600 км задръствания около Париж заради стачката

Транспортният хаос ще продължи и във вторник
9 дек 2019 12:15, Елка Василева
8
600 км задръствания около Париж заради стачката
Снимка: Reuters

Общо 600 километра достигнаха тази сутрин задръстванията по пътищата в Парижка област малко преди 8 часа местно време на петия ден от транспортната стачка срещу пенсионната реформа, съобщи телевизия BFMTV. Очаква се днес да се движат едва 15 до 20 процента от влаковете.

След като националната железопътна компания SNCF предупреди парижани да не отиват до гарите на крайградските железници по съображения за сигурност, очевидно гражданите са потеглили тази сутрин с автомобилите си.

Ръководството на жп компанията предупреди, че очаква днешният транспортен хаос да продължи и утре, а може би и в сряда.

Правителството реши да разреши за ползване от автомобили за споделено пътуване автобусните ленти по автомагистрали A1, A6a, A10 и A12.

Още по темата

Стачка ще има днес и в Лувъра, който ще отвори врати по-късно от обичайното, а много зали ще останат затворени. Временното изложение за Леонардо да Винчи няма да бъде засегнато от стачната мобилизация, но посетителите, които предварително са закупили билетите си, трябва да дойдат навреме, ако искат да бъдат допуснати.

Перспективите не са по-добри за утре, тъй като синдикатите са насрочили втори ден на национална стачна мобилизация на всички професии, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Протестите са насочени срещу плановете на правителството да въведе универсална пенсионна точкова система, която да замени съществуващите сега 42 пенсионни режима.

Президентът Еманюел Макрон и премиерът Едуар Филип ще обядват днес с ресорните министри и ръководители на парламентарното мнозинство. В сряда премиерът ще представи цялостния проект за реформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще има по-големи сривове не само във Франция. Заслужили са си ги. Прекалено алчни станаха да обслужват корпоративни интереси.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На французи и гърци само им дай за какво да мрънкат.
5
1
 
0
 
! Отговори
NONA преди 4 години
MNOGO STRANNO POVEDENIE NA MAKRON.SEKACH NE MU PUKA KVO SE SLUCHVA.. TAKA BECHE I S GELETKITE , DOKATO GO ZAPPLACHIXA I OMEKNA.. XA DA VIDIM TOZI PAT...DA NE GOVORIM CHE TRAMP GO PRAVI NA ***...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия очевидно им се плаща, за да всяват размирици. Техният човек започна хубава социална реформа против лежащите на народен гръб - оряза помощите за дълготрайни безработни, като отказа такива за тия, дето не искат да поцчват работа или собствен бизнес. През април се кани да въвежда следваща серия такива мерки. Цяла Европа се нуждае от спешни подобни реформи. Но това е неудобно за САЩ, които не могат да му простят изказванията. Този човек трябва да спечели, а не да загуби следващите избори.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На украинците САЩ им спретнаха един хубав майдан. Такъв, че сега населението се чуди къде да ходи да работи в чужбина.На французите пък им спретнаха жълти жилетки.Та така - който се обявява против тях, все по нещо ще му спретнат. Въпросът е Европа да удържи и да не се поддава на поредния американски опит за световен монопол.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те тия постоянно са така, явно е нещо френско това. А не са станали по добре от другите западни държави с тоя целия хаос
1
2
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
А у нас -американски газ !