На 100 метра под земята – двугодишно падна в кладенец!?

Екипите в Испания се опитват да го извадят момчето, но сондажът е тесен
16 яну 2019 08:43,
39
На 100 метра под земята – двугодишно падна в кладенец!?
Снимка: el confidencial

Дете на 2 годинки пропадна в сондаж за вадене на вода в Испански град. Хулен изчезнал в неделя, 13 януари, а акцията по спасяването му се превърна в прецедент.

Екипите установили, че детето е паднало в сондаж за търсене на вода в община Тулен в испанската провинция Малага. Спасителите открили край кладенеца пакет сладки и пластмасова чаша.

В акцията по изваждане на момченцето са се включили 100 души, а самата операция се оказва голямо предизвикателство. Сондажът е изключително тесен - с диаметър едва 25 см, но с дълбочина 100 метра. 

Първоначално екипите се опитали да пуснат вътре в кладенеца камера, но тя успяла да достигне само до 70-ия метър. Затова трябвало да намерят друг вариант да спасят 2-годишното момченце от сондажа.

Вариант бил да прокопаят сонда в съседство и след това двата кладенеца да се съединят, но спасителите го отхвърлили заради техническите трудности, съобщават от "Труд".

Решили да прокопаят хоризонтален тунел с дължина около 80 метра, защото особеностите на терена го позволявали - сондата се намирала на висок склон.

Детето още не е извадено, а спасителните екипи уверяват, че операцията няма да спре, докато не завърши успешно.

Семейството на 2-годишното момченце вече е преживяло една загуба на дете, след като през изминалата година починало 3-годишното братче на Хулен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Какво стана? преди 5 години
Изведнъж новините секнаха. Какво стана? Извадиха ли го?
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле ако е живо сигурно е ужасено. Дано го извадят защото не си представям какво е да изгубиш две деца.
26
0
 
1
 
! Отговори
гадно преди 5 години
От други репортажи четох, че известно време го чували да плаче. Сигурно е паднало върху плаващи пясъци и е оцеляло, замалко
25
2
 
8
 
! Отговори
гошо преди 5 години
Ако това е на снимката е конкретната дупка не е ли безкрайно странно, че няма укрепително съоръжение в края си примерно тръба или някаква голяма метална фуния, която да укрепва склоновете и да предвазва падането на камъни вътре. Този със червения часовник и зеления ръкав на снимката сигурно е някой журналист.Колко ли камъчета е бутнал вътре така докато се протяга за селфита и кой може да познае къде са паднали тези камъчета и от каква височина.***..............
24
4
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
нещо не виждам статия за промишлената авария в петербург. ше дойдат наказателни от яндекс.
23
4
 
0
 
! Отговори
be6ana преди 5 години
До Анонимен25 см е дупката!!!!!
22
1
 
12
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Направо е зловещо...дано го извадят живо детенцето!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В 60 см дупка ще се убие само от ударите в стените, докато пада. Това с падането в сондаж ми е кошмар, който сънувах първия път, когато надникнах в такава бездънна дупка. После целия ден подскачах от нерви, а нощта сънувах детето, че го изпускам вътре. Зловеща работа.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 15 метра пак няма да оцелее.
19
1
 
11
 
! Отговори
гошо преди 5 години
Да падне на 100 метра в такава дупка и да оцелее по принцип е възможно, но да продължи да оцелява вътре вече 3 ти ден до днес без вода, храна, затиснато и вероятно с много малко въздух, а и още колко дни ако има някаква акция ми се струва абсолютно невъзможно.Вече другите въпроси, какво е това двугодишно, дето обикаля дупките с чаша и чипс в ръка и пр остават. Тая дупка някакви капаци, огради и пр... Странна история
18
5
 
6
 
! Отговори
емиграция преди 5 години
И ...коя испанска преса пише, че са само 10-15м.? Направо си е дълбоко 100м. Андалусия е бедна на вода и в тази автономия е пълно с такива кладенци-легални, нелегални...Питай социалистите защо така се е получило? От 36 год. все те са на власт.Мърлява работа....Дано спасят детето......
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е невъзможно да оцелее и на 100м пада е, защото изкопът е бил с много малък диаметър и детето би трябвало с *** да се е спускашо надолу, без да развива висока скорост. Иначе явно и испанците работят като лисицата с опашката, мърляво. Дано го измъкнат детето, представям си колко рев е изревало вече
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези глупости, че паднало на 100 метра, испанската преса пише за 10-15 метра сондаж, който бил сух
15
3
 
16
 
! Отговори
А дано, ама.. преди 5 години
Как се оцелява след падане от 100 метра, никой не спомена..
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 / 50 е. Историята помни както успехи (Джесика МакКлъри, 1986-та), така и провали (Алфредо Рампи, 1981-ва).Дано да успеят.
13
1
 
14
 
! Отговори
Бай Спиро преди 5 години
От така изложените факти съм песимист! Дано не съм прав!
12
3
 
11
 
! Отговори
Daniela преди 5 години
до анонимен 10Тук хората коментират това, което са прочели в тази статия ТУК.Ако имаш информация от друг сайт, то не можеш да очакваш да се знае ТУК.Не защитавам никого, но не си коректен и квалификациите които отправяш към другите пишещи са незаслужени.Тук пише, че чашката и пликчето са намерени ОКОЛО КЛАДЕНЕЦА а не на дъното...Извини се на човека който обиждаш!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано не е паднало там, а да се е загубило някъде наблизо!
10
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТО ДУШИ ГО ТЪРСЯТ. ЗАЩО СА ТОЛКОВА? ДО ДУПКАТА МОГАТ ДА БЪДАТ МАКСИМУМ 3 - 4. ДРУГИТЕ КАКВА ЗАДАЧА ИМАТ? СИГУРНО ДЪРЖАТ КРАЯ НА КЪСОТО ВЪЖЕ.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гого25 инча е 63 см,една човешка педя е около 25 см,на снимката ясно се вижда,че е една педя