Българка стана временен говорител на ЕК

Мина Андреева замества Маргаритис Схинас
19 юли 2019 17:52,
6
Българка стана временен говорител на ЕК
Снимка: Bulgaria ON AIR

Българката Мина Андреева е назначена временно за главен говорител на Европейската комисия. Това потвърди самата тя на пресконференция днес, предава БТА.

Досега Андреева бе заместник на основния говорител Маргаритис Схинас. Гръцкото правителство предложи вчера Схинас да бъде назначен за еврокомисар в следващия състав на ЕК с председател Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Андреева добави, че досега 15 държави от ЕС са направили предложения за следващите си еврокомисари. Пет от предложените са жени, въпреки че новоизбраният председател на ЕК поиска да работи с най-много 13 мъже в своя 27-членен екип. Тя настоя държавите в ЕС да предложат по двама кандидати - мъж и жена.

Изслушванията на кандидатите ще се състоят от 30 септември до 8 октомври. Целият състав на ЕК с председател Урсула фон дер Лайен се предвижда да бъде гласуван от евродепутатите между 21 и 24 октомври. Настоящият състав на ЕК ще бъде на работа до 31 октомври.

Мина Андреева беше в екипа говорители и при Жан-Клод Юнкер, дори някои от авторитетните брюкселски медии я определяха като "дясна ръка" на председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати измамниците да ни я пробутват тази за българка... тя не е чувала ни живяла в бг. Българка е само за да заеме пост в комисията от бройката за българи.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за Мина Андреева почти никаква информация не сте дали.Ето човек на ключова международна позиция, за когото нищо не се знае. Въртят Джамбазки, Ковачев и от рода партийни любимци.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво от тва ? Мене кво *** грее тва ?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кофти за Марайа Гейбриел (у нас Мария Габриел) . Ако има двама кандидати, тя като най-неподготвена ще я махнат, а тя вече така си напусна мястото в европарламента ...