Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия

Всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъдна
Обновена: 17 юни 2019 08:18 | 17 юни 2019 07:00,
108
Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия
Снимка: Reuters

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия заради множеството спорове с нея, предаде ДПА.

Още по темата

8600 войници, 50 кораба... НАТО е в Балтийско море, а Русия е нащрек

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и сега и от двете страни надделява дълбоко разочарование, каза германският президент в реч на конференцията "Културанта" във Финландия. Двудневната конференция със стотина участници е посветена на външната политика и сигурността и протича в Културанта - лятната резиденция на финландския президент, на 20 км източно от град Турку.

"По-обективно партньорство, което да не е толкова претоварено с очаквания за промяна, може да се окаже добро", каза германския президент. "Продължаващият конфликт в източна Украйна тегне все така силно върху отношенията, както и анексията на Крим", продължи Щайнмайер, цитиран от ДПА.

Той предложи "нов концептуален подход" към Русия: "Не вярвам, че може отношенията с Русия да са на принципа "бизнес както обикновено". Европа не бива да стои безмълвна, когато в Русия налагат все повече ограничения над свободното слово, каза германският президент.

Неотдавнашният арест и последвалото освобождаване на журналиста Иван Голунов отново показа, че е необходимо и важно да се проявява бдителност и практическа солидарност, смята Щайнмайер.

"В интерес на по-функционално партньорство трябва да сме наясно, че собствените ни възможности да променим Русия са ограничени", каза германският президент, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Анонимен 95....ТЪПЧОоооооо !!!!! Винаги....винаги....винаги до сега САЩ и Цивилизована Европа е помагала на Раша . За последно при разпада на СССР ..със долари и храни ги спасиха от гражданска война и КАНИБАЛИЗЪМ ! Но азиатският им монголойден ген все ги кара да КРАДАТ и завоюват !
91
2
 
5
 
! Отговори
нн преди 4 години
Елементарен. Русия може да смачка Европа за нула време. Къде се мерите бе германци? Кеде е Европа? Толкова сте елементарни и надменни, че ставате смешни. Русия е равна със САЩ, а те са 1. Европа ще бъде смазана от Русия за отрицателно време, нима не ви е ясно, но кой да ви светне?
90
4
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Германците от исторически опит вече знаят,че трябва да стоят по-далече от Русия!?А проблемът с всеобхватното и интегрирано партньорство идва от това,че различни и изтъкнати западни политици /най-добрият пример Джон Маккейн/ си го представяха като"пълна и безусловна капитулация"/като тази на Германия през 1945/!С Елцин това може би щеше да се получи,но с Путин-изключено!Бих казал даже,че сега не е ясно кой ще капитулира в следващите години!..Дали няма пак да е Германия!?Не е честно,но е възможно
89
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като им пречи Русия да си гледат работата и да не се месят.Но така е по-лесно. Да демонизираш някого и да му търсиш кусури. Но а Русия не са познали...
88
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То за всичко все Русия им виновна, даже и за хомосексуалистите. Лоша е Русия, да. Лоша е, че още ги търпи...
87
10
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Евалла на германеца ! Аз затова съм в Германия ,защото тук няма рубладжии ! И икономиката е много добра пак защото няма рубладжии !
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не търсят под вола теле, за да не издоят бика накрая германците.Тези атлантически кьорфишеци на Русия не й минават.
85
3
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Тоя живее във времето на студената война .Мерцедес все повече работи с Русия ;) Смесеното дружество Даймлер-Камаз рус отвори нов завод в Куба .През соца Куба и България бяха към 9 милиона човека .А сега Куба е 10 ,а България 6 .Това са реалностите .А думите са за светли бъднини ,ама реалността е друга .Бизнеса бяга от Европа .Инвестициите се свиват .В България не може да се инвестира ,освен в имоти в големите градове .А на народа се плямпат поредните глупости за светли бъднини .
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека заповяда да спрат кранчето на Северен поток.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа се приближава към Русия с интегрирането на Украйна към ЕС и НАТО. Трябва да стои далече от Русия. Това е желанието на Путин.
82
1
 
5
 
! Отговори
Многополюсен свят преди 4 години
До човек: Каква е ползата на Русия да е велика, като е бедна? Много голяма. Великата държава може и да забогатее, докато сателитната държава, само ако и позволят и докогато и позволят.За малки (по възможности) държави като нас многополусният свят е по-добро място за живеене. Макар че сме сателите, тизи, които ни теглат конците винаги ще имат едно наум, че (ако много ни притискат) може и да сменим лагера.
81
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно диктаторският режим на Плешивата Борджия с Високите токчета ще се сгромоляса и Русия ще стане нормална държава най-подир....
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До знае те лиСъдба. Те никога няма да пораснат, тъй като са слуги и васали на слугите. Нито една европейска територия няма политически суверенитет. На тях им е иззето правото на концептуална власт - най-висшата власт, която имат само няколко световни лидери.
79
7
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 76Каква е ползата на Русия да е велика като е бедна?
78
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемер си ти, Валтер. Помня преди години как се подлизваше, даже някои ти викаха русофил. Хитър си. Надявал си се, че Русия ще клекне и ти ще намажеш, но не ти излезе сметката и обърна грамофонната плоча.Шрьодер е последователен. Буквално преди дни заяви, че референдумът в Крим и присъединяването му към РФ са напълно законни. Мъжко момче!
77
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после трезво мнение от Германия.
76
2
 
7
 
! Отговори
знае те ли преди 4 години
да променим русия вие се опитахте с ваще санкции -ще се промените вие русия на колене пред никои не е паднала русия е свикнала да падат на колене пред нея.испратихте такава голяма армия пред лицето на русия и искате русия да ви мълчи и още да диктувате на русия вие сте били големи тарикати от ес и нато русия не ви обръща внимание кучето лае кервана си върви това сте вие ес лаете напразно русия не ви обръща внимание още не сте пораснали
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
porednija tapanar
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всемогъщото НАТО защо не защити Крим?
73
4
 
2
 
! Отговори
ни що бе преди 4 години
Европа ще се мести ли някъде, да не се отркили нов континент? Защото почти поливината теричория на Европа е заета от Русия, Русия заена повече територият от Европа отколкото всички страни на ЕС взети заедно.