Меркел с присъда: Няма възможност за промяна за Brexit

Ясно, че ЕС иска да помогне. Въпросът е как, написа Туск
Обновена: 12 дек 2018 06:34 | 11 дек 2018 22:25, Красимир Ангелов
11
Меркел с присъда: Няма възможност за промяна за Brexit
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви след срещата си с британския премиер Тереза Мей, че "няма възможности" да бъде променено споразумението за Brexit, съобщиха за Франс прес източници, близки до канцлерството в Берлин.

Меркел е направила изявлението на среща със своята парламентарна група след разговора с Мей, която пристигна в Германия в опит да получи отстъпки по условията за излизането на страната й от ЕС. Въпреки това канцлерката е изразила увереност, че все още може да се намери решение, особено като се има предвид, че мнозинството от британските депутати не желаят страната им на напусне ЕС без споразумение, твърдят участниците в срещата, цитирани от ДПА.

Мей се опитва да получи от европейските партньори гаранции за намереното решение за Ирландия, с цел Обединеното кралство да не остане за постоянно в митническия съюз на общността, което би му пречило да сключва търговски споразумения, посочи Меркел.

Що се отнася до политическото споразумение, британският премиер ще трябва да изложи вижданията си на европейската среща на върха в Брюксел в четвъртък и петък, добави Меркел, като уточни, че това не може да стане на двустранно равнище, а с участието на всички страни членки на ЕС.

Същевременно председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви след срещата си тази вечер в Брюксел с британския премиер Тереза Мей, че блокът на 27-те има желание да й помогне да получи одобрението на парламента в Лондон за проектоспоразумението за развода, предаде Ройтерс.

"Продължителен и откровен разговор с премиера Тереза Мей. Ясно, че ЕС иска да помогне. Въпросът е как", написа Туск в Туитър.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 5 години
За ингелизите скоро ще дойде ВИДОВ ден !
6
0
 
5
 
! Отговори
тарикат ингилиз преди 5 години
Мед и масло им течеше от устите кога лъжеха какво ще стане след брекзита,най-вече Англия щяла да остане само за чисти англичани никакви чужденци вече нямало да ги притесняват..... лъгаха та се скъсаха-- като нашите политици след избори,сега им лъсна почти всичко ,защото ядовете който ще им се струпат на главите заради системата,,най-големи тарикати в целия глобален свят,,тепърва ще ги асимилират...Това не е едно време / разделяй и владей/--повярваха си, че могат да са конкорентно способни на ЕС.
5
0
 
4
 
! Отговори
То може! преди 5 години
Ама никой не иска! Основно Германия и Франция нямат интерес от връщане на GB в ЕС. Т е никога не са ги и обичали!
4
2
 
11
 
! Отговори
Късно е чадо преди 5 години
Мей разбра , че ЕС само печели от тяхното напускане и сега умира от яд.Добре , че Германия се жертва за ЕС , защото сега щяхме да мизерстваме.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великите британци усещат как вече са набарали джуджа и им се е зачепатил към задната част, та сега се въртят. От въртене може само по-навътре да влезе джуджа, друго няма да стане...
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми Меркел е най-сговорчивата от политиците,винаги,дори и в най-трудни моменти или с трудни личности,не спира диалога и работата си,старае се да намери решение,тя е доста гъвкава.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тия кандърми на "високо" ниво са най-противната част от политиката! Вършат глупости, без да чуват хората, а след това се договарят за подкрепа на разклатената си власт! Я всички вън! Като поканихте света за сметка на обикновените хора, като измисляхте как едни да имат само права, а други само задължения, не ви идваше наум, че ще видите края на рая!