Протестите във Франция ще продължат и по Коледа

Блокадата ще продължи, докато кабинетът "не се осъзнае"
12 дек 2019 13:49, Ния Христова
5
Протестите във Франция ще продължат и по Коледа
Снимка: Ройтерс

Всички французи, които ползват железопътния превоз в страната, ще изпитат неудобство по време на празниците, предупреди своите клиенти железопътната компания SNCF, съобщи Франс прес, цитиран от БТА.

"Няма да има примирие по Коледа, освен ако правителството не се вразуми преди това", предупреди пред радио Франс инфо Лоран Брюн, генерален секретар на синдиката на железничарите към Общата конфедерация на труда (CGT).

Конфедерацията е непоколебима за решението си да продължат протестите срещу пенсионната реформа, дори и по новогодишните празници.

Според източник от железопътната компания 75% машинистите няма да бъдат засегнати от реформата. Както и 58% от служителите по гарите. Междувременно, 40% от персонала или около 52 000 души ще загубят последните шест месеца от стажа си като се прави изчисляване на пенсията, съобщи Дидие Матис, генерален секретар на браншовото подразделение в Националния синдикат на автономните синдикати (Unsa), вторият профсъюз в SNCF.

Ръководители на компанията и синдикати днес ще започнат консултации за условията за преминаване към универсална пенсионна система на машинистите. Това ще засегне служителите родени след 1 януари 1985 г., както и железничарите, родени след 1 януари 1980 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Българ преди 4 години
Ние ше си хапнем ся по Коледа и ше празнуваме новите цени на водата :)
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има много сривове. Просто в Европа всичко се и3р0ди. Вече всичко стана за еднократна употреба, включително и хората. Толкова всичко напредна, че всичко се променя всеки ден под някакво мото, а хората нямат сигурност за нищо.
3
0
 
5
 
! Отговори
Още нещо! преди 4 години
Режимът на Макрон изплозва прекомерна сила срещу собствения си народ! Но никой от Брюксел не си и помисля за икономически санкции, добре че ние купуваме американско, а не френско оръжие, макар и да е по-евтино!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Френска Коледа.На българите им е студено, а и сега е сезонът на свински мръвки и червено вино. После идват сезоните на гъбките, рибките, плажовете.И така.
1
0
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
ВъОбще в Париж сега е колапс ,само с такси можеш да се предвижваш на по-голями растояния.