Българин пребит от двама в Шотландия, крещели: Това е нашата страна!

Станал жертва на побой от двама крадци
Обновена: 11 яну 2019 08:50 | 11 яну 2019 08:50, Елка Василева
259

Български продавач на вестници в Обединеното кралство разпространи шокиращи кадри от охранителна камера, на които се вижда как той е станал жертва на побой от страна на двама крадци, които отправили расистки коментари по негов адрес, съобщава в. "Дейли мейл".

Инцидентът е станал пред магазина за вестници на тридесет и девет годишния Илхан Ахмедов в Мъсълбърг в Шотландия миналия август.

Двама крадци поискали от българския гражданин да им даде пари в брой и алкохол. После те пребили Ахмедов жестоко, като през цялото време викали "Това е нашата страна". След побоя българинът бил целият в кръв и с фрактури.

През ноември единият от нападателите - Крейг Дъглас, на 24 години, получил 18 месеца затвор за атаката. Но съучастникът му Боб Клиланд, на 28 години, получил две години пробация, 200 часа общественополезен труд и разпореждане да плати на жертвата 2000 лири компенсация.

Ахмедов, който е в Шотландия от две години, каза, че се е почувствал изоставен от съдебната система, защото единият от нападателите не е бил осъден на затвор и затова решил да публикува и кадрите от охранителната камера.

От кадрите се вижда как Дъглас вика на Ахмедов и на съпругата му Айсел: "Смятате ли, че британците са малцинство, докато вие сте мнозинство? Това си е нашата страна. От Полша или от Литва пристигате тук и трупате пари".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Илхан Ахмедов и съпругата му Айсел продаваха вестници в Турция (където им е мястото)това нямаше да им се случи.
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Илхан Ахмедов и съпругата му Айсел продаваха вестници в Турция (където им е мястото)това нямаше да им се случи.
169
2
 
5
 
! Отговори
Ghost преди 5 години
То па едни пари направил човекът. Колко може да изкара от продажба на вестници? Ще кажеш, че милиони... Истината е, че българин или не, върши работа, която шотландските *** не искат да вършат!!!Нали ги виждам и тукашните местни (в бивша британска колония): реват срещу емигрантите от Африка, ама никой от тях не е склонен да тича след баклуждийския камион и да събира торбите с *** или пък да се падвизава по строежи и да работи изнурителен физически труд.
168
9
 
7
 
! Отговори
Е преди 5 години
Нормална присъда за побой над турчин!Колко искате да им дадат на хората?
167
0
 
6
 
! Отговори
Шомби преди 5 години
А защо не погледнете poмитe в България.Правят същото, като тези хубавци и после получават смешни присъди.Така е в държавите с демокрация.
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа
165
8
 
5
 
! Отговори
БОРИС ДЖОНСЪН преди 5 години
до "Българин или български гражданин ,разликата е доста голяма ;) !!!"англичани този "нюанс" не са разбират. На англичани турците са по-големи човеци от българите.дори борис джонсън е турчин.
164
8
 
5
 
! Отговори
лилав българин преди 5 години
до българите. Искате ли мултикултурното общество във англия ? тогава обичайте българските малцинства.
163
7
 
7
 
! Отговори
. преди 5 години
Какви са тия палячовци, човека е възръсрен, един български мъж в трийсетте си ще ги изяде тия балъци !
162
2
 
8
 
! Отговори
До тези с минусите преди 5 години
Или сте *** или сте плод на системата която ни убива вече безпощадно. Трябва да се сложи край на този геноцид и виновните са, управляващите и другите около тях да могат да грабят, трепане на измениците
161
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 182В прав текст си го казват : "Пришълците ни крадат работните места!"Има и политическо представителство на тези обществени настроения, в лицето на един Майкъл Фараж и партията му да речем.
160
0
 
11
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
Тук да дрънкаме глупост много ни бива. Но аз опитах да се обадя на някоя тв. И само звъни. И на много служби и нищо. Тук нищо не става.
159
1
 
4
 
! Отговори
До корсар преди 5 години
Ей *** лиси да пишеш такива неща. Кой от тяхните работи, само чужденците. Новото робство
158
1
 
8
 
! Отговори
корсар преди 5 години
До корсар... иначе сценката е още едно нагледно доказателство, до колко са състоятелни тия розови локуми , къде ни ги разтягат за състоятелността на мулти-културното общество.
157
7
 
6
 
! Отговори
До ези със минусие преди 5 години
Заблудени сте много пари за хляб и унижение. Стойте и робувайте но когато се оправим не се връщате изменници
156
5
 
14
 
! Отговори
корсар преди 5 години
До Анонимен"Ами, защитават си хората страната от тези, които са дошли наготово да им взимат трупаните с десетки години блага. Ясно е, че все някой ще го отнесе. Не оправдавам побоя като средство, но в UK твърде много им се събра, може би най -потърпевшата от имигрантски набези страна."===Дам, насъбра им се на британците - те от векове са свикнали само да грабят от света, а не света да граби от тях (било то, работни места и трудови доходи). Не е излишно да усетят, какво е да си ти ощетения.
155
12
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
Тоя не е българин. ***
154
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Чужданец ли си роб си запомнете и тук сега е така но може бързо се промени. Да променим нещата разстрел на измениците веднага
153
7
 
12
 
! Отговори
👍 преди 5 години
Европа ни унищожава
152
4
 
14
 
! Отговори
👍 преди 5 години
Да ви кажа истината ние които ходим там. По всички държави само работим като роби не ни уважават не ни зачитат за нищо убиждат и унижава човека за какво. Имаме дом и родина нека си останем тук и ние да се държим със чужденците така. Зависи от продажните политици. То става бъзо, за ден два и нещата могат да се променят в друга посока, не само дрьн дрън а реални обстоятелства. Не а да има комунисти турци и разни такива трепане е майката на такива тук България и това е по вишо от Европа която ни