Най-малко 13 души са ранени в центъра на Лион, сред тях и дете

Охранителни камери заснели мъжа, оставил взривното устройство
Обновена: 25 май 2019 07:38 | 25 май 2019 07:30, Анисия Иванова
47
Най-малко 13 души са ранени в центъра на Лион, сред тях и дете
Снимка: БТА

Най-малко 13 души са ранени при бомбения атентат в центъра на френския град Лион, съобщи Ройтерс.

Взривът е станал вчера около 17:30 часа местно време на пешеходната улица "Виктор Юго“ между реките Сона и Рона в историческия център на града.

Президентът Еманюел Макрон, описа инцидента като "атака" без смъртни случаи, съобщава БНР.

Още по темата

Според Франс прес, която цитира съдебен източник, става дума за заложен пакет с взривно устройство. А полицейски източник казал, че пакетът бомба съдържал "винтове и болтове“ и е бил заложен пред хлебопекарна на ъгъла на две улици.

Силите на реда обявиха, че той е бил поставен от мъж на велосипед, който изглеждал малко над 30-годишен. В момента полицията го издирва, като използва за разпознаването му запис от охранителна камера.  Според камерите пред хлебарницата, пред която мъжът е поставил куфарът с експлозива, той е носил черна маска, тъмни очила и цветни бермуди.

Говорителка на прокуратурата обяви пред журналисти, че ранените са без опасност за живота. В болница са настанени 11 от 13-те пострадали. Би Би Си съобщи, че сред ранените има и момиче на 8 години, което е получило повърхностно нараняване.

Веднага след взрива районът бе отцепен, а властите са призовали хората да го избягват в следващите часове.

Българското министерство на външните работи съобщи към 21.00 ч. вчера българско време, че няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град, които са го информирали, че постоянно живеещите ни сънародници там са живи и здрави.

МВнР очаква официална информация от управлението на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
x преди 4 години
Снимката е от Франция, Париж по всяка вероятностТова са френски полицаи и войник
29
3
 
10
 
! Отговори
www преди 4 години
До СатираЧЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА НАЛИ Е СЪЗДАДЕНА ОТ ЗАПАДНИ ИМПЕРИАЛИСТИ - КАКВОТО ПОЧУКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО...
28
2
 
16
 
! Отговори
към 17 преди 4 години
Василeвa, не мога да се съглася, че тероризмът е една идеология. Той е инструмент, финансиран и контролиран от западните служби - инструмент, превърнал се в хибридна, неформална армия за обслужване на политическите и идеологическите интереси на назначенците на корпорациите.
27
3
 
18
 
! Отговори
пецата преди 4 години
В българия поради политическия тероризъм срещу местния народ, чрез ниски доходи, бедност и лоши условия българите не правят деца което си е един вид "убийство" на нацията, а прогонените от този тероризъм граждани са близо 2 млн, гарантирано от ..знаете кой
26
2
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Пак някой " психично болен" или "объркан добричък младеж", заслужаващ прегръдка и меченце предполагам е извършителят ;) ???
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мултикултурна Европа, нали това искат всички. Сам дето някой култура обичат да правят бомби и хаос
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХахахаИ какво стана като изгониха белите от ЮАР , даже водата им спряха и се върнаха 200 години назад в развитието .
23
0
 
24
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Решението на проблема е ясно. Знае се кой прави бомби, кои хора се взривяват сами. Европейците искат да си подмладяват населението, но материала с които го правят е калпав. Ако не ги махнат ще стане още по лошо
22
1
 
13
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Какво са виновни Европейците че Европа е люлката на цивилизацията??
21
1
 
29
 
! Отговори
До факт преди 4 години
Стига с тия беди дето била докарала Франция! До кога това извинение? Освен мини и плантации, тогава е имало и мисионери, училища, строителство на сгради, инфраструктура. При това,кКолко време мина от освобождаването на колониите, защо става все по-зле? По-точно казано - защо Африка се връща обратно към навиците от преди колонизацията - междуплеменни войни, отвличания, заробване един на друг, пиратство...само че въоръжени с модерна техника, а не с копия. Риторично.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли евтини театри?
19
8
 
15
 
! Отговори
Причина преди 4 години
За да няма ТЕРОРИЗЪМ по света не трябва да има ТЕРОРИСТИЧНИ блокове /в които за съжаление и България участва/ - НАТО и други военни формирования ръководени от САЩ и компания.БЕЗ ТЯХ света би бил едно по- добро място.
18
11
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 години
Народа на Франция който страда сега не знаели какви беди е докарала тяхната страна на арабския свят и че тяхната страна е на страната на тероризма и разрухата.
17
3
 
16
 
! Отговори
това е преди 4 години
Франция и Англия нападнаха,ограбиха и разрушиха Либия те са основни спонсори и защитници на терористите в Сирия,така че стига с тези крокодилски сълзи а вижте истината.
16
7
 
17
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Тероризмът е една измислена идеология, която в повечето случаи се финансира и се контролира от западните служби , за да може да продължи разграбването и ограбването на колониите!Защото ако не е тероризмът, няма да може да точите нафта и суровините, няма да може да продавате оръжие и войни, няма да може да правите аутсорсингови заводи с евтина работна ръка, няма да имате необезпечени пазари, няма да имате и такъв стандарт на живот селяни прости!Селяни прости, не бъдете лицемери!Ник Брамбъл!ЦРУ
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази цифра се споменаваше още вчера на сайта на ВВС, но нашите медии винаги преписват от независими източници и първо се спомена числото 8, а след това 10. Затова пък статиите за новоположен асвалт в България, греят като новите цени по магазините през 60-те, когато стила на поднасяне на новините е бил като в Северна Корея.
14
6
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ами това е - войната поражда война - Франция дълги години се меси в Арабският Свят- в Либия я има за колония - убиха Кадафи заедно с САЩ -нападнаха Ирак - сега фанатизирани хора мразещи всичко европейско и европейците (живеещи добре за сметка на смъртта на стотици хиляди) търсят отмъщение- Тази война никога няма да свърши!Спомням си как България обяви война на Ирак- САЩ ни принудиха и С Паси бе много радостен- само се чудя с какво можеше да ги нападнем иракчаните ) ахахха
13
6
 
8
 
! Отговори
Факт!16 преди 4 години
Франция приключва съществуването си по времето на Френската ревалюция.
12
4
 
10
 
! Отговори
Ламбов преди 4 години
Пеца, ми те жълтите жилетки не са само против Макрон , а са и против капитализЪма и глобализЪма па нали НАТО точно тях пази е, и ?!
11
6
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
целия натиск върху франция е заради това че макарона поиска да създаде европейска армия която да е отделна от нато, от тогава започнаха протестите жълтите жилетки ,сега атентати, когато засягаш интересите на нато е така