Евро ФБР в борба с тероризма и радикализацията

Илхан Кючук обясни, че идеята се обсъжда от много време
16 дек 2018 21:45, Петя Славова
13

От много време говорим, че трябва да има европейско ФБР, в което страните да споделят информация във връзка с тероризма и радикализацията", каза след атаката в Страсбург евродепутатът Илхан Кючук, зам-председател на АЛДЕ и член на Комисията по външни работи в ЕП.

"ФБР е много ефективно в САЩ," заяви евродепутатът в предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR.

"Темата за европейско ФБР се обсъжда от доста време. Всичко, което зависи от Европейския парламент, ние го гласуваме и даваме категорично мнозинство, но някак си в Съвета (б.р където заседават страните-членки на ЕС), този въпрос не намира голяма подкрепа," заяви евродепутатът.

"Тази седмица прие редица мерки за справяне с тероризма", обясни Андрей Ковачев. Какви са те - целия разговор с евродепутатите Илхан Кючук и Андрей Ковачев за стрелбата в Страсбург и тероризма, по темата за Brexit и правата на българите във Великобритания, както и коментара им за изказването на Зоран Заев за македонския език и позицията на вицепремиера Каракачанов по въпроса - вижте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Изнасилев преди 5 години
Значи първо каним и пускаме неконтролирано всичкото главорез от всичките ИДържави, а после се чудим с какво ФБР или ЦРУ да ги озаптим. Малоуммие и дебилизъъм с елементи на олигофрения.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕ опита от САЩ показва че ФБР може и прави и много други не толкова почетенни неща.Така че както се казва : внимавай какво си пожелаваш.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека има ФБР и в Европа,така ще има по малко финансови престъпления по служба от страна на държавниците ни.То ще си е бюро за разследване както в САЩ.Ще има отдели за антитероризъм,икономически шпионаж,незаконно пребиваващи и влизащи без редовни документи на територията на ЕС.Ще си има едно нормално вътрешно разузнаване.Не като сега да те следят и подслушват кой както си иска от всички краища на света.Така или иначе ни следят денонощно,защо не свършат и малко работа за нашата сигурност.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде нема нужда да хрантутим още нищонепроизвеждащи кадри и да свиваме свободата на населението!Ясно е,че ви е болка проблема с кюрдите,но си го решете по дипломатичен или друг мирен начин,а не със силови структори.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като му гледам личицето на Кют,ук е готов да го оглави даже.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Късно е либе...Това с вакума ми харесва. Съвременната фиСика твърди че вакума е едно нещо от което без видима причина се появават и анихилират доста неща. Така ще да е и новото евроФБР. Важното е да има място където да изчезват еврата.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво стана с Интерпол ? Имаше там някакъв изчезнал китаец ?
4
0
 
5
 
! Отговори
Милиционерщина преди 5 години
И още милиционери, които нищо не произвеждат, а само цоцат. Сега службите да не би да са малко, само погледнете в България колко са контролните и правоохранителни служби.
3
0
 
8
 
! Отговори
Аха преди 5 години
И бюрократите от Брюксел ще отнемат все повече и повече правомощия от националните държави.
2
0
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Трябва европрокуратура която да може да даде прокурора на прокурор .И да може да осъди мафията герб ;) А у Брюкселия тези проблеми ще се засилват .Нали е мюсюлмански град .Ми то в мюсюлманския свят постоянно стават атентати .Това са нещо като местни традиции ;) Естествено че и мюслитата са до някъде дискриминирани ,ама да си седят в техните страни. Ердоган нали откри най голямата джамия точно до кьолнската катедрала ;)
1
0
 
8
 
! Отговори
Късно е либе... преди 5 години
Досега щом не сте го спретнали това евроФБР..И то ще е пълно с вакуум като наш Серго пес-а...