Big Mac вече не е само на McDonald's. Поне в Европа

Веригата загуби съдебен спор за ексклузивното ползване на името
18 яну 2019 14:30, Бойчо Попов
8
Big Mac вече не е само на McDonald's. Поне в Европа
снимка: Ройтерс

Един гигант в сферата на бързото хранене загуби своя знакова марка. След решение на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) наименованието Big Mac вече не е ексклузивно запазено за ползване от McDonald's в ЕС.

Според службата американската компания не е доказала реалното използване на оспорваната търговска марка като име на бургер или ресторант. В резултат на това заявлението за отмяна е успешно и оспорваната търговска марка трябва напълно да бъде анулирана.

Сегашното решение на службата, което обаче може да бъде обжалвано, позволява на други компании освен на McDonald's да използват името Big Mac в ЕС.

McDonald's вече заяви пред CNBC, че възнамерява да обжалва решението. Компанията изразява увереност, че „то ще бъде разгледано от Апелативния съвет на EUIPO".

В хода на производството McDonald's е подала декларации от представители на дружествата си във Франция, Обединеното кралство и Германия, за да подчертае значението на марката. За тази цел като доказателства са били цитирани рекламни материали и линкове към съответната статия в Wikipedia. За EUIPO обаче това не е било достатъчно.

„Самото наличие на марка на даден уебсайт не е достатъчно, за да докаже истинската му употреба освен ако сайтът не посочва мястото, времето и степента на използване“, се казва в решението на службата. Представените материали съдържали информация дори за това дали Big Mac може да бъде поръчан в магазините.

Продължението на материала четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
пътник преди 5 години
Мдаа Биг Мак - марката на самоходните черва! Да сия ползват със здраве и да пукнат по-бързо!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 "Простотата и невежеството са щастие безценно" е значи си щастливец... Така, простотията на страна, хайде подкрепи си изказванията. Кое точно в този хамбургер е ГМО?
4
2
 
12
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Американците не са ли запознати с новата Френско-Германска доктрина за управление на Западнала Европа?Макдоналдс вече не е желан партньор били "джънкфууд" не можели да съперничат на новите френско-немски кебап-дюнерджииници.Във Франция е кебап в Германия дюнер.Всички са доволни защото според Макрон и Меркел на срещата в Аахен ще се създаде отново франкската държава пълна с араби с които ще се сложи край на "гнусните" евреи в Европа.Слава на новата франкско-арабска държава.С Халал напред!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Знам, че си добре, завиждам ти. Простотата и невежеството са щастие безценно. Остани си с усмимка
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1като ти чета глупостите, май не си се интересувал от образование на времето.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като броя коментарите, май никой не се интересува от ГМО