Британците губят вяра в демокрацията

Те изпитват рекордно недоверие към институциите
20 яну 2020 09:44, Елка Василева
21
Британците губят вяра в демокрацията

Доверието на британците към правителството, бизнеса, медиите и благотворителните организации е достигнало най-ниското си равнище за последните 20 години, предаде Ройтерс, цитирайки проучване на американската фирма за връзки с обществеността "Еделман".

При проучването година по-рано Великобритания беше на 24-то място от 28 страни, а през изминалата година недоверието на британците е надхвърлило това на японците, испанците и ирландците и страната заема 27-о място.

Още по темата

По-надолу от нея в класацията за доверие към институциите се намира само Русия.

Три пети от британците са заявили, че губят вяра в демокрацията.

Проучването е извършено в периода от 19 октомври до 18 ноември, в момент, когато британският парламент блокираше излизането от ЕС и премиерът Борис Джонсън свика предсрочни избори, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. След победата на Джонсън на изборите на 12 декември е извършено допълнително проучване, което е показало нарастване на доверието в правителството с 10 на сто.

Най-високо доверие в институциите на страната си през последните две години са изразили китайските граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко тана тука ве, лошия комунизъм май най се харесва, а великата демонокрация нещо не се нрави....
14
1
 
3
 
! Отговори
fact преди 4 години
АЗ ПА, ОТ ТЕХ ПРИДОБИХ ВЕРА В ДЕМОКРАЦИОНЪТ!Прават си референдум за брекзит, решеват и институциите изпълняват. нема второ гласуване, нема хън-мън. ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ СЕКИ ВОТ Е ИСТОРИЧЕСКИ И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ИЗКРИВЕВАНЕ, ПОКУПКО-ПРОДАЖБА ИЛИ ОТМЕНА.МИСЛИ ДО УРНАТА, НЕ СЛЕД НЕЯ!УРА БРИТАНЦИ! БРАВО ДРУГАРИ! ТАКА ТРЕБВА.
13
1
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
И язе загубии вяра и в комунизмо и ф димокрацията.При комунизмо се казваше ,че жените щяли да бъдат общи,даа ама не.Ни бяа общи.При димокрацията,чи жа станем Швийцарция на балканите.Па не станаими.Ни вярвам на нищо веке.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загубили били................Бе я да ги накарат да работят за нашите заплати и ще ги видя тогава какво мислят !
11
2
 
10
 
! Отговори
Морски преди 4 години
Ние българите отдавна сме изгубили вяра в демокрацията,особено в американската.
10
2
 
8
 
! Отговори
дада преди 4 години
абе глупости , ше ски се върти земята и ще си запази статута на водеща държава Англия макар да извън тази неразбория наречена Европейскисъюз - хубава идея ама кофти изпълнение 'много баби хилаво бебе' тоя ЕС незнае кво се случва накъде отива ...на теория си знае де ама явно няма инструмента да се контролират толко много държави хора нрави икономики ...и тея горе на връхтъ нефелни зелки само , разбирам що старата пиратска империя на куин Елизабет е екзит от тая щуротия
9
1
 
15
 
! Отговори
za UK преди 4 години
Най - добре Великобритания да си сменя името още отсега .............ще остане само Британия...................от Обединено кралство.................разединено кралство!!!
8
5
 
10
 
! Отговори
za UK преди 4 години
Нищо добро не чака Великобритания!Очаквам излизане на Северна Ирландия и Шотландия от UK.Само Уелс ще остане към Англия , но и това не е сигурно!!
7
2
 
14
 
! Отговори
До Capital преди 4 години
Китай може да се управява от комунистическа партия, но китайците взеха най-доброто от двете системи.............социализма и капитализма, за разлика от руснаците, които допуснаха един предател като Горбачов да разпадне СССР и да предаде цяла Източна Европа на Запада!Великобритяния е една разпадаща се империя и не я чакат добри времена!!!
6
3
 
11
 
! Отговори
asd преди 4 години
важното е че ние сме най-големите неолибертарианци...винаги изоставаме в идеите, влачим се с такива, като коритаров, харизанови и не знам си какви теливизионни мижитурки
5
3
 
11
 
! Отговори
Capital преди 4 години
Да разбирам, че на 1-во място е комунистически Китай!На последните места Великобритания и Русия???
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията вярва ли в който и да е.Важно е с колко ще падне или скочипаундът.Настръхнала е цялата планета.Албиона има резервен вариант,няма какда минат на долар.Очаквам ,лирата даскочи до небесата,но като дойдат реалностите,може и купони да въведат.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрация...................такова животно нема.......................хаха!!!!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците най-много вярват в "демокрацията"...!!!Няма допитване в Северна Корея.
1
2
 
9
 
! Отговори
Е, преди 4 години
и?