Тереза Мей отмени гласуването за Brexit!

Ще направи последен опит за отстъпки от лидерите на ЕС
Обновена: 10 дек 2018 16:37 | 10 дек 2018 16:37,
24
Тереза Мей отмени гласуването за Brexit!
Снимка: Reuters

Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей отмени гласуването в парламента на споразумението, което постигна за излизането на страната от структурите на Общността. То бе насрочено за следобедните часове на деня, предава Sky News, цитирани от "Фокус".
 
Очаква се Мей да направи последен опит за спечелване на отстъпки от лидерите на Европейския съюз в рамките на срещата на високо равнище в Брюксел, която ще се проведе на 13-14 декември.

Много от депутатите в парламента в Лондон се противопоставят на сделката, договорена от премиера. Ето защо прогнозите бяха за провал на гласуването й – ситуацията, която може да доведе до отстраняването на Мей от власт.

Европейският съюз вече е предложил на Великобритания "най-добрата и единствена възможна" сделка за излизането й от Общността и няма да я предоговори. Това предупреди Европейската комисия в навечерието на гласуването в британския парламент. 

Още по темата

"Нашата позиция не се е променила, а за нас Обединеното кралство напуска Европейския съюз на 29 март 2019 г.", заяви говорителят на ЕК Мина Андреева пред репортери в Брюксел.

По-рано през деня Европейският съд издаде решение, съгласно което Великобритания може да отмени едностранно оттеглянето си от структурите на Общността, без да иска одобрението на други държави-членки. "Обединеното кралство е свободно да оттегли едностранно уведомлението за намерението си да излезе от ЕС", бе решението на Европейския съд.

По-рано днес стана ясно, че британската премиерка Тереза Мей ще направи пред парламента днес извънредно съобщение за Брекзит.

От кабинета на председателя на Камарата на общините, долната камара на британския парламент, обявиха, че изявлението ще се състои в около 15.30 ч. местно време (17.30 ч. българско време).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
13
 
! Отговори
мая манолова преди 5 години
Тереза Мей отмени гласуването за Brexit! Сигурно пак руските хакери са виновни
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VAN BOKLUCITE OT EVROPA
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как ингилизите да излязат европейския сьюз! Благодарениебна на сьюза те са най богатите в целия свят!
20
0
 
8
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Време е за преразпределяне на благата във Великобритания.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комуниста Корбин ще ги измете цялата английска *** и кралицата но няма да му дадат власт
18
5
 
14
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Само социалистите на Корбин могат да овладеят положението. Великобритания е зле защото е управлявана от десни ***, които създават нерйвенства и масова бедност.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брекзит без сделка е на далавера че Англия няма да платят 100 милиарда евро рекет на ЕС.
16
3
 
10
 
! Отговори
PS преди 5 години
Тереза Мей е поредният провален депутат!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.................каза дъртата вещица Тереза Мей..................тая по-грозна и от Маргарет Тачър!!!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички вече стана ясно че са бита карта, защо държат да продължават да се излагат?
13
2
 
5
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
Бе тия ингилизи бяха толкова години в ЕС, пък не приеха еврото.....................що така бе Миме?
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великобритания може да остане в ЕС, но на една нога с България и Ромъния.
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много изпаднало положение! Видяха, че изнудването няма да мине и удариха стената. Някой им втълпи, че могат да играят за "мекото на баницата", без ангажименти. Жалка история! "Велика" Британия играе "Комедия от грешки"!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Европейският съюз вече е предложил на Великобритания "най-добрата и единствена възможна" сделка за излизането й от Общността и няма да я предоговори"Еми тогава за какво да ходи? Ще си продават "английските стоки" произведени в бившите им колонии пак там и това е! Европа ще си внася директно от Азия и ще си събира митата, които британците сега не плащат и това е. Толкова е просто.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли са в ЕС инглизите? Чиба бе!
8
0
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СЧИТАНО ОТ 2019-ТА ДОГОВОРИХА ДА СА ОЩЕ 4 ГОДИНИ В ЕС ДО 2023-ТА НО ЯВНО И ТОВА НЕ ИМ СТИГА!ЕС ХРАНТУТИ НА 90% ВЕЛИКОБРИТАНИЯ 90% ОТ БВП НА СТРАНАТА Е ОТ ТЪРГОВИЯ БЕЗМИТНА С ЕС ДЪРЖАВИТЕ!ОТВРАТ
7
1
 
20
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Ако ти имаш някакъв комплекс за малоценност, това си е изцяло твой проблем. Аз съм европеейц и винаги съм бил, а от 11 години съм и гражданин на ЕС с всички проитичащи от това права и задължения, точно както всеки друг на територията на ЕС. Няма как да го раздавам по-европеец, защото няма малко европейци и много европейци. А освен комплекс за малоценност явно имаш и някакъв комплекс, свързан с Русия. Иначе не знам откъде би измъкнал тази глупост за троянския кон.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дали да са силно обвързани с Евопа илис Индия и Пакистан...второто зло излглежда по-далечно...
5
0
 
41
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ... преди 5 години
АНГЛИЙСКАТА *** ВЪРХУШКА , ПОЧНА БАВНО НО СИГУРНО ДА РАЗБИРА , ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СА ТОВА ---КОЕТО СА БИЛИ НЯКОГА В МИНАЛОТО.БЕЗ ЕВРОПА---АНГЛИЯ ЩЕ ГО ЗАКЪСА ЗДРАВО , ЗАЩОТО БАЗАРИТЕ НЯМА ДА И ДОСТИГАТ. ВСЕКИ ДРИПЛЬО ВЕЧЕ ЗНАЕ , ЧЕ ----НЕ Е ВАЖНА СТОКАТА ...А ПАЗАРА!МОЖЕ И ЗЛАТО ДА ПРОИЗВЕЖДАШ---НЯМА ЛИ , КОЙ ДА ТИ ГО КУПИ .....ЩЕ СЕРЕШ ГЛАДЕН!
4
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Абе, ти от кога стана европеец бе Андрешко, та сега го даваш по-европеец от европейците, а в същност си един откровен руски троянски кон !