Експерт: Твърд Brexit ще означава край на Великобритания

Безотговорността на британските политици е очевидна!
14 окт 2019 09:03, Екип на Bloomberg
17
Експерт: Твърд Brexit ще означава край на Великобритания
Снимка: архив, Reuters

Некомпетентността и безотговорността на британските политици вече е очевидна, а паниката от липсата на разрешение плаши всички, но най-вече човека, който беше сред най-безотговорните – Борис Джонсън. Tака политологът Христо Анастасов коментира безизходицата около Brexit в Обединеното кралство в предаването “Клуб Investor” по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Анастасов върхът на кариерата на Джонсън ще бъде в най-лошия случай Brexit без сделка, което ще сложи и край на Великобритания, имайки предвид шотландската заявка за излизане.

Още по темата

„Нека не си си правим илюзии, че в Северна Ирландия ще се случи нещо много хубаво”, добави той.

Гостът коментира и ситуацията в рамките на Европейския съюз.

„ЕС е огромна политическа, икономическа и културна сила, но същевременно е геополитическо джудже... Той излиза от доста кризи, ще излезе цял след Brexit. Блокът обаче още не е разбрал основния урок от тях – той или ще се разпадне при следващата поредица от кризи, или дотогава ще се е превърнал в конгломерат, който ще може да се държи като голяма федерална държава пред външния свят“, смята експертът.

Как Анастасов коментира намесата на Турция в Североизточна Сирия и цялостната ситуация в Сирия вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 16 вот в общността също така и право да решават сами по държави за разпределението на мигранти и за вътрешната политика включително и за формата на управление.Това последното значи примерно че ако утре с демократичен вот се избере авторитарен тип управление или пряка демокрация ЕС няма думата по въпроса.Всичко това е реализируемо но изисква реформи и ЕС изграден на федерален принцип от швейцарски тип тоест всяка държава да има всичко ниво на национален контрол и пряка демокрация.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пръв път да съм съгласен за нещо с експерт.Само дето аз пък ще се позова на анкетите който се направиха из целия ЕС.Извода е следния хората искат ЕС който да има обща армия общ пазар и други общи сфери и в тях искат даже не федерална държава а пълна централизация като в унитарна държава.Искат обаче и намаляване на бюрокрацията повече свобода за националните правителства възможност да се сключват изгодни договори с външни сили който не засягат ЕС без разрешението му както и пряко демократичен
15
2
 
2
 
! Отговори
Новичок, а... преди 4 години
Ядохте ли сега дръжката на лопатата...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При твърд брексит ще усетят твърдия отблизо и отзад.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е сбирщина от готованковци,предатели на интересите на страните си-визирам БГ. Англия е страна,пазителка на Своите интереси и авторитет.Няма да храни онези,които я оплюват.Нека сега Германия да се оправя..Учете немски,да ви хранят.
12
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 4 години
До 9Тя, Великобритания се крепи от твоето пазаруване в Амазон. А пък като се разпадне еврото и ЕС, вместо пари ще си имаш тоалетна хартия.
11
1
 
6
 
! Отговори
До номер 10 преди 4 години
А ти ходи да си донаучиш българския език.
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия велика и силна,в науката,литература,музиката няма равни.Учите децата си да говорят английски защото половин свят говорят на него.Благодарение на Англия.Ще се оправи.Тя има план за 100 години напред..
9
2
 
1
 
! Отговори
13261 преди 4 години
Брексит значи само, че ще пазарувам от Амазон.де или .ес, както и от съответните версии на ebay
8
3
 
6
 
! Отговори
42 преди 4 години
Тоя вярва ли си? Значи въобще не познава Великобритания. Само си дрънка празни пропагандни приказки. САЩ си създадоха ЕО, те ще си довършат ЕС.А за нас пак ще си остане изборът Русия или Турция, или и двете.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС трябва да ги остави да излязат без сделка въпреки всички негативи от това ! След това Шотландия и Сев.Ирландия ще ги довършат ! Англичаните са такова арогантно и нагло племе , че е много по-добре да са вън !
6
0
 
1
 
! Отговори
Q преди 4 години
) и процветяване на ЕС и включително и на България-да,г-н Атанасов?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заменят ядреното си оръжие за български политици с по-големи способности....Големи открития правят наши експерти. Нещо като швейцарския експерт от рекламата на шоколади от Своге: "_ Абе да се таковам в експерта.... не мога да разпозная един шоколад."
4
1
 
3
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Диванен експерт :)
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩе, ще, само гледай. Вземи си и пуканки. Само който не ходи до Великобритания не знае как се е влошила обстановката там. Цени на продукти, услуги, липса на нормални органични зеленчуци дори. За атмосферата да не говорим - всеки те гледа, все едно си му изял закуската, а само да се окаже, че той е за Брекзит, а ти - против...сигурно ще те пребие на улицата. Пълна деградация...
1
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе експерт. Сигурно Великобритания ще се разпадне точно защото някакъв в сутрешен блок е на това мнение))) Ще поживеем и ще видим.