Стюардите на Ryanair дадоха старт на стачката си в Португалия

След тях ще са тези в Ирландия, Великобритания и Испания
21 авг 2019 13:05,
2
Стюардите на Ryanair дадоха старт на стачката си в Португалия
Снимка: Pixabay

Португалските стюарди и стюардеси на Райънеър (Ryanair) днес започнаха стачка. Нискотарифният превозвач предупреди пътниците, че малко полети ще бъде засегнати, а правителството нареди на служителите да изпълняват необходимия минимум услуги, за да бъде избегнат хаос, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пилотите на Ryanair ще стачкуват следващата седмица

Петдневната стачка, свикана от националния синдикат на гражданската авиация в Португалия (SNPVAC), е първата от вълна от планирани протести, които ще обхванат също Ирландия, Великобритания и Испания. Това се случва година след като стачки за заплатите и условията на труд принудиха най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа да отмени стотици полети, пише БТА.

Райънеър уточни, че малък брой полети от португалските летища може да бъде засегнат от минимални промени в разписанията и че засегнатите пътници са уведомени. Засега няма информация за забавяния или отменени полети в Лисабон, Порто и Фаро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, като искаш да летиш с половината покъщнина, ще си платиш, много ясно! България еър по-добре ли е? Там имаш, нямаш, в билета ти е включен и чекиран багаж, че и такса обслужване 50 лв в която влиза един сандвич и кен кола. Тези нискотарифни авиокомпании са направени да ти излиза евтино полета и да носиш само ръчен багаж. Пресимно с цел екскурзия, а не с цел емиграция и да идеш с 8 куфара, хладилник, пералня и 10 л. туба ракия. Кога с България еър ще летиш за 100 лв до Барселона и обратно?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая жалка компанийка директно да я закриват!Никога повече ryanair - не знам защо ги рекламират като евтини!Като сложим таксите за багаж и малоимните ресктрикции за размери на ръчен и чекиран багаж, въобще не излиза сметката.Отделно спамът с реклами, на които пътниците биват подложени през целия полет - то не са козметика, билети от лоттария с огромни печалби, часовници, простотии - човек не може да се наспи!ЗАКРИВАЙ!