Джефри ван Орден: Аятоласите на ЕС унищожават правото!

Ще бъдем готови за излизане от ЕС на 29 март, категоричен е той
21 яну 2019 21:40, Анисия Иванова
7

Великобритания ще бъде готова за излизане от ЕС на 29 март. "Но не искаме да излезем без сделка, не искаме да излезем и с лоша сделка", заяви в интервю пред Bulgaria ON AIR Джефри ван Орден, британски евродепутат и зам.-председател на групата на консерваторите в ЕП.

Той призна, че разговорите с Евросъюза вървят изключително трудно. "Британското правителство подходи към въпроса разумно и срещнаха стена от страна на Брюксел – Берлин и Париж. Шокиран съм, че хората в ЕС не са оценили нуждата за добро партньорство с Обединеното кралство в бъдеще. Британците гласуваха за излизане от ЕС. Ще излезем от ЕС", добави той.

И попита: "Дали французите не се опитват да направят отново някаква континентална система и да изключат Англия от континента, както опитаха в началото на 19 в.?"

Джефри ван Орден отново повтори исканията на Острова: "Да запазим целостта на Обединеното кралство. Да имаме контрол над границите си. Да можем да търгуваме с други страни. И да не сме подчинени на законите на Европейския съд, които нямаме право да адаптираме".

Той е категоричен, че ако се повтори референдума за излизане от Европейския съюз резултатът от гласуването ще бъде същият.

"Мислят, че ако продължат да ни създават трудности, ние ще се пречупим и ще кажем, е, добре, оставаме в ЕС. Или пък може да има втори референдум, на който хората може да гласуват за оставане. Нарочно ни създават трудности, повтори политикът.

Според него ЕС позволи ирландският въпрос да се озове начело на дневния ред и той да се окаже пречка в целия процес. "Интегритетът на Обединеното кралство и Северна Ирландия е абсолютно свещен. Все едно да поискат една част от България да бъде отрязана и дадена на Румъния или на друг", даде за пример Орден.

Северна Ирландия е част от Обединеното кралство и хората там дадоха много ясно да се разбере, че искат да останат част от страната. Сега ЕС използва този въпрос като оръжие за своите си цели, допълни той.

На въпрос дали британски депутати ще се кандидатират за следващите евроизбори Орден категорично заяви, че това няма да стане.

"След като казахме, че излизаме, видяхме посоката на ЕС. Аятоласите на европейската интеграция тръгнаха с пълна пара към по-голяма интеграция. Те искат да свалят националното право на вето и външната политика, отбраната, данъчната политика – всичко това. Искат повече интеграция... Видяха как британците преодоляха част от тази интеграция и затова сега искат още във всички тези области – отбрана, външна политика, данъци. Това би било нездравословно. Не искаме да сме част от държава, наречена Европа, управлявана от Брюксел", обобщи Джефри ван Орден в предаването Брюксел 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британия беше Велика и в продължение на векове даваше на света най-добрите постижения в областта на науката, индустрията, техниката, търговията и редица други области. Днес Великобритания не може да проумее, че величието й е минало, а тя като няколко екс-имперски държави е пред разпад, защото живее в настоящето, което не признава отминали заслуги, а иска адекватен принос към настоящето. Самоизолация, цупене, тръшкане или плашене са най-преките пътища към провала. Сбогом, Велика Британия!
5
5
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Вярваш ли си?
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Но не искаме да излезем без сделка, не искаме да излезем и с лоша сделка", заяви Джефри ван ОрденЗа съжаление не може и вълка сит и агнето цяло. И по-готиното е, че в ЕС е и хляба и ножа, тъй че великите британци са на милостта на германците и французите.
3
9
 
16
 
! Отговори
Бъдеще време преди 5 години
Британия ще се върне в ЕС, но на части и без някогашните си привилегии.
2
17
 
15
 
! Отговори
КОРОНАТА преди 5 години
Европейските фанатици вместо да търсят причините за недонолството и решение на проблемите, те тръгнаха да мyчан за още по-голяма интеграция! Искат да свалят националното право на вето, на външна политика, отбраната, данъчната политика, всичко това. И тръгнаха да наказват UK с лоша за сделка, като се надяваха че блитанците са бyдали и ще се вържат и така ще останат зависими! Англия не е България!Короната не иска да е част от държава Еврора със столица Брюксел! Скоро британския лъв ще ИЗРЕВЕ.
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми като не искате - прав ви път, сър Джефри. Вземете си и Орден-а. Бъдещето е в падането на границите и преградите между хората, той тръгнал да се цупи. Видяхме ви колко струвате - днес гласувате "за", утре - "против". Фурнаджийски лопати!