Протестите в Париж: С чукове, вериги и спрейове

Началникът на полицията осъди насилието и безредиците
3 дек 2018 09:00, Елка Василева
28
Протестите в Париж: С чукове, вериги и спрейове
Снимка: Reuters

Началникът на полицията в Париж осъди безредиците при протестите в Париж и ги нарече небивало и неприемливо насилие, предаде Асошиейтед прес.

Полицейският префект Мишел Делпюеш каза снощи, че са направени опити за опожаряване на шест сгради, издигнати са 130 импровизирани барикади и са подпалени 112 автомобила.

Още по темата

Той добави, че някои участници в съботните безредици са използвали чукове, градински сечива, вериги и спрейове срещу полицията. Освен протестиращите с "жълти жилетки" в безредиците са участвали крайнодесни и крайнолеви активисти.

Прокурорът Реми Ейц каза, че 378 души са били в полицейските арести снощи. Мнозина от тях ще бъдат изправени пред съда по бърза процедура днес и утре, пише БТА.

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер и заместникът му ще информират утре сенатската юридическа комисия за протестите срещу данъците върху горивата и за мерките за сигурност, с които да се предотвратят поражения като нанесените в събота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
На пролетарите от БСП не им стиска да направят революция и у нас и те си стоят на топло да пият руска водка докато френските им другари ги "масажират" във френските полицейски управления.
24
2
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Герберастино! Много ти се иска и други да са виновни за блатото, в което ни натика и продължава да ни тика престъпната организация герб. Но ще си платят.
23
6
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
Прав си БСПарино или ДПСарино или СДСарино но не ни залъгвай само с ГЕРБ ! Не само Герб са виновни за този геноцид а всички слуги на ЕС и НАТО включително и всички президенти до сегашния за геноцида и унищожаването на държавата. Смяната на едни българоубийци с други няма да доведе до нищо. Факт са 30 години разменки и положението ни. НЕ манипулирайте хората, че само Герб са виновни
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И докато нахално, по тарикатски и нагло ни лъжат, ние потъваме с мълчаливо съгласие в тресавището ГЕРБ. Накрая ще избълбукаме прощално последния си дъх и няма да има кой да забие кръста на масовия ни гроб. България ще бъде погребана служебно, като покойник без близки. Оставяме това на съвестта на управниците, ако все още имат някакво подобие на съвест.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези същите им направиха Великата френска буржоазна революция. Възпяха ги, издигнаха им паметници. Сега вече са лоши.
20
1
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Ще ремонтират с техните данъци както винаги НО ще стане държавно и печалбите няма да са само в частника капиталис, иззедниците от корпорациите а техни на народа. Цените ще паднат 50 пъти а капиталиста из.р.од ще бъде из..есен по стълбовете
19
2
 
5
 
! Отговори
преди 5 години
В същото време Макрон предявява претенции да управлява ЕС ...
18
2
 
3
 
! Отговори
до 16 и 17 преди 5 години
Не и ако стигнат до край.
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбиват палята грабят и после ще се ремонтират с техните данъци ми ок :)))
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е чиста проба вандалщина не протест.
15
1
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Нов комунизъм ,както пише Гео Милев:Ноща ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба своя пурпурен гняв величав. Те тръгват господа: с пръсти с корали с търнокопи с вили с брадви с коси.прости диви гневни бесни
14
1
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
И на какво ще ги осъдят? - редовно да ги хранят, къпят и държат на топло...
13
1
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
"Най-долни лицемери са онези, които се обявяват против втория тип насилие, като удобно забравят първия тип, който всъщност поражда останалите и третия тип, който смазва всеки опит то да бъде унищожено. "епископ Елдър Камара.
12
1
 
20
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
"Има три типа насилие. Първото е това, което стои над всички останали, това е институционалното насилие - насилието, което легализира доминацията, подтисничеството и експлоатацията, и което всеки ден мачка милиони хора в своята добре смазана машина на властта.Вторият тип е революционното насилие, което цели да сложи край на първото.Третият тип е насилието на репресиите, което цели да подтисне второто, за да предпази и обезпечи съществуването на първото - това, което е причината за всички останали.Най-долни лицемери са онези, които се обявяват против втория тип насилие, като удобно
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой клати евросвинекомплекса.
10
4
 
20
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
Слугите на тероризма, капитализма на масовите убийства от експлоататорите плюят по народа а за полицаите на казват как са въоръжени и какво правят. На оръжието с оръжие се отговаря. Все повече народът ще се въоръжава срещу иззедниците
9
2
 
5
 
! Отговори
татул преди 5 години
Дибре, че са французите за да повярваме в себе си и вземем по уве-рено патента.Кфн и Кевъра не сапостроени на народна база,но гипазят всички полит.атрибути.Никойне прави Държавност.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да спрат скоро. Те сега започнаха и спиралата на насилието тъкмо се е завъртяла. Макарончо ще въведе извънредно положение и терорът на властта ще възроди Резистанса. Имат си традиции хората...
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон е диктатор като Ердоган защото и той вкарва в затвора несъгласните с политиката му.
6
31
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Протестиращите в Париж са рубладжии платени от Путин и руското посолство да саботират европейската демокрация и евроатлантическоте ценности.