Либералите на Острова обещават отмяна на Brexit

Това ще се случи, ако победят на парламентарни избори
16 сеп 2019 16:03,
14
Либералите на Острова обещават отмяна на Brexit
Снимка: Reuters, архив

Британската либерал-демократична партия зае още по-крайна позиция по темата Brexit и обеща да отмени развода с ЕС, ако бъде избрана на следващите парламентарни избори, пише Politico.

На конгрес на фракцията в неделя членовете гласуваха за възприемане на нова политическа линия, според която либерал-демократите ще водят кампания за оттегляне на нотификацията на Обединеното кралство, че иска да излезе от Европейския съюз – разбира се, ако има парламентарни избори преди да се проведе нов референдум.

"На първо място, либерал-демократите призовават народният вот да спре Brexit. Но ако първо се проведат общи избори, ние ще се изправим срещу уморените стари партии с недвусмислено послание за спиране на Brexit", се казва в съобщението на партията.

Още по темата

Анкетите предполагат, че е малко вероятно партията да спечели мнозинство на предстоящите общи избори. Подкрепата за либерал-демократите е около 18 процента, зад консерваторите с 33 процента и лейбъристите с 25 процента. Лидерът на партията Джо Суинсън също изключи възможността за присъединяване към коалиция с работническото движение, като заяви пред BBC, че лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин "няма да бъде изпратен на "Даунинг стрийт" 10 с гласовете на либерал-демократите".

Новоприетата политическа линия обаче затвърждава позицията на партията като най-твърдата срещу Brexit сред партиите от британския мейнстрийм. Това може да помогне да се привлекат избиратели, които са гласували за оставане в Съюза на референдума през 2016 година.

Въпреки че по график следващите парламентарни избори във Великобритания трябва да се проведат през 2022 година, има голяма вероятност за предсрочен вот заради парламентарната безизходица около Brexit. Премиерът Борис Джонсън обеща да изпълни волята на мнозинството и да изкара Великобритания от ЕС на 31 октомври, с или без сделка. Неговото искане за предсрочни избори бе отхвърлено на два пъти в парламента от неговите противници, които искат да отложат за пореден път Brexit преди да отидат до урните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АфД в крайна сметка е не само анти-бежанци, ами е освен това Анти-Еврозона, Анти-ЕС и е пълна с лица които не изглеждат много компетентни и които се въвлякоха в куп абсурдни скандали (помните ли скандалите на Атака като Владо Кузов например). Хората не искат пълния АфД пакет. Но това не значи, че не искат отделни идеи.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дали хората искат бежанци и дали искат АфД са две различни неща. В България 80-90% от населението не иска бежанци, обаче МВРО и Атака никога не са достигали такива проценти, нали така.Ако бяха поставили въпроса с бежанците на истински референдум, съм напълно убеден, че немците щяха да гласуват против бежанците. Управляващите ги беше страх да го направят. А ЦСУ в Бавария разиграваха максимално анти-бежанска позиция на думи (разбира се само на думи) за да не загубят проценти от АфД.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"други провинции" ? Вероятно такива с вече преобладаващ африкански, арабски и турски етнически облик..?...Не им знам етническия облик, но от последните избори за ЕП взеха 21 места. Партията на Меркел CDU взе само две повече (23), а Алтернатива за Германия двойно по-малко (11). По средата бяха социалдемократите с 16.
10
6
 
3
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Процентите ви нещо куцат. A защо не пишете колко избиратели са зад партията 'Брексит' на Фараж? Не че не знаем колко са де, от изборите за ЕП. Отнесоха всички останали партии с много. Процентите от партия Брексит, ако се съберат с тези за Торите на Борис Джонсън, ще са внушаващо мнозинство,Не напразно подажната политическа върхушка бяга като дявол от тамят, от предсрочни избори. Не "малък шанс' както пише в статията, а въобще никакъв шанс за комунистите на Корбин и уж-либералдемократите.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7"други провинции" ? Вероятно такива с вече преобладаващ африкански, арабски и турски етнически облик..? И/или транс-сексуална ориентация ?!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koга? 31 октомври наближава. Днес Борис Джонсън нищо не е договорил, ако знае и той какво очаква да му дадат.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те за бежанците не са ги питали в Германия, но партиите имат ясни становища по въпроса в предизборните си кампании. Въпреки това Алтернатива за Германия не победи в нито една провинция, даже на местните избори. Те дръпнаха много нагоре, но баш ултралибералните Зелени дръпнаха в други провинции също толкова.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извращенията при неолибералния фашистки модел докараха Европа до диктатура и незачитане правата на европейците !
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, това да излязат сега не е волята на народа. Тях са ги питали само дали искат да излязат, не кога и с какво споразумение.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрация по евроатлантически:Вариант 1 (Великобритания): Изборът на гражданите се повтаря докато не бъде избано това което трябва (Брекзит). Вариант 2 (Германия): Гражданите не биват питани за неща за които политиците ги е страх да узнаят истинското мнение на мнозинството (темата дали хората искат да бъдат приемани бежанци).
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно либералите и тяхната политика скапаха Европа и накараха Британия да излезе от ЕС !
2
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До бл.134 в Зап. паркОтивай там - да го подкрепиш! Недей само вика отдалече - а си стоиш в ЕС! Отивай при него - да видиш колко е хубаво!
1
21
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Либиралите , вън от Британия . Давай Борис !!!!