Орбан в битка за ЕП, зад него е не кой да е, а... Тръмп

Стив Банън в подкрепа на десни националисти и популисти
28
Орбан в битка за ЕП, зад него е не кой да е, а... Тръмп
Снимка: Reuters, архив

Стив Банън, бившият политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп, планира да работи с унгарския премиер Виктор Орбан по време на предизборната кампания за Европейски парламент догодина, информира Ройтерс.

Още по темата
Той направи това изявление в интервю за радио-телевизия Ер Те Ел.

Банън, архитектът на изборната победа на Тръмп от 2016 година, основа движение, чиято цел е да бъдат избрани десни националисти и популисти на европейските избори през май догодина.

Банън, който имаше публична лекция в Будапеща през май, каза, че вече няколко пъти е посещавал унгарската столица и се е срещал с Орбан и негови сътрудници, като срещите не са били публично оповестявани.

Говорител на унгарското правителство не можа да потвърди тази информация.

Орбан приветства идеята на групата на Банън, наречена "Движението", като каза, че е време някой от САЩ да дойде в Европа, за да разпространи консервативно мислене вместо либерални ценности.

Ако можех, щях да направя централата на движението в Будапеща. Толкова ми харесва. Но очевидно не е практично. Ще прекараме много време в Унгария в периода до изборния ден, каза Банън в интервюто, публикувано късно снощи, допълва БТА.

Откакто пое властта през 2010 година, Обран използва парламентарното си мнозинство, за да оказва натиск върху съдилищата, медиите и неправителствените организации в нарушение, според опонентите му, на европейските разпоредби.

Европейският парламент през септември гласува Унгария да бъде санкционирана за пренебрегване на европейските разпоредби, свързани с демокрацията, граждански права и корупция, което бе безпрецедентна стъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Коце преди 5 години
До Анонимен 11 Ко рече?Трамп нямал думата в ЕС.Не си добре човече.
23
1
 
1
 
! Отговори
Коце преди 5 години
До Анонимен 19 Унгария е вечна,а ЕС р временен.
22
0
 
7
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Глупости!!И то български!Зад Орбан са си унгарците!Както зад Борисов-българите! Нещо да не ви е ясно!?!?!??!?!?!?!??!?!??!??!?!?!/
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 12,13 Не на мен,на Брюксел,който може да санкционира Унгария и тя да загуби гласа си в ЕП.Защото не спазва европейското право.Ако по въпроса за мигрантите от Северна Африка, сме съгласни с Орбан,не означава,че одобряваме криминалните изпълнения на унгарската държава,относно бягството на Груевски ,осъден в Македония и пресичащ границата без паспорт,с унгарска дипломатическа кола.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 16 и 17,Казваш на бялото-черно.Срещу фактите и боговете мълчат.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В заглавието пише Тръмп. А в статията пише Банън. До колкото си спомням Тръмп и Банън нещо не се разбраха за начина на действие и развалиха дослука.Затуй никой не вярва на медиите вече.
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан е за малко, Европейският съюз е вечен.
17
3
 
8
 
! Отговори
До 16 и 17 преди 5 години
Ти си един и същ който се прави на умен но нещо не му връзва. Срещу Груевски всичко е скалъпено, обикновен политически театър с режисьор НПО на сорос
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавите,които помогнаха на криминалнопроявения Груевски,с влязла в сила присъда,да премине през няколко граници,са криминални държави.Груевски няма паспорт и освен това,за което е осъден,е извършил незаконно преминаване на границата.Унгария е отстъпила от правните европейски норми ,изпратила дипломатическа кола за беглеца от правосъдието-Груевски,и няма право да "се бори" за ЕП.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 12,13 Че колата на Груевски всички я знаят в Македония.Цял свят му и записите,в които си я поръчва,какви точно екстри да има...Груевски носи отговорност,за кървавия пуч в македонския парламент,в който руски и сръбски ченгета се опитаха да завземат власта.Досието му е дебело.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Орбан. Заби пирон в ковчега на сорос
13
3
 
25
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Орбан го атакуват само безмозъчни същества с неустановен пол финансирани от терористични НПОта на сорос защото той ги изгони от Унгария а сега с помощта на Тръмп ще ги изгони и от ЕП
12
3
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Къф си ти та да ти обяснява Орбан на тебе ? И от къде си сигурен, че Груевски е виновен а не е политически процес ?
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан да обясни,защо прати дипломатическа кола,с която да избяга осъденият за корупция и превишаване с власт-Груевски?С тази атестация,да не се надява за ЕП.
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп няма думата в ЕС.Орбан да обясни,защо дава подслон на Груевски,защо изобщо помага на един криминален?След тази изцепка,Орбан трудно ще се позиционира на европейските избори.
9
6
 
4
 
! Отговори
do Makedon преди 5 години
Makedonite sa trakiisko pleme na koeto naslednitsi sme nie bulgarite.Obrazovai se predi da pishesh gluposti
8
12
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ahahahahhahahaaaa Bolgarite se fenovi na Orban ...... ''lider na nova Evropa''... abe um nemate vie vo BG......... znaete Orbana kako klasificira Bolgarija .. poddolu od WC-to na EU
7
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон пред Орбан - лидера на Нова Европа!
6
8
 
37
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Нашите мижави журналистчета получиха опорните точици и започнаха да се упражняват на тема десни националисти и популисти. Де и ние да имахме един Орбан, но за съжаление имаме една тиква.
5
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да гласуваш един път за Меркел окей да гласуваш два пъти как да е, ама да гасуваш 4 пъти нема начин, никой не може да помогне на ония 80 %