Барние се скара на Джонсън: Преструваме се, че преговаряме!

Главният преговарящ за ЕС поиска прогрес
18 сеп 2019 14:47,
14
Барние се скара на Джонсън: Преструваме се, че преговаряме!
Снимка: БТА

Главният преговарящ от ЕС за Brexit Мишел Барние каза на Борис Джонсън да спре да се "преструва", че преговаря за излизането на Великобритания от ЕС. На Острова, а и в Европа, витае мнението, че премиерът на Великобритания не се опитва да стигне до споразумение, пише Independent.

Думите му идват след като стана ясно, че предложенията от страна на Лондон са били подобни на старите.

Още по темата

В Европейския парламент Мишел Барние заяви: Почти три години след референдума във Великобритания, не мисля че трябва да губим времето си да се преструваме, че преговаряме. Смятам, че трябва да се движим напред решително".

Барние заяви, че ЕС е "отворен за всяко предложение от страна на Великобритания и е склонен да работи ден и нощ към прогреса".

"Ако Великобритания напусне без сделка не мисля, че тези въпроси просто ще изчезнат. Те са регулирани в споразумението за оттегляне (от съюза), те са обсъдени и ще останат. Независимо дали си говорим за мира в Ирландия, граждански права, бюджетни въпроси - всичко това ще трябва да бъде решено", заяви още Барние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да разберем - ОТ СТАВАНЕТО НА ДЖОНСЪН ЗА ПРЕМИЕР НА ВБ,ПАЛКАТА НА ПРОЦЕСА "БРЕКЗИТ" Е ПОЕТА ВЕЧЕ ОТ САЩ,А ДЖОНСЪН Е САМО НЕИН ПРОВОДНИК!И той прави всичко възможно да докара процеса до "твърд Брекзит" и оснвната причина за това е,ЧЕ ОТ СТРАНА НА САЩ СА МУ ГАРАНТИРАНИ(ПОНЕ НА ДУМИ),ГАРАНЦИИ,ЗА ТУШИРАНЕ НА ВСЯКАКВИ НЕГАТИВИ ОТ БРЕКЗИТ.За сметка на това,се нанася решаващ удар върху ЕС,със силата на разпад.На САЩ вече не им трябва ЕС и интересите им се насочват към АЗИЯ и Русия!!!
12
8
 
2
 
! Отговори
do 11 преди 4 години
о, никой няма да остави ЕС да клекне а ще го сринат със земята - икономически, глей само какво става по света като прилагаш едни хитри икономически хватки, няма да напомням за Жан , това ще стане и в цяла европа много лесно . А Англия има зад гърба си сащ, цяла Индия 1.5 млд са нейни бившо владение, канада, латинска също имат общи интереси.европа ще го усети мноооого скоро, щото сте умници и си имате ишиаси и подобни хрантутници, на които не им дреме, те просто изпълняват поръчка, а че народа ще плати цената хич не им пука.
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4"наглобританците"??????И кое им е "наглото" на британците? Че не искат да пълнят гушите на теб и полититиците ти, без да допринасяте нищо за ЕС ли? И не бери грижа тях. САЩ е с тях. Пазри ще си намерят. А и ЕС ще им клекне след брексит.
10
9
 
4
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
За Брексит са виновни бюрократите от ЕС. Британия, която е една от основоположниците на ЕС колко пъти през годините предлагаше ЕС да се реформира и стане нормален съюз на държави?! Дори след Брексит без сделка, Британия ще се оправи много бързо. Който си мисли че след това, ЕС няма да подпише нормални търговски споразумения с Британия, е безумец. Целта на ЕС сега е на всяка цена, да им пробута лоша сделка, та други държави да не я последват. Брексит без сделка е най-доброто за Британия.
9
7
 
1
 
! Отговори
mdaaa преди 4 години
Англия няма друг изход освен да излезе макар и с цената на тези териториални условия но после ще го върне тъпкано на европата. Щото европа е германия и франция които в момента слугуват на демоктратите либерасти в сащ, а другите 25 са просто техни бананови републики, които англия сама ще смачка, а двете "свръхдържави" също с малко помощ ще смачка, колко лесно ще им срине икономиките бедна ви е фантазията. Но щом ЕС иска това - негов е избора, който пък си слага слуги също в кюпа. Аре тоя тумор европа трябва да се изреже.
8
6
 
1
 
! Отговори
do 5 преди 4 години
ти опита ли се да кажеш нещо??? ЕС вече толкова години НЕ ПУСКА Англия, щото пускане срещу разкъсване не е пускане нали, все едно ние да излезем от ЕС и той да иска кърджали да остане или други териториални условия да поставя и 27 не сте съучастници така ли???? Ама си знаете нали то се връща всичко. 27 съучастници има кой да ви накаже за рекетирането и изнудването на Англия, няма да чакате много.
7
6
 
1
 
! Отговори
????? преди 4 години
е хубава работа, това ли е "демокрация" по евро'ге'йски - пускаш някой ама като хубаво го накъсаш, мешаш се дори в териториалната му цялост, не знам колко милиарда за наказание че излиза и всичко е някави безумни искания към Англия а 27 бо'к'лука се кефят. Ама то такива "демокрации" вижте историята къде отиват. Щото Англия ще я има ама Европата нема да е налице, освен пришълци де, но европейци няма да има. а такива като ишиаса и слугите на демократог'лоба'листите от сащ ще врат в а'да.
6
1
 
6
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До ГошоЧе защо да се натискат. Британците изтеглиха дипломатите си от ЕС, не участват във вземането на решения, не пречат (сефте!) и си плащат вноските.Какъв е проблемът за ЕС тая ситуация да продължи десетилетия?
5
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До АнонименНещо обаче и ЕС не се натиска за напускането на Англия
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наглобританците освен да хленчат друго не знаят. но вече не е 15ти век и ще усетят сами силата на глобалния пазар, като напуснат ЕС. Светът не се върти около и само Наглобритания, независимо от представите на поданиците на нейно величество Рептил Втора!
3
11
 
5
 
! Отговори
Прокопи преди 4 години
Сетил се Берние да се побара.
2
4
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Явно накрая се е усетил, че ингилизката лисица БоДжо го будалка...
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му слагат митото от 30 процента и да го изритват.