Кметът на Лондон: Да се запази европейското гражданство

Това ще позволи на британците свободно да се придвижват в ЕС
18 фев 2020 20:40, Ния Христова
24
Кметът на Лондон: Да се запази европейското гражданство
Снимка: БГНЕС

Кметът на Лондон Садик Хан смята, че на жителите на града трябва да им бъде позволено да запазят европейското си гражданство, пише в. Монитор.

Още по темата
Градоначалникът призова правителството да позволи на британските граждани да имат "асоциирано гражданство" на ЕС. По този начин те ще могат да запазят голяма част от правата, с които са разполагали до този момент, включително и свободното придвижване в страните от ЕС.

Преди визитата си в Брюксел във вторник Хан коментира: "Подобно на толкова много лондончани, аз съм с разбито сърце заради това, че вече не сме членове на Европейския съюз, но това не означава, че бъдещето на страната не може да бъде тясно свързано с останалата част на Европа".

Той допълни: "Премиерът каза, че неговата работа е да обедини страната и да ни придвижи напред, а аз не мога да си представя по добър начин за преодоляване на различията между британските гласоподаватели, които искаха излизане и милионите лондончани и британски граждани, които продължават да се смятат и искат да бъдат европейци. Ще има подкрепа от милиони лондончани и британци, които са потресени, че губят правата си като европейски граждани. Със започването на следващата фаза от преговорите между Обединеното кралство и ЕС, искам в сърцето на разговорите за бъдещите ни отношения да е тази тема за асоциираното гражданство".

Във вторник по време на визитата си в белгийската столица Хан ще се срещне с главният преговарящ от страна на Брюксел Мишел Барние и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли.

Бившия председател на ЕП за Брекзит Ги Верхостад подкрепя идеята за европейско гражданство.

Той каза:"Маастрихтският договор създаде концепцията за „европейско гражданство“ и аз подкрепям използването на това сега като основа за хората, които искат да запазят връзката си с Европа. За първи път в историята на нашия съюз една от държавите-членки напуска, но не защото правителството на Обединеното кралство иска такова излизане, с което отделните граждани трябва да загубят връзката си с континента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Убреее преди 4 години
"Кметът на Лондон Садик Хан смята, че..."==========================А ние, нормалните хора смятаме, че кафявото паки трябва да си ходи при камилите и козите в Пакистан и да престане да казва на англичаните какво да правят с държавата си. Но, тъй като англичаните "победиха" във ВСВ, явно бая са изчерпали силици и мъжество, та затова наподобяват женски полови органи и един кафяв павиaн, като този клоун от снимката, може да ги командори! Цирк!
17
1
 
2
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Един пакистанец , направен за кмет на Лондон коментира европейците !!! Тоя защо не си е в Пакистан и там да учи сънародниците си как се управлява ? Не е ясно какво правят в Англия нашите сънародници - могат да мият чинии, да берат ягоди , да мият улиците , да прислужват и у нас, в България ! Само не искаме да *** по разни форуми как не можели да гласуват за избори в България !!! Да са си стояли тук , а не да си развяват неграмотните глави по Англия !!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
Не съм политик, но недоумявам - има и други европейци, които са граждани на държави, които не са членки на ЕС, но за тях връзката с континента не е по договора от Маастрихт и нямат европейско гражданство. Значи тези европейци не са толкова европейци като англичаните???
15
4
 
8
 
! Отговори
Осведомен преди 4 години
Неможе да се сравнява гласуване като брекзит с нормално за парламент. Първото е цивилизационен избор, който следващите поколения ще понесат. Такива избори трябва да се приемат при огромна съгладия, например 2/3 от гласувалите. По начина, който шайка бандити лъмтящи за бързи пари и хранещи ненавист към всички и всичко направиха брекзита с кампания пропита от лъжи и полуистини, нищо добро неможе да се очаква особено с резултат 1-2% разлика.
14
3
 
7
 
! Отговори
тиква преди 4 години
До Анонимен 13поискаха излизане 51% а останалите 49 не та този не еот 51 а от 41 % сега разбрали че не се слагат всички в кюпапо подобие гласувалите за борисов слагат и мен и теб в едно и също положение които не сме гласували за него и сега ако не разбираш тогава бягай с овцете на паша
13
5
 
13
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Анонимен 5да кореняк лондончанин е родителите му не са но той е следва и се придържа към британската ценностна система закони регулации и правила и е по голям лондончанин и англичанин от много други
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, пак се започна с кандърмите! И защо излязохте бе, ***?
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея много хитри бе,няма да плащат вече за членство в ес,но искат да си запазят всички привилегии,демек искат на кино,без да плащат билет,де дават тъй
10
1
 
9
 
! Отговори
Що не си .... преди 4 години
Да им да дът всички патава а *** нас освен Американски да ни сложат и визи за Обедбялото Кралство. Съз закон да въведат ние никога да не влезнем в шенген и да се рдим *** опашката за африканци като летим за Германия за да им предоставяме лекари и медсестри безплатно. Докато имаме любимец вместо премиер нищо мяма да ме учуди!
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия иска свободно движение на хора, стоки и капитали с Англия. Германия ще си се разбере с англичаните и ще продължат да търгуват все едно нищо не е станало. Те са саксонски народи и се обичат и уважават като славяните. Да му мисли Източна и Южна Европа дето осиромашя благодарение на Северна Европа. И се чудя защо големи държави като Франция, Испания, Италия търпят това ми не си създадът свой собствен латински съюз. Вишеград няма да толерира немски диктат.
8
4
 
15
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Направете европейски резидент карти, които да се издават на всеки, който иска да е европеец от страните на ЕС. За англичаните да има ограничения, само на тези регистрирани и живяли в Лондон повече от 5 г. Или в Шотландия, а и всякъде където масово са гласували против брекзит. Така ще се запазят правата на хората, които искат да останат европейци. Ако системата проработи добре, може да се направят редица улеснения за притежарелите на такива карти подобно на естонската система за лични документи.
7
7
 
25
 
! Отговори
Ленин преди 4 години
Садик е от факултета нали?
6
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Садик Хан е баш европеец за разлика от Джонсън, който е с турско потекло.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то тоя и него ще изгонят скоро..
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАТЕНКИ ПРОТИВ БРИТАНИЯ ХАХА
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А.. не! Щом за нас визи, така и за вас - никаква аванта...
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя откакто го избраха Лондон стана с престъпност като в Мексико.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
подай оставка, спаси сърцето си