Франция се бори с бедността като взима 1 млрд. евро от фирмите

Държавата намалява данъка върху доходите
Обновена: 17 юни 2019 08:14 | 17 юни 2019 07:33,
11
Франция се бори с бедността като взима 1 млрд. евро от фирмите
Снимка: Pixabay

Франция планира да отмени данъчни облекчения за компаниите на стойност 1 милиард евро, за да подпомогне финансирането на обещаното намаляване на данъка върху доходите, което ще струва на хазната 5 млрд. евро. Това заяви министърът на бюджета Жералд Дарманен, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Жълтите жилетки се изчерпаха – Париж се връща към нормалния живот

Правителството ще осигури останалите 4 млрд. евро чрез намаляване на разходите
, допълни министърът. По думите му от януари 95 процента от данъкоплатците ще усетят намаляването на данъка върху доходите им, пише БТА.

В отговор на многомесечните антиправителствени протести френският президент Еманюел Макрон обеща в края на април намаляване на данъка върху доходите на стойност 5 млрд. евро.

През декември като отстъпка пред протестиращите вече бе обявен пакет от мерки на стойност 10 млрд. евро, насочени към стимулиране на доходите на най-бедните работници и пенсионери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Пусто НПО преди 4 години
А колко по просто би било да изгонят арабухо-афротата.По-малко пари за помощи повече пари за белите работещи.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква бедност във Франция, бе?! Вие чувате ли се?Във франция всичко е прекрасно. Парите са като шумата, нямат свършаване. Държавата цъфти и връзва. Към Франция бягат милиарди млади, умни и недооценени българи. Като идат там и веднага забогатяват, забравят български и не искат да се връщат. Добре, че има форуми и коментари, та за можем да прочетем как се хавалят българите с новата си родина и висок обществен и финансов статус!НЯма да дезинформирате хората, ей! Запада е РАЙ.
9
10
 
10
 
! Отговори
Не! преди 4 години
Пълна дивотия, да взимаш от тези, които градят и да даваш на утайката....
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи.......Франция се бори с бедността като взема един милиард от фирмите?!?!Интересно,фирмите на кой ще съдерат кожата за да осигурят този милиард?Амииии.......на работещите в тях!Кои работят в тях и кои чакат милиарда наготово?Това,ако е политика здраве му кажи!Въртим,сучим средният ешелон постоянно стрижем,после....бунтове имало,жилетки,безредици...!Този милиард още такива ще докара!
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, във Франция управляващите се вслушали в гласа на народа.
6
0
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
не се научихме как се пише "взема"...не "взима", а "взема"...
5
4
 
13
 
! Отговори
681 преди 4 години
За ценностите става въпрос , брат! Тазди сутрин един приятел ми звъни рано, рано и ме пита - абе брат, то това беднотията, не е ли основната ценност на европейския союз? Е, аз как да му отговоря - и аз му отговорям с въпрос-Ей, братле, ти като идеш в магазина и ти се яде сирене, ама нямаш пари, не се ли сещаш за европейския съюз? Те, такива ми ти работи стават по света залят от европейски ценности-т.е. беднотия, глад и войни!? Е, Ама да сме живи и здрави пък нек ни еб.. , като ни е толкова акъля
4
5
 
7
 
! Отговори
Евала преди 4 години
Така се прави демокрация, на улицата и до пълна победа.
3
5
 
4
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 4 години
Macron dava 100? ...I vsima 300 ? or djoba na srednata klasa! Bivsh banker..JIVEE s baba si/sapruga/..bezdeten! ...Amoralen..bezsurdechen tip!...Proyatel s BOGATITE...VRAG NA ostanalite@ kalite s mnogo obeshtaniya..rozovi!
2
8
 
6
 
! Отговори
МУХАХАХАХАААА преди 4 години
МУХАХАХАХААА ОШУШКАХА ЕСЪТО И СЕГА ПАК ПАРИ НЕМААААА, АЛЧНИТЕ ФРАНСЕТА ТРЕБУВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ ЗЕМЯТАА ЗАЕДНО С НЕРАЗРИВНИТЕ ИМ АВЕРЧЕТА КВАВЕШКИТЕ УРО ДИИИИ
1
7
 
7
 
! Отговори
Един преди 4 години
С президент кoмунист, кво очаквате?