Британският парламент има 3 дни за нов вариант на Brexit

Какви са възможните сценарии?
16 яну 2019 11:45,
5


Британският парламент отхвърли категорично споразумението за Brexit. 432-ма депутати гласуваха срещу сделката с Брюксел, а само 202-ма го подкрепиха. Първите думи на британския премиер бяха, че сега парламентът трябва да покаже дали продължава да подкрепя нейното правителство и поиска вот на доверие.
Още по темата

Сигурен ли е хаосът в отношенията между Великобритания и ЕС и какви са възможните сценарии коментират журналистите Соня Колтуклиева и Николай Барулов в студиото на "България сутрин".

"Проблемът е, че няма конкретен отговор и конкретно решение на казуса, който да доведе до нормален за всички край. Този вот, който се проведе, означава, че нито хората, които са гласували за излизане, нито тези, гласували за оставане, биват доволни от този резултат. Никой не иска такава сделка", категоричен беше Николай Барулов.

Според Соня Колтуклиева медиите имат голяма вина за пропагандата, която е върнала имперските настроения във Великобритания.

"Великобритания и цяла Европа, заради отсъствие на лидерство, заради отсъствие на политици, които имат идеология и платформа, разсипват държавите си и Европа", коментира журналистката пред Bulgaria ON AIR.

Барулов обясни, че 29 март е гласуван като крайна дата по закон. По думите му със снощния вот правителството разполага с три дни да даде друг вариант. Според него, ако се стигне до вот на недоверие, Тереза Мей ще остане.

"Ако Великобритания излезе без сделка, това ще бъде тотална катастрофа за тази държава", категоричен беше журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия не знам кой ги излъга ме ги искаме е ЕС.Няма ли да излязат най-накрая че вече са по-досадни с мрънкането си от дърта свекърва.Излизат като магарешка фа.шкия от кокоши за.дник.
3
1
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Гордите ингилизи искат брекзит без абсолютно нищо да плащат - в това е въпросът, я-я...
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БананоберачЩе им се на еврогейзерите.
1
6
 
13
 
! Отговори
Бананоберач преди 5 години
Всичко свърши, Брекзит няма да има!