Стабилизираха Нотр Дам, вече няма риск от срутване

Разследващите смятат, че пожарът се дължи на случайност
20 апр 2019 09:06, Елка Василева
87
Стабилизираха Нотр Дам, вече няма риск от срутване
Сн

Архитекти и строителни работници стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала "Нотр Дам" вчера - четири дни след като тя бе повредена при гигантския пожар в понеделник, предаде Асошиейтед прес, като се позова на пожарната във френската столица.

Нейният говорител Габриел Плюс каза, че вече няма риск от срутване на стените на църквата. Пожарникарите са охладили стените и отломките от покрива в катедралата и вече няма "горещи точки" в сградата.

Още по темата

"Цяло чудо е, че катедралата все още се държи и че всички реликви бяха спасени", заяви Плюс.

Разследващите пожара смятат, че той се дължи на случайност и проучват многобройни фактори, които може да са допринесли за неговото пламване, отбелязва АП, цитирана от БТА.

За най-вероятна причина се смята късо съединение.

На фона на добрите новини за "Нотр Дам", съобщени от говорителя на пожарната, енориашите в прочутата катедрала отпразнуваха Разпети петък в близка църква. Те се помолиха за увредения архитектурен шедьовър и отпразнуваха спасяването на спасените реликви, сред които е и тръненият венец на Исус Христос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: нотр дампожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 4 години
Ирисо диагностика на зениците на всички снимани на снимката поdава "огромен нагъл mass murder е убит не ни чака добро време според дяволи/black devils /// криещи се в тъмни метални сгради около ПАриж Руан и другаде..DA se свалят данни от смартфоните на участниците на снимката има много инфо за готвен терор чрез наркомани на власт в Евросъюза и париж..
76
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 4 години
Напълних аФранция с черно терористична техника в телефони и лични документи:Природата отчита огромен успех заради убииството чрез пожара на голям черен масов убиец /Big blakc mass murder/ живял над 690 години в този регион на Фrанция спрятал се в тази опасна" геофизична вражеска военна база"/превод на български от горящата сграда.Експерти да видят на обемни снимки как изглежда терориста в катедралата под тавана се е криел..
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...и отпразнуваха спасяването на спасените реликви,.."---СПАСЯВАНЕТО НА СПАСЕНИТЕ !?...Е, вие от сайта сте неспсяеми. Колкото и да коментира човек българския ви език,толкова повече вие "на пук" демонстрирате неграмотност !!
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе народът е казал- в горяла църква не се влиза. Господ не и е пратил огъня случайно. Имайте едно на ум...
73
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма риск от срутване... Много знаете какво си мислят акбарите по въпроса ;))Нали Чарли Ебдо се бъзикаше с тях грубовато. Сега и те могат да бъзикнат подпорите грубовато ;)))
72
4
 
4
 
! Отговори
Лудото ленче преди 4 години
Венецът от тръни го е купил от Византия френският крал Свети Луи IX, като е тръгнал пеша от Париж до Византия, облечен с бедна туника. Платил е с цялото злато на кралството,.И цялото богатство на кралството го носи пеша??!!! Я пак!Освен това точно пък тогава Византия няма, Константинопол е завладян от латинците и разграбен. Разграбени са всички религиозни ценности, а света София е превърната в конюшня, толкова са били християни кръстоносците.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Във Франция децата като те срещнат на улицата ти викат Алах Акбар и те замерват с камъни."-----Пак лъжеш. Похвалното е, че даже и черничките и арабчетата те поздравяват с Bonjour.
70
3
 
10
 
! Отговори
До 57 преди 4 години
Париж е пълен с араби и черни, защо? Защото е прекрасен град. В провинцията не идват, има цели села, които опустяват, къщите са празни и се рушат. Но ти не плачи за французите, те ценят много линото си богатство и личния си живот. Няма да се дадат на друговерци. Понасят ги, държат се добре с тях, но всяка жаба да си знае гьола. Големите пари са си у французите.
69
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55Добре изгоря ама защо само покрива, Путин да метне една бомба оторе да видим дали ще избухне.-----------Ето от къде идва българската про-стотия. Феновете на Путин я рапостраняват със всички възможни средства. Той им плаща за да вредят и разлагат българското общество от вътре.
68
7
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 4 години
Мъхъм....учи суахили ( официальный язык Танзании, Кении и Уганды. Также распространен в Руанде, Бурунди, ДР Конго, Сомали, на Коморских островах, в Мозамбике, Малави и Омане."Така ще ти е по-лесно да се оправяш в Париж!
67
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция децата като те срещнат на улицата ти викат Алах Акбар и те замерват с камъни.
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 68 Вие французите не ги корете, защото са голяма нация. Пожелавам ви да се качите на Айфеловата кула и да видите един красив свят около нея.
65
1
 
12
 
! Отговори
До Елена преди 4 години
Във Франция в по-малките градчета хората като те срещнат на улицата и особено децата, ти казват Добър ден без да те познават. У нас, даже в кооперацията в която живея като срещна някой на стълбището и му кажа добър ден той ме изглежда с тоакова подозрение като че ли искам да го обера. Още по-скунфузено положение се получава ако кажа добър ден на някоя префърцунена женска персона. В интерес на истината има и нормални момичета които реагират с уважение.
64
10
 
7
 
! Отговори
до Анонимен преди 4 години
Чета и продължавам да не вярвам на очите си какви хора коментират тук. Българите са добри. Но има коментари под статията, които са неадекватни с подигравателността си към станалата и все още неотминала трагедия.----------Прав си - трагедия е - да гледаш как вековни градове на "западната цивилизация" се превръщат в коnтори.Не е далеч времето - когато воят на имамите - ще се чува и от Айфеловата кула
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64 А стига бе, ама верно ли?
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали това не е отмъщение към християнството заради трагедията в Исландия?
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не арестуваха ли точно в Париж преди около месец един,който е имал намерение за терористичен акт в България и Франция и после беше пуснат,защото имало грешка в името и не бил той,а друг,ама къде е другия,никой не знае.
60
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Париж скоро ще заприлича на "луксозно издание" на Могадишу ( Столицата на Сомалия ) такива са необоримите факти
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета и продължавам да не вярвам на очите си какви хора коментират тук. Българите са добри. Но има коментари под статията, които са неадекватни с подигравателността си към станалата и все още неотминала трагедия.
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е символ не само на христянството, но и на инвизицията много хора са изгорени живи на клада отпред на площада включително Жак дьо Моле( петък 13-ти ).