Най-много "женени деца" в Германия са с български паспорти

През 2016 година сънародниците ни са били четвърти в класацията
14 дек 2019 18:15,
144
Най-много "женени деца" в Германия са с български паспорти
Снимка: Reuters

Най-много детски бракове в Германия са сключени между деца с български паспорти. Това става ясно от запитване на парламентарната група на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“, на което министерството на правосъдието в Берлин отговори, съобщава БНР.

Още по темата

Общо 162 чужденци под 16 години са пристигнали в Германия със сключен брак. От тях 70 са българи. Засегнатите са основно момичета. При проучване през 2016 година малолетните женени българчета бяха на четвърто място, тази година вече са най-много.

Без помощи за 191 млади баби заради невръстни родилки

Детските бракове са един от проблемите, с които Германия се сблъсква поради наплива на хора от други държави. Темата влезе в полезрението на политиците най-вече след 2015 година, когато в Германия влязоха близо 1 милион бежанци от Сирия.

За да се преборят с този проблем, германските политици приеха нов закон за борба с детските бракове, който влезе в сила на 22 юли 2017 година. Според закона право на брак имат само навършилите 18 години. Когато оженените непълнолетни са на навършени 16 или 17 години, държавата се въздържа от насилствено анулиране, в случай че последствията за децата биха били твърде тежки.

Държавата е безомпромисна към детските бракове - анулират се!

„Когато от този брак вече има и деца, анулирането му ще направи тези деца извънбрачни и лишени от правото да наследяват родителите си. Това е едното последствие. Другото е, че често в културата на фамилиите, в които съществува практиката за детски бракове, една жена с деца, но без брак, е дамгосана за цял живот и това води до изолирането и отхвърлянето й от семейството“, обясняват експерти.

При деца, които не са навършили 16 обаче, държавата е безкомпромисна и се намесва, тъй като става дума за нарушаване на правата на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
че те доста от тях си живеят като мъж и жена, че и с деца, при това въобще нямат никакъв брак, нито документ за това. въпроса ми е такива какво ще ги правят?
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български джебчийки обраха кипърка в Милано
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може юридически да са женени. Неграмотна статия. По- скоро немците ги оставят да СК правят каквото искат и те правят небета и съжителстват незаконно като малолетни, но това си проблем на немците там. Тук също е проблем и трябва наказания.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ходихме на летището да изпращаме познати, които отиваха в Германия. Та там чакаха предимно представители на "онзи" етнос.Да ходят и да не се връщат. Лошото обаче е, че ни излагат пред света - чужденците гледат бг паспорт и решават, че това са българи.
62
1
 
4
 
! Отговори
Песен на Софка преди 4 години
Неее спирайтеееее лююпбофтааааааЩоооом страстааа гааа имаааааааа-а-а (накъдрено)Хайдеее зайграитееееее на мааасатаааааБрак на децааааа, ще има сегаааааа(Малко шукаритетно чакарака)Щоооом са бичаааатНееекааа да са вриииичаааат!
61
0
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Е нали им трябваше на германците евтина работна ръка? Ами ето получиха си я. Ха-ха...
60
0
 
12
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Ще има такива, докато ги дундуркате в буквалния смисъл и в преносния! Защо не им спрете помощи и всякакви глезотии и да ги оставите, да се разредят по естествен път? Не разбрахте ли, че отърване от подобни, не само роми, разбира се, никога няма да има!
59
1
 
17
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Германци, ние българите Ви благодарим, че ни отървате от РОМеите......
58
1
 
26
 
! Отговори
Тъпи швабчетата преди 4 години
И на мен ми е странно като дойде някой швабче по морето и е бял и се казва Мюлер, а не Махмуд примерно... И викам, а ве много си бял за германец...
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе на кои казват роми? Преди имаше едни, дето ги наричаха шведи. А ние, бледоликите, с тия тънки джуки сме за никъде. Може да ни откажат виза за Германия понеже изглеждаме по-бели от онези, които там възприемат като българи.
56
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички роми да отиват в Германия. От това печелят всички. Българите не искат роми в България. А немците ги е страх да проявяват нетолерантност за да не ги обвинят в поклонници на чичо Адолф. И в Германия има щедра социална система за цоцане. Роми, за какво ви е да сте в България? Ходете в Германия. Печелите и вие. Печелим и ние.
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сещам се за един мой приятел, който намери добра работа в Германия и се настани добре там. Някои германци го питали:Защо изглеждаш твърде бял за "българин"? А? Кой ни представя пред света?Вервайте ми! От 20 години съм извън България, Българин не звучи добре по света.Попитайте се защо?Защото истинските българи са много бели.Много по-известни са *** българи със синкави венци.Съхранявайте ги иги множете!
54
0
 
17
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
пак грешка! не са българи, от една етност дето живее в България са!!!
53
2
 
18
 
! Отговори
ми преди 4 години
А кога германците ще разрешат незаконното строителство както правят герб ??? Не мой тъй .Щом го има тука трябва и там да е така .
52
0
 
9
 
! Отговори
6992 преди 4 години
Така, така - май не ства дуума за интеграция и пиемане на евоценности, а за наагане на архаичен модел на живот като активна форма за запазване на етническия идентит.
51
0
 
15
 
! Отговори
258 преди 4 години
До АнонименЗащо ми се струва, че в Индия възрастта за сключване на брак е още по-ниска, а? Може би е направена корекция...
50
3
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До 179По-големия проблем са им ония ***.й.м.у.ни от Пакистан,Афганистан,Мала Азия и Африка!Първо да изчистят Европа от тях!
49
2
 
30
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 години
На кака Бойка хелектората...
48
51
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който е роден в БГ е Българин. Независимо от какъв род е. Ромите и те са Българи защото от векове живеят и се раждат в БГ. Така че не се правете на умрели мишки. Колкото и да мразите ромите орисанисте да живеете заедно до края на света и след него. А сега може да праскате минуси на воля което нищо няма да промени.
47
4
 
24
 
! Отговори
така преди 4 години
Защо се позволяват тези бракове с деца???Гнусно е.срамно е.излагат милата ни Родина навсякъде...прословутата българска толерантност докъде ни докара....