Гръцки острови на стачка заради мигрантите

Жителите настояват за намаляване на броя мигранти
22 яну 2020 12:05, Ния Христова
12
Гръцки острови на стачка заради мигрантите
Снимка: БГНЕС

Днес жителите на гръдцките острови Лесбос, Самос и Хиос организират стачка и протести на централните площади заради ситуацията с мигрантите. 

Жителите излизат на улиците с призива "Искаме нашите острови. Искаме си обратно живота". Те настояват да се намали броя на мигрантите на островите и да се разпределят справедливо в останалите части на държавата. Хората настояват мигрантите да бъдат настанени в центрове с нормални условия.

Стачката е подкрепена и от гражданите от северната част на Егейско море, както и от кметовете. Според разпространена информация, ще се затворят обществени учреждения, магазини, ресторанти, таверни и кафенета.

Гръцкото правителство излезе с официални данни, че към 20 януари на остров Лесбос има 21 378 бежанци и мигранти. От тях 19 225 са в приемния център Мориа, чийто капацитет е 2 840 места. На Самос има 7 517 мигранти, а на Хиос – 6 003.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не врещят, когато ЕС им дава милиарди евро уж назаем - но така и не връщат "заемите", живеят си нашироко, пък после им било криво заради неан..ците! Ще траете и още как, че без европейските пари нишо чудно да се наложи и да работите.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Ми ела гледай ако ти се гледам. Даже може и а на теб да ти дам да попуцаш ако искаш :D
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги връщат на Ердоган в Турция... Да си прибра обратно башибозуците- шпиони.
7
0
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Аз се чудя , как досега не е имало протести ... Или, ако е имало, просто нашите "медии" не са ги отразили.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А беХоди в Сомалия да те гледат на социални.
5
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А къде се намира упоменатото в статията Гейско море?
4
1
 
15
 
! Отговори
А бе преди 4 години
До АнонименНяма нужда да се потапят лодките с мигранти,а просто да се връщат откъдето са тръгнали или най-малкото да не се приемат.
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен ми е много интересно Мен да те видя ти лично, как потапя в открито море лодка пълна с живи хора... Па макар и черни, жълти или кафеви ако за теб има разлика.
2
1
 
27
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Проблема е много лесно решим - като потопят 5-6 лодки и започнат да връщат всички изведнъж бежанците ще секнат. Много ми е интересно някой примерно украйнец ако цъфне без документи в германия как ще бъде посрещнат...
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Те настояват да се намали броя на мигрантите на островите и да се разпределят справедливо в останалите части на държавата."Вместо да ги връщат от където са се довлякли неканени щели да ги разпределят справедливо в цяла Гърция.