ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море

Брюксел не одобрява използването на военна сила от Русия
17 дек 2018 19:58,
142
ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море
Снимка: Reuters

Европейският съюз ще изпрати през 2019 г. експертна мисия в Украйна, която да подготви оказването на помощ на региона на Азовско море, пострадал от "ограниченията над корабоплаването в региона". Това се казва в заключителния документ, приет на състоялото се днес в Брюксел заседание на Съвета на асоциацията ЕС - Украйна, цитиран от ТАСС.

От украинска страна в заседанието участва премиерът на страната Володимир Гройсман, а от ЕС - върховната му представителка по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, съобщава БТА.

Още по темата

"ЕС е готов да предприеме мерки за засилване на своята подкрепа, и по-конкретно, на пострадалите от положението в Азовско море региони на Украйна. В този контекст ЕС възнамерява да изпрати оценъчна мисия в Украйна в началото на 2019 г.", се казва в документа.

На съвместна пресконференция с Гройсман след заседанието Могерини отказа да коментира твърдението на руския външен министър Сергей Лавров, че Украйна подготвя провеждането на нови провокации срещу Русия.

Тя посочи също, че използването от Русия на военна сила срещу украинските кораби няма никакво оправдание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
Интересна ситуация преди 5 години
От четри години Украйна има мазохистична мания - Русия да я побие малко и все не и вързва!Сега садо-мазо европейски гейове ще помагат :)
114
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
И като им даде Фслоса, каза им, бъдете Кефъли, защото казано е: повече прасенков ще мине през иглени уши откошкото да види Азов.
113
4
 
1
 
! Отговори
A преди 5 години
До АнонименДнешните така наречени "руснаци" не знаят, а малкото от тях които знаят не смеят да кажат как се е наричала Московията през 13 до 15 век - Монголски хаганат "Златна орда" !Е, ние, днешните българи, поне знаем как как се е наричала България по това време - Османска империя!Присмял се Хърбел на Щърбел!
112
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешните така наречени "руснаци" не знаят, а малкото от тях които знаят не смеят да кажат как се е наричала Московията през 13 до 15 век - Монголски хаганат "Златна орда" !
111
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна се освободи от монголското робство на Московията !
110
3
 
14
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Честита им АВТОФЕКАЛИЯ на управляващите в Украйна!Но няма да трае дълго,,,,,
109
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1101.Автокефалност не се възстановява, ако никога не е съществувала.2. Автокефалност се ДАВА на Вселенски събор, а не с подписа на провалил се туркогрък, сложен начело на някога великата Константинополска Патриаршия.Отвори историята/ама за кво ти е, бело и Преслава ти стигат/ - българската църква става автокефална след Вселенския събор в Константинопол, когато Борис Първи успява да скара папата с патриарха...Да,планът Ран-Ът работи...Проста,неука,бедна БългарияМат'рялКато тебе
108
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна има точно толкова резон, колкото Македония. От 20 год работя с украинци, нито един, повтарям НИТО ЕДИН не говори на друг език, освен руски - нито помежду си, нито с родителите си, нито с когото и да е. Няма тюукраински език,точно както не съществува и македонски. Останалото са политики, мръсотия, геополитика, интереси и много, много, много пари.А форумите и надвикването са за масите, за матр"яла.Те врескат и се надвикват,а онея прибират милиардите.Те така
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 110Ти сам стигна до логичния извод, че Украйна е Русия. Браво!!!
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До (*_*)Да си ползваш главата? Да! Когато Грузия нападна Осетия кой бе президент? На този ден да не бе случайно откриването на Олимпийските игри в Пекин? След края на конфликта Грузия да е имала проблеми с Русия? Грузия изгони ли позорно този президент? Сега къде е този бивш президент? Украйна има ли проблеми с този бивш президент? Този президент *** ли е на Вашингтон? Украйна има ли проблеми с правата на малцинствата? Газовата кралица нали се нуждаеше от"спешна"операция в Европа? А?
105
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна отхвърли руското робство и възстанови автокефалността на православната си църква.Един ден ще си възстанови и откраднатото от Московията име - Киевска Рус !
104
8
 
24
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ преди 5 години
БЪЛГАРИЯ С НАЙ-ЛОША ИНФРАСТРУКТУРА БЕДНОСТ РАЗРУХА НО ЕВРОПА ПОМАГА НА СТРАНИ КОИТО НЕ СА ЧЛЕН НА СЪЮЗА.....НА БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ ОТДЕЛИ ТОЗ ХУБАВИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.
103
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСега погледнах в Уикипедията Гройсман, Владимир,прекръстил се наскоро на Володи́мир Гро́йсман(какво ли не правят парите,даже и името може да си смениш на Володимир без угризения)ОтецБорис Исаакович ГройсманМатьанна Израилевна ГройсманНе се излагайте и не си сменяйте имената заради украинската психопатия и шизофрения,с фашистко-нацистки уклон!
102
4
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До (*_*): ЕС нищо няма да направят - това, което приказва Федерика Могерини са само приказки и нищо повече. Това, което наистина може да помогне е да се постигне споразумение между Русия и Украйна за преминаването на кораби (не военни) пред Керченския проток. Но това ше стане по-късно, след изборите в Украйна. Засега Порошенко счита, че печели повече точки от конфронтацията. Дано наистина не се реши на по-сериозна провокация.
101
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ГРОЙСМАН Е ЧИСТОКРЪВЕН СЛАВЯНИН-УКРАИНЕЦ. ИЗОБЩО В МОМЕНТА ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СЛАВЯНИ !
100
27
 
10
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До МишоТипично по детински се опитваш да обвиняваш ЕС за лaйнатa ,които русия изсpa.русия беше тази която нападна Украйна (а и Грузия).Не знам от какво ти е писнало ,ама между временно може да пробваш да си ползваш мозъка - не е там само за да ти запълва между-ушното пространство.
99
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще наравите?Ще изпратите още въоръжени фашисто-нацисти и да се избиват хората помежду си в Украйна?Да страдат невинни хора,деца,старци?Да треперят хората от страх дали ще оживеят до следващия ден?Стига!
98
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да си обясня как европейците - движещия мотор на прогреса и науката,на екологията,понякога са такива дебилни и не виждат,че с конфликтите Украйна,ще ни плашат непрекъснато от сблъсъци и военни действия в Европа и държат в напрежение!Този спор и конфликт Украйна-Русия трябва да се потуши на всяка цена,защото е опасен за всички европейци,не само за Черноморските държави!
97
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна защо не я искат в ЕС??Да си я вземат европейците................но нещо не я искат, нали??
96
7
 
30
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
ЕС ще осигури помощ на неонацистите за региона на Азовско море..........