По-голямата част от "Нотр Дам" е спасена от разрушаване

Работи се усилено за стабилизирането на сградата
21 апр 2019 22:18,
16
По-голямата част от "Нотр Дам" е спасена от разрушаване
Снимка: Reuters

"Парижката Св. Богородица" е почти изцяло стабилизирана след пожара, съобщи днес френският министър на културата Франк Ристер, цитиран от ТАСС.

Още по темата


Укрепени и стабилизирани са всички по-слаби места, появили се в резултат на пожара - северният и южният портал, също и частта от западния портал, разположена между двете камбанарии, каза министърът пред телевизия "Франс-2". "Това е чудесна новина", подчерта той.

По думите на Ристер обаче предстои още много да се работи по каменния свод на храма, където има "още няколко нестабилни точки".

"По тях работят експерти от френското министерство на културата и строителни фирми. Те извозват отломки и фрагменти, останали след пожара, и постепенно покриват с брезент пролуките в каменния свод. Щом приключи тази дейност, ще можем да смятаме катедралата за спасена", добави министърът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Европейски милиардери отделиха от залъка си милиони за катедралата !И наш Тикво се нареди .....,, по Ботев " .......с нашите пари !
12
4
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А ние спасяваме живота на българските деца,като събираме пластмасови капачки !
11
4
 
9
 
! Отговори
Тези който живеят преди 5 години
в Френската Арабска Джамахирия много добре знает че вандализирането на християнските църкви стана чат от новото нормално на жалкия евреин и парисен хомосексуалист - Макронподпалването на Нотърдам беше просто кулминацията и то специално за Великден, аСороската пропаганда продължава с толерастката си бълвоч че ужким случайно се запалилаУмира гнусния ви глобализъм ереи мерзки !!!
10
8
 
13
 
! Отговори
ЕВРОИДИОТИ преди 5 години
България загива, а нашите платени *** се скъсаха да тъжат за катедралата на Франция. Анбйде холан от тоя Нотр-Вятър Жан Клод Ван Дам бе !И без петел ще се съмне !
9
7
 
9
 
! Отговори
Айше преди 5 години
Какъв ми е Нотр Дам, че има по 10 новини на ден за него? Пишете и за Ван Дам!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още догаряха въглените, когато се появиха мултимилионните дарения. Абсолютно излишно е повече да ни занимавате с темата, ясно е че ще възстановят катедралата. Пишете когато е готова, на никой не му дреме какви гимнастики ще правят до реконструкцията.
7
4
 
18
 
! Отговори
Бог е с Франция преди 5 години
Медиите изкараха все едно цялата катедрала е изгоряла, а реално става въпрос за покрива и кулата от 19в. Всичко останало, включително реликвите, че дори и органa и стъклописите и олтара са непокътнати. Със спестяванията ще я поправят за няколко години, че даже и ще я подобрят. Тя и без това имаше нужда от ремонт. Жалко, че трябваше такова нещо да се случи за да се съберат нужните пари. Може би това е било посланието на Бог. Скоро Катедралата отново ще краси великия Париж.
6
4
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Изгоря само покрива, камъка не е изгорял. Ей, голяма трагедия направиха от това. Ще я ремонтират за 40 години. Жалко, че няма да съм жив, за да я видя ремонтирана.
5
7
 
4
 
! Отговори
Корелация преди 5 години
Опожаряването, заедно с атентатите от Шри Ланка, е отмъщение на радикалните мюсюлманrали за операция "обезпаразиряване" в Крайстчърч.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление обаче, по-голямата част от България е тотално ограбена и съсипана от мафията.
3
7
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Трудно се оправят древни градежи,строени с векове,без арматура и...бетон.Ще го възстановят,но вече ще мирише на бетонова...панелка и няма да е...същото.
2
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с тоя Нотр Дам. Франсетата имат пари, да си го оправят. Вижте какво сгава в нашите храмове. Доста от тях тънат в разруха и без да са били опожарявани
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си бял не е порок,да си християнин не е престъпление.