Brexit без сделка? Ще има недостиг на храна, лекарства...

Правителствени документи показват притеснителни данни
18 авг 2019 07:40,
30
Brexit без сделка? Ще има недостиг на храна, лекарства...
Снимка: Reuters

Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне Европейския съюз без споразумение, а също така е заплашена от нарушаване на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия, показват документи на британското правителство, с които се е запознал в. "Сънди таймс", предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Още по темата

Според изданието прогнозите, направени от правителството, описват най-вероятните последици от Brexit без сделка, а не най-лошите сценарии.

Правителствените оценки показват, че 85 процента от камионите, използващи главните пропускателни пунктове на Ламанша, "може да не са готови" за френските митници, което означава, че работата на пристанищата може да бъде нарушена в продължение на три месеца, преди движението да се подобри.

Правителството също така смята, че е вероятно да се стигне до твърда граница между британския район Северна Ирландия и Ирландия, тъй като сегашните планове за избягване на значителни проверки ще се окажат неприложими.

Според вестника документите, подготвени този месец, позволяват да се "надникне в тайното планиране, осъществявано от правителството с цел да се избегне катастрофален срив на инфраструктурата на страната", и представят "най-обстойната оценка за подготвеността на Великобритания за Brexit без сделка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би грешката на англичаните е,че не останаха в ЕС,и заедно с Италия и Вишеградската четворка,а покрай тях и другите източноевропейски държави да бяха изградили един вътрешен алианс,в противотежест на алианса Германия,Франция итехните няколко протежета и така да се реформира евросъюза.Но,вече е късно за това...и все пак,поучително,за нещо в бъдеще.Иначе ни чака разпад,особено с налаганите "скорости" и "облагородяващи нациите,мигранти"!
24
2
 
5
 
! Отговори
ЕРТ преди 4 години
Писна ми от този Брекзит . да се махат че само за тях говорят. Неми дреме ако ще да нямат ток. И бе з това са големи наглеци. Стига сме се занимавали с тях.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да са само русофилите и руски и американски *** мечтаят ли мечтаят че май и вече на буре намирисват то така става.Едните вече виждат кризи с лекарства дрехи и храна а другите пак виждат каквото им се иска разграден ЕС затворени граници и държави превърнати в коптори затвори в който някои хамав диктатор краде трепе и се кефи както си иска нали и на двете групи им плащат държави където е точно така.Хубаво ама надали преди това ще се приеме закон са екзекуция на троловете.
22
2
 
7
 
! Отговори
Бай Грую коча преди 4 години
По стилажите на хранителните им магазини вместо хлеб, ще има вибратори
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има План "Ран-Ът" с най-вероятните последствия от излизането от един съюз. Ще се повтори кризата в Източна Европа след разпадането на Социалистическият съюз. Инфлация на паунда, опашки, рецесия.Започва Преходът на Великобритания, разпад на държавата.Великобритания ще въведе валутен борд и ще се върже за еврото.
20
6
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
АКО НЕ СМЕ В ЕС, ХЛЯБА ЩЕ СТРУВА ЕДНО КУФАРЧЕ С ПАРИ!!!!ТАЯ ПЕСНИЧКА Я ЗНАЕМЕ, БЕЕЕЕЕЕ... ХАХАХААААА....ПЯЛИ СМЕ Я.....!!!!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много важно. По-добре малко недоимък,отколкото бавна мъчитена ,и сигурна смърт от каква ли не гадост в ЕС.
18
1
 
5
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Ле-ле-е-е, живи да ги ожалиш албионците...
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Притеснително е но имаме време. Докато се разпадне ЕС всички трябва да сме избягали от България.
16
10
 
20
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Въпроса е : какво ще се случи с всички останали държави, когато осъзнаят, че има живот и извън ЕС... и то съвсем не по-лош ?Вторият въпрос ще бъде : а защо да плащаме ние данъкоплатците тези чутовни вноски, а някой в Брюксел да ги разпределя ?И трето... защо да храним всички онези "бели якички", като само една тяхна измислена среща струва милиони ?Тогава всички Ние, си даваме сметка, че англичаните правят много грешки, но са на прав път !
15
6
 
8
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
КУПОННАТА СИСТЕМА--МЕЧТАТА НА ВСЕКИ КОМУНИСТ.ВРЕМЕТО, КОГАТО СЕ СЪЗДАДЕ, КОМУНИСТО--КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НАБКП/БСП!
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глад е имало 50-те години на миналив век в края на Втората Световна Война.Тогава Луфтвафе бомбардира Лондон и други големи градове. Имало е много раьрушения и жертви.Оттогава глад не е имало и англичаните си живеят в охолство.Няма да има никакви драми и сега.Не ги мислете англичаните, те са ди добре.Мислете за бедните българи!!!
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво на Борис-Турчина, мечтата на много народи да видят чърчилите на колене е изпълнена
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, чак пък недостиг на храна?Айде де! Комунистите русофили нещо много се размечтаха май?
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах - новината добра ли е или лоша?
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пречупвате нещата през българската действителност? Хората се опасяват за реални проблеми. Нали Камерън беше казал да не му дават за пример България и за какво служат новите магистрали - да забегнат младите в чужбина.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, лошо ще стане на острова, по-лошо от на територията... ха ха ха
8
2
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Няма да има недостиг бре! Лично Дончо Перчема ще кара кораба с продоволствията, които ще идват от Хамериката!
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много всички британци да умрат от глад и болести.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е реалността. Търговията ще се възстанови с ЕС, но ще отнеме време, докато се изяснят митата в двете посоки. Тези три години след референдума, трябваше да изяснят именно тези неща. Ще го видим Борката с икономисаните милиони на седмица за здравеопазването. Лесно се обещават виртуални неща.