритания. Не мога да подкрепя предложеното споразумение по две причини, свързани с бъдещия статут на Северна Ирландия след Brexit, добави той, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Британският държавен секретар за Северна Ирландия Шайлеш Вара също съобщи днес, че е подал оставка заради несъгласие с проектоспоразумението за Brexit, сключено от правителството му и Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Не мога да подкрепя споразумението за напускане, сключено с ЕС", обясни Вара в писмото с оставката си, публикувано в акаунта му в Тwitter.

Вара, който подкрепяше свикването на референдум за оставане в ЕС, изтъкна, че задачата на министър-председателката Тереза Мей да убеди парламента да подкрепи проекта за споразумение е истинско предизвикателство, посочва Ройтерс.

Вара и Рааб подадоха оставка, след като Тереза Мей спечели подкрепата на правителството за проекта. Вара разкритикува сделката, тъй като тя тласка Великобритания в компромис, без набелязан срок, в който тя ще стане суверенна държава.

Ние сме горда нация и е много тъжно, че сме принудени да се подчиним на правила, създадени от други държави, които са показали, че не вземат нашите интереси присърце. Можем и трябва да постигнем повече, заяви той в писмото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
Германия с нищо не превъзхожда Франция. Първо, икономиката на Германия е по-голяма защото са с 20 милиона повече. Така че размера не означава нищо. Французите имат по-големи заплати, по-малка работна седмица, повече почивки и по-добро здравеопазване (според експерти - най-доброто в света). Имат най-добрата армия в Западна Европа, ядрени оръжия, ядрен самолетоносач, 60 реактора, космическа програма, нямат американски бази. Франция е най-великата страна! Елзас и Лорен са френски! Точка.
19
2
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименНикакъв шанс.Френската армия е бая по-напред от немската.Рафала е по-добър самолет от Тайфуна половината Тайфуни не летят.В танковете Леклерка е по-добър.Турските танкове Тигър не направиха нищо срещу кюрдите.Франция има космически войски и сателити германия няма.танковете са нищо в днешно време срещу авиацията хеликоптери и тн както и срещу преносимите противотанкови ракети.Немският флот е нищо пред френският и британският.Нема ги никъде немците.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Нали се сещаш, че с тази европейска армия Германия ще се превъоръжи и хептен ще измести Франция. Армията е последното сериозно нещо в което Франция е пред Германия. И ако Франция и Британия бяха толкова пред немците нямаше да имат доста по-малки икономики. Германия също така има по-голямо влияние от Франция в Европа. Германия ДОМИНИРА ЕС, а Франция е втора цигулка... казвам го с горчивина защото мразя немците.
17
2
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Никакви германци не управляват опитаха се от Брюксел да коригират френският бюджет ония им казаха да си гледат работата.Защо французите искат европейска армия ли ми за да си продават оръжието и да печелят само на българина му се привиждат някаква немска доминация.Българина е свикнал да го доминират отгоре.Наследство от едни 500 години.Немците са още зелени от факта че Пежо купиха Опел.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великите колонизатори и владетели на света, чак сега разбраха, че не може и оная работа вътре и душата в Рая.
15
3
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Германия нищо не изсмуква.Французи и Англичани в Германия не ходят щот плащат по-малко.Ходят българи и тн.Ама млади добре образовани германци бягат в Швейцария аАмерика и тн.Германия губи добре подготвени германци и ги заменят с българи и хървати със съмнително образование.Немската икономика ще потъне много яко.
14
1
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Проблема е че самата Сащ подкрепя Германия или поне до скоро ги подкрепяше.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1990г. Италианската и Германската икономика са били кажи-речи на едно ниво. 2019г. немската икономика е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ИТАЛИАНСКАТА. "Равноправен съюз", нееее Германия хич не доминира Европа, тя е невинна кравичка.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че Доминик РАТ ще избяга пръв от потъващия кораб :)
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Европейските страни са до такава степен доминирани от Германия, че са готови да влезят в конфликт със САЩ за да може Дойчо да си продава колите на американците без мита. Ако французи и италианци имаха мозък щяха да подкрепят САЩ срещу Германия, като също наложат мита, за да възродят индустрията си. Ама от де мозък? Толкова навътре са потънали в големия г## на Меркел, че не виждат какво се случва с тях и колко изостават. Европа обеднява, а Германия става все по-богата! Райх!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Пиша всичко това за да се знае, че амбициите на Германия никога не са се променяли. Ако погледнете отвъд мантрите за толерантност, обединение на нациите, мулти-култи, ще откриете едно чудовище. Германия използва глобалисткия ЕС за да доминира Европа. Политически, икономически, а скоро и военно (обща европейска армия). Ето защо Англия иска да напусне ЕС. Германия завладя Европа без един изстрелян куршум. Меркел е фюрер, никой не може да се противопостави на Германия за Северен Поток.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Най-много евродепутати са немци. В Европарламента е като Бундестаг, лидери на големите европартии са немци. Вебер ще наследи Юнкер. Немската икономика изсмуква младите от цяла Европа, залива я със свои стоки, смаза индустрията на другите страни защото в ЕС няма мита и няма как да се защитят. Еврото е в полза на експортно ориентираната Германия, която се меси във вътрешните работи на останалите страни. ГЕРБ е васална на немците. Меркел покани бежанците господарската, без да пита никой
8
6
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Немците си мислят че нещо управляват.Италианците им се изсмяха и казаха че бюджета не се променя.Поляците им се изсмяха и горят европейски знамена те между другото са следващите които ще се махнат с огромна американска подкрепа и винаги са били с англичаните.Унгарците се изсмяха на Меркел както и чехите с имигрантите.В Брюксел освен на френски на нищо друго не се говори.Никой в Света от Кения до Канада не учи немски.Световните езици са англииски и френски.
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички нормални държави напускат потъващия кораб ЕС или се опиентират към напускане. ЕС ще се разпадне като СССР.
6
4
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Немците още се въртят в леглата си че Елзасс и Лотарингия са ФРЕНСКИ!Така е било и така ще бъде!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3, немците към днешна дата губят нещо много по-важно от двете световни... народа си! Германия с ВСЕКИ ДЕН се разводнява все повече. Когато германците се превърнат в малзинство, това вече няма да бъде Германия. Във Франкфурт вече няма немци. Скоро и в останалите градове. Да живее глобализма, нали умнокрасавци?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е първият министър за Brexit, който подава оставка. При толкова много оставки откакто Мей е премиер буди учудване как изобщо това правителство е все още на власт.
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер е мечтаел за ЕС, дали немците наистина загубиха ВСВ?
2
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните са достойни хора.Не е съгласен с политиката на шефа >>>>>>подава оставка.Българите са пoмияpи. Има ли лапачка ............НИКАКВА ОСТАВКА та ако ще света да де разпадне.Това гнусно племе българско не бива да съществува.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъглявия лукав Албион се разпада на съставни части, но хубавото е, че помогнаха в борбата срещу глобалистката върхушка начело на ессср. Вчера гледах заседание в европарламента, Фараж направи Меркел дива и щастлива от критики. Иначе през цялото време ми се ПОВРЪЩАШЕ от тези противни депутати-евроболшевики. Също така ми направи впечатление, че този ЕВРО парламент си е същински БУНДЕСТАГ - само немци начело! Само немска реч! Това си е райх бе хора! Прави са англетата!