Пада мониторингът от ЕС върху България?

ЕК оповестява доклада си за правосъдната система
Обновена: 22 окт 2019 13:33 | 22 окт 2019 13:27, Елка Василева
23
Пада мониторингът от ЕС върху България?
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия ще оповести по-късно днес мониторинговия доклад за България в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка.

Очаква се мониторингът да падне и това да бъде последният доклад за състоянието на правосъдната ни система и борбата с корупцията и организираната престъпност.

Новата Европейска комисия предлага нов механизъм, който ще следи за спазването на принципите на правовата държава не само в България и Румъния, а във всички държави-членки на Европейски съюз.

По информация на БНТ това, което пише в доклада, е, че няма насрочена следваща дата за следващ доклад. Това се тълкува като знак, че това ще бъде последният мониторингов доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

Предстои да се види как ще бъдат формулирани нещата за Румъния, защото миналата година по отношение на Румъния заключението беше, че има отстъпление по отношение на спазването на принципите на правовата държава.

Преди 5 години настоящият председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер обеща, че в рамките на неговия мандат начело на ЕК механизмът ще отпадне. Краят на мониторинга трябва да бъде одобрен освен от ЕК, също и от Съвета на ЕС и Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или ни отписаха напълно. или и те заприличаха на нас. И в двата случя - много кофти!
18
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 17Валутния борд по добре никога да не пада! Това го искат само дупедатите за да набарат едни милиони там които сега няма как да ги папкат + няколко месеца ще могат да теглят кредити безконтролно и за месеци ще ни докарат до състоянието на Зимбабве! С или без валутен борд ние с тия начело никога няма да отговаряме на изискванията за Еврозона!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Не е чесно...а може ли лучено?Гледам правописа и се чудя какъв е процента на функционално неграмотните? Ама повече от 100% не може да е - или бъркам?
16
3
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 14Само погледни всички доклади, че пише едно и също с различни думи. Корупция, мафия и липса на държава по всички възможни начини казано едно и също. Просто в Европа изчерпаха синонимите на тези 3 неща и вече незнаят как да ни повтарят едно и също + писна им да виждат, че това което казват влиза през едното ухо и излиза от другото! И затова вдигнаха ръце от нас! Затова Бибитко каза, че се отказваме от Шенген, защото са му казали в прав текст, че Шенген за нас, никога няма да има!
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пада ли мониторингът?А валутният борд кога ще падне? Когато преминем от затвора на борда в затвора на зоната /юрото/ ли?
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корупцията и мафията са по-силни от всякога.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само и единствено ГЕРБ. Забрана на всички други партии. Член Първи и Последни.Ръководна партия. Няколко казионни патерици. Десен авторитаризъм и фашизоидни коалиционни казионни патерици.
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радослав. И как реши, че ти си прав?
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте роби на комунизма! Пада или се очаква? Пак недодялани селскотворни изблици на полуинтелигентност! Иронийка, метафорка!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пинокио къде ще праща доносническите доклади? Не е чесно така да им вземат хляба от ръцете. Кварталната десница трябва да се заеме с работа и десницата да се откаже от вземането на шорошни пари.
9
4
 
15
 
! Отговори
ало прокуратурата? преди 4 години
След скандала с отвличането на невинния Джок Полфрийман мисля че трябва да ни оставят мониторинга още 20 години. В прокуратурата и съда още вилнеят комyндело-бандити, за всяка услуга си има ценоразпис.
8
9
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Калеко АлекоКаквато другарите и от младежкото БКП (ГРОБ). Ти не се ли научи вече, че любимата ти дъвка Курналина е любовница на кумира ти Баш Бай Тиквондур и се знаят от времето когато ти си бил малко чавдарче? Докато те се мляскат и делят заграбеното ти плюеш единия и благославяш другия, а реално и двамата ти плюят на главата и им е все тая ти какво дърдориш, важно е да си плащаш данъците и да гласуваш за един от двамата! Дали избираш БСП или ГЕРБ все избираш разсейка на тумора БКП!!!
7
7
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Каква песен ще запеят сега червените оракули от Бузлуджа, Правосъдието беше един от караконджулите в торбата на дамата от с.Крушовица, наред с Джендъра, корупцията и обществените поръчки, с които Импексова плашеше традиционния си електорат от червени бабички и техните унучета ... !!!
6
14
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Просто хората стигнаха до извода, че тая територия трябва да е резерват и никога няма да се оправи! Затова нито Шенген, нито Евро нито нищо няма да видим! Просто ще сме буферна зона която да събира негативите и при нужда просто ще пратят чиновници които да поемата управлението на резервата! На *** се обеснява 2 пъти, на човек веднъж, на БГ политик е безпредметно защото той няма мозъка за да вдяне за какво иде реч и няма качествата да управлява с умисъл за гражданите! Мониторинг = надежда!
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна им да ни дават насоки, вдигат ръце.
4
5
 
2
 
! Отговори
Koe преди 4 години
Значи, Мониторигна за съдебната система пада, чак след като се приемат законите, предложени от НПО-та за децата, така ли да разбирам правилно нещата ?)))) ааааааа
3
11
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Просто на хората им писна 10+ години да ни пишат едно и също! В края на последния доклад ще пише: всяка следваща година препрочитайте този доклад! Той ще важи на 100% за състоянието ви в момента! Защо им е една армия от чиновници да се занимава с нас и да им плащат заплати за да напишат все същото? Корупция на макс, срастване на мафия и политици, контрабанда и престъпност в ръцете на политиците и обратното, източване на публичен ресурс в полза на ОПГ (организирана престъпна група (партия Х))!
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, Васильовският Лозьо Панов редовно ни клевети по де-що еУропейско съдилище види, "рИформаторите" Пинокио и "генералът" Насьо Гнасов и еУродУпетатът Рада Дълбоката му пригласят системно - дори и да отпадне мониторингът, все ще се намери кой да не клепе!Гласувайте за грантаджийската агнешка главичка - някой си там световно неизвестен "архитект" и костовистко-олигархичните клонинги!
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като си знаем каква ни е правосъдната система - защо очакваме мониторинга да се премахне?!?