Лондон против Тръмп: Няма да приемаме джихадисти!

Да бъдат съдени там, където се хванат, настоява Тереза Мей
18 фев 2019 21:15, Анисия Иванова
20
Лондон против Тръмп: Няма да приемаме джихадисти!
Снимка: БТА

Великобритания заяви днес, че чуждестранните бойци от групировката "Ислямска държава" трябва да бъдат съдени там, където са били извършени престъпленията, отхвърляйки призива на американския президент Доналд Тръмп към европейските страни да приемат обратно гражданите си, предаде Франс прес.

"Чуждестранните джихадисти би трябвало да бъдат изправени пред правосъдието съгласно адекватната законова процедура в най-подходящото съдилище. Когато е възможно, това трябва да става в района, където са извършени престъпленията", заяви говорител на министър-председателката Тереза Мей.

Още по темата

"Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с международните си партньори по този въпрос. Правителството ще направи всичко по силите си да гарантира сигурността на Обединеното кралство", допълни той.

В неделя президентът Тръмп прикани европейците да приемат обратно неколкостотин свои граждани, заловени в Сирия, след като са били в редиците на ИД, и да ги изправят пред правосъдието на страната си.

Полуавтономните кюрдски власти отказват да съдят чужденците и искат да ги изпратят в страните им, но западните държави не посрещат идеята особено въодушевено, опасявайки се от враждебност от страна на общественото мнение.
Въпросът ще бъде засегнат на днешното заседание на външните министри от ЕС в Брюксел.

Германия заяви днес, че е готова да съди германските джихадисти, които още са в Сирия, макар че според Берлин на този етап репатрирането им е "извънредно трудно".

След първоначалната си неохота Париж също разглежда възможността да приеме обратно гражданите си. Запознат източник каза, че става въпрос за около 150 души, 90 от които - непълнолетни.

Белгийският министър на правосъдието Кун Генс настоя вчера за европейско решение, призовавайки да се помисли спокойно и да се търси решение, което крие най-малко рискове за сигурността. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що пък да не ги съдим бе, ама да не в БГ,че тук ще ги пуснат условно като стой та гледай. Или ще ги осъдят на година две и ще ги пуснат след шест месеца за добро поведение и ,че са си признали вината.Всъщност що не ги съди Тръмпчо - там на места си имат смъртно наказание, пък другаде дават присъди от по 300-500-900 години.Американците може да вземат и англичанката Шашима от другата статия, като са толкова отворени.
12
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тръмп пак го играе против ЕС.Иска да вкара в Европа няколко хиляди изпечени терористи а и знае че в ЕС няма смъртно наказание.Тръмпи на чия страна си
11
3
 
23
 
! Отговори
Идея преди 5 години
Бесете поклониците на моамед на място!Никакви съдилища-Алла ще си го разпознае!
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ужас8 Грешиш,сега са отчет в Русия,врътнаха се на 180 градуса,по стар обичай.Нека си ги вземе Путин.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ,Англия,Канада,Япония,трябва да приемат закон,който да забранява на терористите да се завръщат в родината,да им се отнема гражданството.Мисля,че Австралия вече има такъв.САЩ на Тръмп и Русия да се погрижат за тях,те най-много са бомбардирали региона,в който са заловени.
8
8
 
50
 
! Отговори
ужас преди 5 години
А като ги обучавахте и изпращахте да свалят Асад бяха полезни а !?
7
16
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Изсраел моли да приеме тези терористи, но срещнал остра реакция от Брюксел, и е принуден да си кротува под ботуша на САЩ. Една надежда, България да ги приеме всичките джадисти - няколко милиона, примерно 19, и предаде територията от Бургас до Пловдив и нагоре до Дунава на този изсраел, за Нов изсраел.
6
4
 
5
 
! Отговори
93310 преди 5 години
Решението е елементарно- даги прехвърлят в 404.
5
4
 
7
 
! Отговори
От 4 преди 5 години
"Доходите" в мнението ми по-долу да се чете джихадистите
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте колко е ИМПОТЕНТНА Европа през 2019!!! Ако същите събития ги пречупим през погледа на Средновековните кръстоносни държави - те биха с радост приели, съдили и ОБЕЗГЛАВИЛИ подобни 800 доходите. Преди всичко за назидание на следващитеА сега - подхвърляме горещия картоф - Ако може кюрди, сирийци, американци и руснаци да го решат вместо нас. Джендърско мислене! Виждам същото при ромските събития в България 2018-2019
3
5
 
15
 
! Отговори
странно преди 5 години
Не си падам по конспирациите обаче: ЦЦ закуси. ББ "разговаря" с Помпадур. ББ му звъни Търтиза.Дали ще можем да осигурим 3200 девици?
2
7
 
12
 
! Отговори
Евромакепитек преди 5 години
Лондон нали е в Брекзит за какво реват ние европитеците плюем на съда в Хага и на джиnадистите. Президента на САЩ трябва да е черен и жена му да трaвестит, тогавa ще преговаряме. ЕС не съди джихaдистир а ги черпи със евроатлантизъм и демокрация и ги интегрирал Юнкер и Мей лично ще пратят Могерини в лагера на ИД и ще ги осъдят на място.
1
15
 
5
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Сйрйя, е, кралство,...Не- забравяйте, това....