Новият план на Мей за Brexit се оказа... старият

Кралството все още не е уредило статута на гражданите си в Европа
23 яну 2019 23:00, Екип на Bloomberg
15
Новият план на Мей за Brexit се оказа... старият
Снимка: Pixabay

Очакваше се в началото на тази седмица премиерът на Великобритания Тереза Мей да представи „план Б“ за Brexit. Оказа се обаче, че „план Б“ на Мей по нищо не се различава от „план А“. Това каза Мария Спирова, журналист, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Спирова припомни, че до необходимостта от нов план се е стигна, след като миналата седмица британският парламент даде наказателен вот на постигнатото споразумение между Мей и Брюксел, уреждащо начина, по който Кралството ще се раздели с Европейския съюз (ЕС). Позицията на министър-председателя остава непроменена, като според нея постигнатото вече споразумение с европейските лидери е единственият възможен вариант Кралството да не се раздели хаотично с блока, отбеляза гостът.

Спирова коментира и ситуацията за бизнеса във Великобритания, като поясни, че той е притеснен от варианта за т.нар. „твърд“ Brexit, но е още по-учуден от това, че политиците не взимат предвид предупрежденията му за невъзможни операции при толкова голяма несигурност.

Гостът отбеляза, че Великобритания за момента е уредила статута на европейските граждани в Кралството, но не и на британците в европейски държави.

В крайна сметка европейските граждани във Великобритания имат някаква яснота как да легализират статута си в Кралството след Brexit и какви права би им дал той. За британците това не важи – те трябва да уреждат статута си в различни държави, които са до различна степен заинтересовани от оставането им“.

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Визи за нагличаните. Стига са ни занимавали със сапунките си, да се махат.
5
3
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
И да падне и да бие ЕС,едно е сигурно Юнкер ще се надъни яко с ишиаси за него е все победа само повод да има :)
4
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази, която съсипа ЕС е Меркел, а не Мей.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лесно вие на вас с дебелите вратове да казвате вьн брититата от ЕU!Е Ахмед Айшето Иван Драган Атанас Матанас Невена Диана Ивана де ще одят да берьт зарзавад, много или малко си вадиха прехраната и някой паунд под рька, инак в бегето глад майна!
2
6
 
27
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Най-слабият премиер на Британия. Пълен антипод на Тачър. Съсипа я тая държава.
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което видях до тук от Мей е да тича наоколо безцелно и безориентирно и да повтаря, че все пак ИюКей ще излезе от ЕС. Нула свършена полезна работа в тази посока или обратната - ще бие гербаджии по нищоправене...