Шарл Мишел свиква извънредна среща на върха за бюджета на ЕС

Ще обсъждат финансовата рамка за 2021-2027 г.
26 яну 2020 09:23,
18
Шарл Мишел свиква извънредна среща на върха за бюджета на ЕС
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел покани лидерите на държави-членки на Европейския съюз на специална среща на върха на 20 февруари, на която ще бъде обсъден бюджетът на ЕС за 2021-2027 г., пише европейската редакция Politico.

„Дойде време да постигнем споразумение на високо ниво за многогодишната финансова рамка", написа Мишел в писмо до лидерите.

„Всяко отлагане ще създаде сериозни практически и политически проблеми и би застрашило продължаването на настоящите програми и политики, както и започването на нови“, каза той, отбелязвайки, че „всички страни ще трябва да демонстрират дух на компромиси. Разчитам на вашата подкрепа в това отношение“.

Дипломатите съобщават, че разногласията, свързани с определянето на бъдещия бюджет, са до голяма степен разрешени, но остават няколко основни политически въпроса с които трябва да се справят лидерите- по-специално за размера на окончателния бюджет и дали ще бъдат включвани отстъпки. Освен това, много правителства продължават да се притесняват за размера на финансиране, което ще бъде отделно за регионално развитие.

„През следващите дни ще се консултирам с вас преди да представим цялостното предложение преди срещата през февруари, която ще бъде подготвена по обичайния начин“, добави Мишел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е една от причините англичаните да излязат от ЕС. Съюзът се е превърнал в една корумпирана бюрократична машина без идея за бъдещето, без ясна вътрешна и външна политика, без дискусии по основополагащи въпроси като емиграция, икономика и сигурност. Могъщите страни като Франция и Германия просто диктуват дневния ред и си гледат тех, ако не си съгласен те чака европейския съд, че нарушаваш някакви си договорености, финансови рестрикции и т.н. Това не е съюз на народите, а съюз на корпорациите.
17
2
 
0
 
! Отговори
гошо преди 4 години
До Анонимен 8Повече от сигурен съм че след тая среща ще ни предлажат да влизаме в еврозоната и то не само на нас а на всички ,дори и на тези дето неса членове на ЕС
16
3
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"Преди да пишете глупости за човека проверихте ли в нета какъв е бил"А той преди да свиква пленуми и партийни конференции провери ли в нета ние какви сме и дали го искаме изобщо и дали го броим за човек въобще? Той дали е легитимен мой представител, та ще решава въпроси касаещи мен, а? Или просто си драскаш като послушно козяшко *** да изкараш 30 шекела за гмо бургерче и кисела глобална биричка, а?
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия пак ще плаща.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не си признаят ,че Англия им го заби голям от..зад , а до оня ден фъфлеха и заблуждаваха хората ,че от Англия нищо не зависи , мислеха си ,че ще приберат от албиона едни 40-50 милиарда и ще си ги харчат ,както искат , за малко при Мей да им мине номеръа ,ама оня рошавия , не знам колко е кадърен като ръководител , яко им разби сметките , сега да видим колко ще платим за "либерализма " ЕС и другаря Корбин
13
1
 
12
 
! Отговори
Еврото е преди 4 години
пътник.И Швеция и Дания напускат ЕС до година-две.
12
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На Аконкагуа или на К-2 ще ги свиква?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е бизнес.Значи печелят около 30 пъти повече от колкото е брутния вътрешен продукт на ЕС (ок.18000 Милиарда) - а те печелят 5000х110 Милиарда или 550000 Милиарда на година !
10
1
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
заклел се е в талмудя че работи за благото на всички гоими.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за Бг Ексит докато е време и шаваме!
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да пишете глупости за човека проверихте ли в нета какъв е бил, на какво е способен, какви езици владее, потекло и т.н.Или сте платени дол.ни русофили и българофоби и генетично увредени.
7
1
 
2
 
! Отговори
гл. шеф. преди 4 години
до. цял свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. вписвамеви да знаете всички. че полицията в гр. кюстендил. е купена от съседите и свойте на нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10 и всички лъжът че румен им се е ерчил. и изкат да вкарат румен в ареста. сйседите и свойте дебнът румен като излезе сам даго бият. и отвлечът. по нареждане на полицията. всички ще съдиме.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4:Или такъв който си играе с малки момченца ... child molester
5
2
 
3
 
! Отговори
испанец преди 4 години
А дали не ги събира заради вируса Вухан ? Нещо мътят , но не казват официално. Има потвърдени във Франция досега 3 случая заразени официално, а колко са неофициално ?
4
2
 
16
 
! Отговори
ФедеросенСтрапонлиев преди 4 години
Събрал ги е да им каже пари нема, действайте! Този е кръгъл ***. Предшественикът му беше алкохолик, а порокът на тоз тепърва ще се разбере, но мяза на обратен на първо четене.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога започват да отпечатват евра, балона трябва да се надува.
2
2
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
И този е от продавачите на въздух,Българите се надяваха на ЕС а те се съюзиха с нашите бандити срещу народа.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само нашето слънце ще реши въпроса с бюджета.Той е специалст по всичко и ще оправи проблема.