Макрон втвърди тона към имиграцията и ислямизма

"За да приемате хора, трябва да имате дом"
26 апр 2019 11:26, Елка Василева
53
Макрон втвърди тона към имиграцията и ислямизма
Еманюел Макрон. Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон възприе твърд тон към имиграцията и политическия ислям, представяйки предложенията си, формирани въз основа на националния дебат, започнал след протестите на "жълтите жилетки", предаде ДПА.

Границите са една от опорите на нацията, заяви френският президент, подчертавайки, че вярва твърдо в правото на убежище, но "за да приемате хора, трябва да имате дом".

Макрон повдигна и въпроса за френския принцип за светското начало на държавата, заявявайки, че проблемът е в стремежа на някои малцинства да се отделят от останалата част на държавата.

"Говорим за едно отделяне, което на места се е случило подмолно, защото Републиката не е спазила своите обещания, говорим за хора, които в името на една религия следват политически проект, този на политическия ислям, който иска да се отдели от нашата Република. И по този въпрос поисках от правителството да бъде неотстъпчиво", добави Макрон, цитиран от Франс прес, отбелязвайки, че във Франция се води дебат за мястото и организацията на исляма на територията на страната.

Това е труден въпрос за френското общество, който често се подхранва от конкретни случаи като носенето на ислямско було в училищата или някои учебни програми. От 1905 г. Франция има закон за разделяне на Църквата и държавата, създавайки светска република.

"В последно време засилихме приложението (на закона от 1905 г. - бел. АФП)", включително чрез затваряне на училища, културни центрове и асоциации, които не спазват правилата на републиката, подчерта френският държавен глава.

От ноември правителството провежда консултации с религиозните представители, за да финализира проекта си за реформа на закона от 1905 г., целяща предимно да се подобри прозрачността при финансирането на религиите и да се гарантира спазването на обществения ред, припомня АФП, цитирана от БТА.

В речта си френският президент определи ислямския екстремизъм като заплаха за френската република и подчерта, че иска правителството да работи по-усилено, за да попречи на екстремистите да навредят, отбелязва Асошиейтед прес.

Френският президент обеща и децентрализация на системата, заявявайки, че гражданите очевидно искат решенията да се вземат по-близо до тях и Франция трябва да промени метода на организация на републиката, отбелязва ДПА. Различните функции на различните равнища на властта трябва да бъдат по-ясни, за да може хората да знаят за какво гласуват на местни и национални избори.

Освен това гражданите трябва да могат да включва теми в дневния ред на общинските съвети чрез петиция, добави Макрон.

Френският президент заяви, че не се интересува от шансовете си за преизбиране през 2022 година. "Искам да успея", подчерта той на пресконференцията в президентския дворец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Каквото и да каже Макрон, никой нормален човек не би се вслушал в думите му. Защото неговата ценностна система и критичното ми мислене лъсват само като си даде човек сметка, че на 30 години се е оженил за жена, минала климактериум преди повече от 25 години.
39
0
 
4
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Франция е нагледен пример за резултата от един експеримент с ценностите на един народ , либерализма е разтворил като киселина душата на цяла нация и я превърнал в един птичи двор начело на които стои един *** петел . Макрон вместо да дава съвети е по-добре добре да се справи първо с *** те в курника
38
0
 
7
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Микрон може да се втърдява само пред бабички. Турбо злетак е иначе във всяко едно отношение. Ционистка геронтомарионетка
37
7
 
8
 
! Отговори
Jessy James преди 4 години
NATO-Nort Atlantic Treaty Organization, НАТО-Северно-атлантическа военна организация в която членуват много държави по света. Просто справка за простите и неграмотни ватенки.
36
2
 
12
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Както многократно съм казвал, в момента Макрон е най-опасния човек в Европа, а може би и на света! Отровен сатанист, изпаднал от дебелото черво на Луцифер! Дано Бог да пази народите на Европа от него и господарите му!
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО е международна организация а не Американскав
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон каза и за Европейска армия! Но никой не го чу! Оплюха го даже.И то Европейци! " Скъпо" било не знам си какви глупости казаха. От някъде трябва да се започне! НАТО да си се връща в Америка! Срам и позор е за Европа като континент.Друг такъв да я "пази"! Схващате ли?
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е с емиграцията да се приключи! Войните свършиха.И всеки да се връща там откъдето е! Никой никъде не е желан!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Маркон втвърди тона"... ШШШШ тоз да не си мисли, че приказва с бабата? Там да втвърдява каквото си иска, ако още му разрешават. Като говори с независими държави да се съобразява, че да не му се смали износа за половин свят... Колкото му е мек да не му омекне още повече... Износа де...
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23: А ти да не би да знаеш историята?!Далеч преди кръстоносците да осъществят походите си,през 717 година синът на основоположника на Дунавска България,кан Аспарух,Кан Тервел,разбива нахлуващите към Европа ислямски пълчища при Константинопол и така спасява "ЕвропаТА",като ги отказва от тази инвазия!През 732 г,от своя страна,франките разбиват арабите при Поатие(дн.Южна Франция и ги връщат зад Пиринеите.Иберия(дн.Испания,остава под тяхна власт до към 1490г(около 700 години)! Чети,бе!
30
2
 
4
 
! Отговори
xoxo преди 4 години
smart
29
2
 
13
 
! Отговори
милър френ преди 4 години
Стягайте примкана,да не ви я стегнат,исля-мите,френки
28
1
 
8
 
! Отговори
До Социопат преди 4 години
То ти се изложи май по форумите? Чети и мисли! Къде в Западна(ла) Европа е била завладяна от исляма освен Испания и част от Италия?
27
5
 
35
 
! Отговори
домошар преди 4 години
Четох три пъти статията и не ми стан ясно какво е казал Макрон. Иска май да каже, че французите нямат дом ? Французите от много години нямат техен си дом. Те са вилает на Алжир и Мароко. 2/3 от тях са пофранцужчени ислямисти и така е от години. от останалта 1/3 половината са французи а другата половина са просто ислямисти. Е, това е положението, братя с жълти жилетки!
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След тероракта в Демократ.социалист.реублика Шри Ланка както е официално се вижда,че туй-За да приемате мигранти трябва да имате дом- звучи кат либерално понеж хората коит пострадали са предимно християни си имали дом и не само условно,а конкретно свой дом понеж били местни обитаващи държавата вписали са се в католическа общност от вярващи с храмове,що туристи гости как част от религиозна институция при светско управление,спокойни до мига дет на вратата бомбен торбалан се появил даряващ подаръци
25
4
 
30
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Франция е източникът на идеологизираният католицизъм покорил с огън и меч свободните европейски княжества, наложил задължителни данъци в парични средства и узаконил лихварството. Така се зародила днешната управляваща политико-религиозно-финансова илигархия. Те унищожават средната класа. Правят работещите бедни, които нямат време да отглеждат децата си. А децата трябва да бъдат възпитавани от социалните мрежи в служба на олигархията.
24
3
 
56
 
! Отговори
точка преди 4 години
Макрон е ДЕМАГОГ.Едно говори,друго върши.Франция като колониална държава е обречена да бъде превзета от бившите си ислямски колонии.Палачинката се обърна.колониалистите сами си го направиха от АЛЧНОСТ.А искат и държавите от източна Европа да приемат ислямисти без да са колонизирали и използвали когото и да било-няма да стане това да си го набият в главите и Макрон и всички брюкселски зелки.
23
0
 
27
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 4 години
ЕС трябва да обезопаси 30 км буферна зона в цяла Северна Африка и да въведе ред там и с петрола да покрие разходите за хлеб и зрелищаза местните...
22
2
 
25
 
! Отговори
Социопат преди 4 години
До ПловдивчанинКойто не знае историята така се излага по форомите.Кръстоносците от 1000 години атакуват исляма и православието.Крастоносците са разбити от българите 12век и още помнят.Крастоносците разрушават и опожаряват Константинопол 13 век .......
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват избори и либералфашагите пак ще се правят на строги и загрижени......