Македонците осъзнаха: Франция е ключът в бравата за ЕС

Париж иска първо реформи в самия съюз
15 окт 2019 09:55, Елка Василева
10
Македонците осъзнаха: Франция е ключът в бравата за ЕС
Снимка: архив, Reuters

Франция е ключът в бравата за ЕС, пише в. "Слободен печат", който констатира, че надеждата Северна Македония да получи дата за преговори с ЕС е все по-малка.

Вестникът посочва, че Франция не е доволна от процеса на преговори и иска първо да се направят реформи в самия съюз, а след това да се мисли за разширяването му.

Финландия е предложила нов компромис на Франция - да се започнат преговори със Северна Македония, а междувременно да се въведе новата методология в преговорите, но това предложение било незабавно отхвърлено, пише "Слободен печат".

Още по темата

В очакване на днешната среща на външните министри от ЕС, която е подготовка за Европейския съвет, в. "Независен весник" пише, че без отделяне от Албания Северна Македония трудно ще получи дата за преговори с ЕС.

Вестникът отбелязва, че Франция е единствената страна, обявяваща се против зелена светлина и за Северна Македония, и за Албания, които очакват дата за преговори със съюза, мнозинството членки са за преговори с двете страни, а няколко са за преговори само със Скопие.

Дата за преговори или нови правила на играта, пише в. "Вечер", цитиран от БТА. Твърдата позиция на френския президент Еманюел Макрон е в центъра на вниманието. Макрон иска ремонт на методологията на разширяването, преди да започнат преговорите със Северна Македония и Албания. Вестникът изтъква, че най-големият противник на преговорите е същият този Макрон, който миналата година с видеопослание каза на македонците, че Преспанското споразумение с Гърция и смяната на името на държавата е добро за тях, за целия регион и за Европа.

В. "Нова Македония " е по-оптимистичен и пише, че Северна Македония чака добри вести от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонците осъзнали, че Франция е ключът в бравата за ЕС. Браво!Велики събратя, на път сте да осъзнете и кой върти този ключ.В чий ръце е ключът в бравата за ЕС?Ще ви помогна малко. Аз му викам Пиндостан.
6
3
 
24
 
! Отговори
бай х преди 4 години
тия българи /по род /за последните 100 години бяха южни сърби ,югословенциславо македонциантички македонцисеверни македонци .....
5
3
 
20
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Накрая тоя геронтофил Макарон ще се окаже по-голям мъж от наще мишки дето ходят да им коленичат и да им говорят за добросъседство, а в същото време те им дрищят в устата. Браво Макарон!
4
5
 
7
 
! Отговори
Макрон преди 4 години
Макетата да ме удостоят с френски ласки, пък може и да ги взема в ЕС!!
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За северномакедонци съм чувал, ама тея македонци от де ги измислихте?
2
8
 
19
 
! Отговори
И преди 4 години
По добре да не ги приемат щото няма откъде зареждам дизел на 1,70 лв. Няма да има откъде да си купувам евтини и натурални продукти. Приемат ли ги в ес ще станат като мутроландия. Глад и мизерия с високи цени и ГМО.
1
5
 
26
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Германия умира и няма работна ръка и се чудят откъде да вкарат работнаръка финландските пудели *** в тяхна полза.Надявам се че Франция ще си отмъсти за Вердюн.Никаква македония нито сърбия нито албания в ЕС поне още 260 години.