Борисов за пакета "Мобилност" в ЕП: Ще е нарушение!

Евродепутатите ще гласуват спорните правила идната седмица
21 мар 2019 16:00, Елка Василева
6
Борисов за пакета "Мобилност" в ЕП: Ще е нарушение!
Бойко Борисов и Антонио Таяни. Снимка: МС

Спорният пакет „Мобилност“ ще бъде разгледан в сряда от Европейския парламент, за да бъде гласуван на предпоследната сесия на парламента за този мандат, идната седмица в Страсбург. Това съобщи председателят на ЕП Антонио Таяни на среща с премиера Бойко Борисов в Брюксел.

Това ще стане по предложение на председателя на либералите в ЕП Ги Верхофстад, уточни Таяни.

Още по темата

„Смятам, че това е в нарушение на правилника, защото за първи път в пленарната зала ще влезе текст, който е отхвърлен в транспортната комисия“, посочи Борисов.

Премиерът е категоричен, че решението за пакета „Мобилност“ трябва да се вземе от следващия състав на Европейския парламент.

Антонио Таяни посочи, че е предложил отлагане на разглеждането на пакета „Мобилност“, но социалистите и либералите в ЕП са гласували против.

Българските евродепутати ще положат всички усилия заедно с колегите си от останалите държави, засегнати от мерките в пакета „Мобилност“, да не се стига до гласуване в пленарната зала на ЕП на неприемливия пакет за транспортните работници, съобщи правителствената пресслужба..

Пакетът "Мобилост" предвижда въвеждането нови правила и изисквания за международните превози, които според официалната българска позиция са непропорционални и дискриминационни и ще доведат до множество фалити в бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Просто е въпрос на време. Както си и мислех, така и стана.Ще ни го сложат лекичко изотзад
5
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ /БЕЗ ЛИБИРАЛИТЕ/ НЕ СА ЛИ ТЕЗИ НА СЕРГЕЙКО -ГЕЙКО СТАНИШЕВ БОНЕВ -/НИКОГА НЕ РАБОТИЛИЯ СРЕБЪРНОЛЪЖИЧКОВ/ АГЕНТ НА ... !?!?!?НИНОВА МОЖЕ ДА Е И "КРАВА СТРЪВНИЦА" -АМА ПРОЗРЯ КАКВО МИСЛИ НАРОДЪТ !!!
4
3
 
12
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Абе то и три сделки в един ден при един нотариус с различни цени на изповядване за едни и същи апартаменти е нарушение ама от енп и герб сте така, тотална нп йоркска мафия!
3
4
 
8
 
! Отговори
МИШОКА БАНКЯНСКИ преди 5 години
как ще замълчи гузен другата седмица когато си гласуват АНТИБЪЛГАРСКИ в ЕС
2
2
 
13
 
! Отговори
А БЕ ТИКВО преди 5 години
Кой те бръсне в ЕВРОПА за нещо та ще се съобразяват какво си казал пред БЕНОВСКА и сие журналисти
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за еврогейската солидарност и взаимопомощ? Да питаме ли съпругата на премиера на Люксембург? Въпреки, че въпросът не е до сексуална ориентация, а до характерови особености.