ЕП с нов призив с огромно мнозинство: България в Шенген

Това е петият апел на ЕП от 2011 г. насам в тази посока
Обновена: 11 дек 2018 16:03 | 11 дек 2018 14:45, Елка Василева
67
ЕП с нов призив с огромно мнозинство: България в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент подкрепи днес с огромно мнозинство нов призив за приемането на България и Румъния в Шенген. В гласуването в Страсбург участваха 659 евродепутати, от които 514 подкрепиха документа, 107 бяха против, а 38 се въздържаха.

Още по темата

ЕП настоятелно призовава във възможно най-кратък срок Съветът на ЕС да вземе незабавно решение за премахването на проверките по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници на България и Румъния.

Това е петият призив на ЕП от 2011 г. насам в тази посока, припомня БТА.

Засега Съветът на ЕС не постига необходимото единодушие за приемането на двете страни в пространството без гранични проверки.

В резолюцията, изготвена от евродепутата Сергей Станишев, се отчита, че отлагането на решението въвежда изкуствено разделение в ЕС и допринася за възхода на популизма и национализма в цяла Европа.

В обсъждането на документа снощи в заседателната зала на ЕП отсъстваше представител на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв шенген? Нека първо спрат източването на фондовете, че организираната ни престъпност взе да преяжда от тях.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
написа че заради руснаците приемат куцо и сакато в нато и шенген и го изтриха - що ли
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига бе!Спрете с тази *** игра,поне за мислещите българи - на немислещите им е все едно!!!Колко пъти още ще пробутват на Стадото този "проблем",сякаш тази тъпотия има някакво значение за туземното стадо!Какъвто е и "проблемът" "еврозона"!Че ние и сега сме в тази "еврозона",чрез валутния борд,но и при това положение,ние не сме там,по силата на куп "онанизми",чрез които това не се признава И ВИНАГИ ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯ ОТ ТАМ!ПРИЧИНТА- С РУМЪНЦИТЕ СМЕ НАРОЧЕНИ ЗА ВЕЧНИ НАЗИДАТЕЛНИ "АГНЕТА"!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се притестнявай, мигрантите ако ги натресат още на другия ден ще се ометат от България и никакви огради по границата няма да им попречат, по скоро ще се върнат в страните си където се води война, отколкото да останат в България. А ако беше толкова хубаво извън Шенген, да не може да пътуваш свободно в ЕС, тогава и Германия, и Австрия, и Франция и т.н. щяха да излязат от Шенген.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде на бесилката.тоя ес си е бесилка за *** народи.сърбите пак излезнаха тарикати
47
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се лъжете, хора! Приемането в *** Шенген точно сега си е нова уловка!!Вече са готови всичко да ни дадат, за да може после да ни натресат мигранти, директиви и всякакви идиотщини ... Защо чакаха толкова години?
46
5
 
14
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 5 години
за излизане от НАТО и ЕС !!!30 години шенгенски грабеж, унижения, робство и геноцид срещу Българския Народ СТИГАТ !!!
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България ще се напълни със скакалци от африканци, пакистанци и т.н. които търсят убежище като база после да се уредят в Германия. Това стана с Гърция и Шенген.
44
0
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Това не зависи от европарламента ,а от мафията герб .Хората ни казаха докато герб е на власт и подбивате цените с 220 евро МРЗ никъв шенген ;)
43
2
 
11
 
! Отговори
До 43 пост преди 5 години
Относно гръцката граница няма да хабя да ти го обяснявам, ти сам ще се убедиш кое как ще се случва ако някога наистина ви вкарат и там в Шенген! Относно доходите обаче ти казвам така , лично аз на държава не чакам и никога не съм и чакал. И понеже два милиона и кусур разсъждават като мен и също не чакат, то ние работим и правим пари в чужди държави и пълним чужди осигурителни системи. България уважаеми няма да тръгне напред катосамо влиза в съюзи, съюзчета и зони!
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте хленчили бе. Ами хванете се и направете нещо за себе си а не само да ревете. При мен работеше едно момче за 1000 лева дойде един ден и каза че ще се жени, обясних му че няма как да му вдигна заплатата предпочитам да напусне и да наема друг, но го посъветвах ако може да запише задочно информатика. Послушаме и след 3 години започна работа с 3000 лв заплата. Сега където ме види и ме благославя.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с французите откраднали пари от България?Осъдиха ли ги,хванаха ли ги?НЕ,не са!В такъв съюз ли да влизаме,където всеки краде и натиска по-слабия?Това съюз ли е или колония???????????Къде е правосъдието??????????
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно, че преди да влезем няма как да го разпаднем. Това си ни е патент, след като хангличаните не можаха.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румънците нещо много не им дреме за шенгеня и явно си го търгуват за други неща за да не блокират я брекзита, я някой северен поток, я друга далавера дето не е за нас мизерниците втора ръка граждани.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До голям празНапротив това е голямо улеснение за българите. Вече няма да дремат по гръцката граница с часове и да чакат граничен контрол. Лятото чакането е минимум по 1 час. Ако решиш можеш да отидеш навсякъде из Европа без да чакаш по границите да ти проверяват документите. Що се отнася до доходите всеки сам трябва да се грижи за това, а не да чака държавата да му увеличава доходите. Не може млад човек да стои по цял ден в кафенето като пенсионер и да чака държавата да му увеличи доходите.
37
2
 
4
 
! Отговори
голям праз преди 5 години
Шѐнгенското споразумение е договор за премахване на граничния контрол на вътрешните граници и за единна визова система. По никакъв начин няма да повлияе върху доходите на хората. А всъщност това вълнова много повече българите материалното положение!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОА Европа беше пълна с турски шпиони,които си правеха каквото поискат,нали затова Меркел и холандците се скараха с Ердоган!
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВОБОДА ЗА ИВАНЧЕВА!СМЪРТ НА КОРУПЦИЯТА И НА ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ!СВОБОДА ЗА ИВАНЧЕВА!ЗАТВОР ЗА УБИЕЦА НА ДЕЦА МОСКОВ!
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма да влезе! Румъния може би! Не го ли разбрахте? Аз вече знам защо, всеки ден се пише защо! Помислете, ако можете!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да напомня и за аферата "Кой?" - точно заради нежеланието на чуждите партньори на България руски и турски мафиоти да надничат в информационните масиви, а не заради протестиращите на улицата, клекнаха и пълничкото момче на мама не паркира на позицията, за която го гласяха. Та с Шенген ще почакаме, доста.