Два гласа не стигнаха за събарянето на Пакет "Мобилност"

Окончателният текст ще бъде обсъден и гласуван в сряда в Страсбург
Обновена: 26 мар 2019 12:31 | 25 мар 2019 19:42,
101
Два гласа не стигнаха за събарянето на Пакет "Мобилност"
Снимка: БТА

Само два гласа не достигнаха за отлагането на гледането от Европейския парламент на оспорвания в България и още няколко държави законодателен пакет за правилата за международните автопревози.

Така позицията на парламента, с която той ще преговаря със страните членки по окончателния текст ще бъде обсъдена и гласувана в сряда в Страсбург.

Решението беше взето с поименно гласуване след предложение за отлагане, внесено от групите на консерваторите и на Европа на свободата и демокрацията, в която е Найджъл Фараж.

Още по темата

Българският евродепутат Андрей Новаков заяви, че парламентът е на път да направи сериозна грешка като позволи гласуването на пакета, който вече е бил отхвърлян 3 пъти и без нито един компромис.

"Работихме две години по досието и успяхме да постигнем компромис, за да се отървем от недостойното положение по европейските пътища", заяви Ертуг. Той определи като "политически игри" искането за отлагане.

Литовският евродепутат от ЕНП Антанас Гуга обаче заяви, че гласуването е нечестно, тъй като литовските депутати ги нямало в залата по време на гласуването на дневния ред и ако били там, резултатът нямало да е същият.

"Мислете за малките страни и за тяхната кауза", призова Гуга.

По пакета "Мобилност" са внесени над 1000 предложения за поправки, съобщи председателят на Европарламента Таяни. Той съобщи, че след решението за включване на точката в четвъртък преводаческите служби са работили през целия уикенд, за да ги преведат на английски език и те ще са на разположение за консултации тази вечер.

Утре следобед ще са готови и преводите на всички официални езици, както и препоръките на парламентарните групи как да се гласува по тях.

България е сред държавите, които се противопоставят на бързото приемане на преговорната позиция на Европейския парламент и настоява тя да се разгледа от новия парламент след изборите.

Ако гласуването в сряда мине, ще започнат преговори със страните членки, които вече одобриха позицията си през януари и тя предвижда изисквания за повече почивки и връщане на шофьорите в страната, в която са наети поне веднъж на четири седмици и не повече от три курса седмично между държави, които са различни от страната на регистрация на МПС.

Това според българските превозвачи ще ги направи неконкурентноспособни и ще фалира малките и средни компании за превози, а големите ще изгони в страни, които са в сърцето на Европа, за да намалят разходите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Loykoжалко е, че наистина си мислиш, че това цели макрон. Българските шофьори да получават френски заплати :( човекът прокарва протекциониски закони, което е недопустимо в ЕС. Тук трябва да има конкуренция..това е проблемът.
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си плащат! Ако не плащат да фалират! Всеки *** решил да става бос на камион! Я марш!
74
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС изисква изравняване на условията на труд и заплащанеКакво не им ясно нашите превозвачи!Това не ви е Русия!!!Панимаите ли друзя!!!!!
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧ НЕ ДАВА ДОБРИ УСЛОВИЯ НА ШОФЬОРИТЕ СИ И МНОГО НИСКО ЗАПЛАЩАНА КОМУНИСТИЕ ГЛАВИТЕ ИМ НА МЕНГЕМЕ
72
0
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Като чета някои коментари се сещам за българския казан в ада или за приказката за Вуте.А като берете ягоди в Англия дали ви осигуряват хотел или спите в бараки? Много тук пишат без изобщо да са наясно с въпроса. Темата е дълга и не ми се обяснява.
71
5
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Това показва,че не сме достойни за Европа.Пакета Макрон дава шанс най- после българските водачи да не живеят като скотове,а като достойни хора.Бизнесмените са вечно ненаситни и манипулират водачите да вадят кестените от жарта.Нелоялна конкуренция на се търпи в Европа.Ако сме толкова добри,невиждам причини да не сме на пазара и то с достоинство.
70
3
 
8
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Ти да имаш възможност с елементарно присъствие (не с друго) да решиш един голям национален проблем ( засягащ цялата държава) и да демонстрираш какъв предател си ,това означава ,че на България и остава единствено да линчува подобна безотговорност!! Веднага отзоваване от Европарламента и на съд ! Това е национално ПРЕДАТЕЛСТВО ! СЪД !! Крайно време е !
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слугите на дявола от ЕНП провалиха и този път България.Гербаджията Новаков и гнусната смрат Светослав Малинов ги нямаше в залата заедно с един турчин и лапацалото Бареков.
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи борци сме, но ни няма в залата, когато трябва! Важното е да гласуваме, за да си пълнят гушите.
67
1
 
2
 
! Отговори
Политиканстващия преди 5 години
Тоя пакет трябва да се разгледа след Брекзит ,напускаща страна да гласува закони не е етично.....Ако остават е Ок но ако си тръгват нема смисъл...
66
1
 
16
 
! Отговори
Ъъъ преди 5 години
До АнонименПишеше, че нямало ги е трима: Светослав Малинов - който иначе много обича да поучава другите, *** Бюреков, и един турчин. Сега научаваме, че го нямало и самия Новаков, който обвиняваше останалите... Пропаднала държава...
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АНДРЕЙ НОВАКОВ ОТ ГЕРБ НЕ БИЛ В ЗАЛАТА.КАКВА ПО-ВАЖНА РАБОТА Е ИМАЛ НОВАКОВ В ТОЗИ ВАЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ МОМЕНТ?
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френската политика и Макарона са вредни за България???
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исмаил Ертуг - европедепутат... С такова име, какво европейско бъдеще изобщо ни чака? Европа без европейци и геноцид над белите хора. Направо ме е гнус от това в какво се превърна Европа.
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63Западът ни е виновен за това че си имаме алчни и нагли "бизнесмени"!!? Ти въобще не си добре!
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилата трябва да са еднакви и да важът за всички, а и някакси хич не ми е жал за мутрите, които се отнасят с шофьорите като с гoведа.
60
2
 
19
 
! Отговори
the driver преди 5 години
Да се примирим и да приемем фактите?!Но,не е ли по-добре да потърсим сметка на трите наши евротъртея,които не се явиха на гласуването и имат пряка вина за трагичния резултат!
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че тираджиите трябва да имат достойни условия на труд е факт, но транспортния бизнес носи на БГ 15% от бвп-то й. Смешната ни икономика се крепи от туризъм, строителсгво и транспорт. Един от трите компонента да изгори, държавата закъсва. После не се чудете защо няма да има пенсии и защо българите бягат на талази в чужбина да бачкат за немци и французи докато бг градовете пустеят. Ето заради такива пакети, които под маската на хуманизъм всъщност ни прецакват брутално, а Запада ще спечели.
58
1
 
21
 
! Отговори
итересно преди 5 години
А къде е бил Новаков , то това е несериозно . Уж ГЕРБ навсякъде се обявяват против закона , а Новаков го няма никакъв .Кой ще и вземе на сериозно???? Да не ББ да обърна палачинката ??? Или господарите му казаха да си гледа работата / партийката / ?????ПС - Ако законът мине и е стигне до фалити на компаниите , едва ли шофьорите ще останат без работа , просто ще дойдат немските и френски фирми на нашия пазар . Ама няма да си плащат тук данъците предполагам
57
0
 
1
 
! Отговори
тцтц преди 5 години
До бай *** 56Какви прилики откри между ИК и "Закона Макрон" , ти въобще имаш ли представа за какво иде реч ??????