В Атина стачкуват, заради промените в пенсионната възраст

Спира обществения транспорт, съобщават от МВнР
Обновена: 18 фев 2020 08:30 | 18 фев 2020 08:20, Петя Славова
36
В Атина стачкуват, заради промените в пенсионната възраст
Снимка: БГНЕС

В Атина днес започва 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина. Протестът е организиран от управителния съвет на Работническия център.

В нея ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на тролейбусните линии, съюзи обединяващи строителни работници, адвокати, счетоводители, моряци, пристанища - пътнически и товарни кораби; пристанище Пирея - никоя категория кораби няма да провежда рейсове.

Днес временно ще бъдат преустановени курсовете на автобусите, от 11.00 до 16.30 ч. и на тролейбусите (ΗΛΠΑΠ), от 11.00 до 16:00 ч., съобщиха от българското Министерство на външните работи (МВнР).

Очаква се служителите в метрото, електрическото влакче Кифисия-Пирея, трамваите да съобщят техния стачен график.

Решение за двучасово преустановяване на работа в периода от 10 до 14 февруари е взел и Съюзът на служителите в съдебната система – при гледане на граждански и наказателни дела, всекидневно от 09.00 до 11.00 ч.

Препоръчваме на българските граждани, пребиваващи в Атина или планиращи пътуване в града да предвидят и осигурят алтернативен транспорт за придвижване и да се информират за актуалната обстановка на място, като спазват инструкциите и указанията на съответните транспортни компании и на местните власти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; Дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107; Мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестират, а кой ще им изплаща дълговете. Искат другите държави да им плащат високите пенсии, но не става. Трябва да се научат да живеят според чергата си гърчoляците.
30
4
 
16
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
Не разбрахте ли, че докато сме в европейския съюз собствена политика за нищо няма да имаме... всяко едно действие е в ущърб на млади и стари (с изключение на ромите)... късно е за всичко защото цялата икономика е в руини... 6 програми бълват глупости и ни заблуждават!
29
8
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Индия е 1.2 милиарда, ЕС няма и 500 млн вече. Турция е най-силната държава на балканите. Франсетата са ***, германците са скопени, а Великобритания не и се занимава с ЕС.
28
1
 
18
 
! Отговори
Още преди 5-6 години преди 4 години
изчислиха, че ако спрат помощите на ромите, и пренасочат тези пари към трудовите пенсии, всеки трудов пенсионер ще получава по около 180-200 лв повече на месец.Държавата трябва да намери начин да накара хрантутниците да работят. Също така, за известно време трябва да се сложи лимит на детските надбавки - да се дават само за по две деца. Или да се приложи другият вариант - детски надбавки за всяко дете, но не в брой, а да се приспадат от данъците. Ако родителите не плащат данъци - няма надбавки!
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактНе е само това.От сумата, която държавата отделя от бюджета за пенсии, се изплащат не само трудовите пенсии, но и социалните. Правилно е социалните пенсии да се изплащат от социалните фондове, защото всъщност са вид помощи.Но социалните фондове ги източват едни здрави млади хора, които много държат на традициите си, а според тези традиции основното тяхно трудово задължение е да правят много деца и после да чакат друг да им ги храни.Затова трудовите пенсии са на този хал.
26
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
И други неща да свързани с възрастта за пенсиониране и колкото и на ГЕРБ да им се иска да работим до 100 години, то други неща избиват. С увеличаването на пенсионната възраст в България от 55 години за жените и 60 години за мъжете на 65 години за всички, рязко се увеличиха болничните и ще продължат бързо да се увеличават, докато се увеличава пенсионната възраст и в един момент ще рухне осигурителната система. Затова лъжат за фалшивите болнични и се опитват с административни пречки, да намалят бо
25
8
 
8
 
! Отговори
Атанасис Панайотас преди 4 години
ДОЧЧЛАНД---Германия е слуга и муле...ГЪРЦИЯ Е ЛИДЕРА И ШЕФА НА ЕВРОПАС..НИЕ СМЕ ДАЛИ ИМЕТО ЕВРОПА...НИЕ СМЕ ГОСПОДАРИТЕ НА ЕВРОПА .ФРАНЦИЯ И ГЪРЦИЯ = ГОСПОДАРИТЕ, ЛИДЕРИТЕ И ШЕФОВЕТЕНА ЕВРОПАС !ЗАД ГЪРЦИЯ СТОЯТ ВЕЛИКИ СИЛИ---И САЩ И РОССИЯ И КИТАЙ + ФРАНЦИЯ И Ю КЕЙ !ЗАД ВОЛЛГАРИЯ ---- СТОЯТ ТУРЦИ И РОМИ .
24
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Вчера четох, че в България миналата година всеки пети човек, който се е пенсионирал, го прави на 66 години и 4 месеца, защото няма трудов стаж - след 1989 година мутрите масово не осигуряваха работниците. Затова и така се пенсионират - иска се 15 години трудов стаж и възраст, която всяка година се повишава, докато стане 67 години, а пенсията е доста ниска.
23
1
 
17
 
! Отговори
Кога ще ги стигнем преди 4 години
ами имат независими профсъюзи, не като тук кукли на конци. Затова сме на изчезване и не се вижда никаква светлина в тунела. Младите като чуят тая възраст и изчезват. На запад е по висока възрастта, но може да се пенсионираш на по ниска пенсия (в Англия доколкото знам след 10 г. стаж, в Германия е подобно). Тук е геноцид, ако се разболееш, загиваш. Дори не може да вземеш инвалидност. Просто гледат да умреш и да не ти дадат и лев, който си изкарвал в продължение на 40 г. Отврат!
22
4
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Дечко, аз хапчета не пия ,живея пълноценно и за разлика от теб мозъкът ми си е на мястото. Подхвани ме но не с обиди и ц.и.н.изми,а с аргументи.Как можеш да ме ,,подхванеш" за нещо за което никога не си имал реален досег с него? Пуши си тревата ,дърпай белото и не се меси в теми от които хал хабер си нямаш.Точно такива ,,тарикати" като теб,на мойта възраст сега са на социална или минимална ,защото непълноценното мислене и живеене водят до там.Ти ще дойдеш на мойто,не аз на твойто положение!
21
15
 
5
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Гърците да не стачкуват ами да се радват че си запазиха държавата.Взеха 360 милиарда заеми астрономическа сума за страна като Гърция, най вече от Немски и Френски банки.За да си вдигнат стандарта на живот като Германци хахаха.И ако не бяха Швабите които пък се страхуваха за стабилността на еврото което Гърците придобиха с подправени данни за икономиката си .Трябваше да закриват .Очакваше ги разпад.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В гърция правото на пенсия е 62г с 40г. трудов стаж или 67г. с 15 трудов стаж. И така е от много години насам. Живея в гърция последните 26 години и зная положението много по-дорбре от пищещата статията и от комплекскарските глупости. Аиде стига вече!
19
16
 
5
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 4 години
АМА ТЕ ГАРЦИТЕ И РАБОТЕЛИ ,НЕЗНАЕХ МИСЛЕХ 4Е СА ИЗМАМНИЦИ И МАРЗЕЛИВЦИ.
18
19
 
3
 
! Отговори
Economics преди 4 години
Гърция е с най ниската възраст за пенсия в Европа-57 години. Във всички европейски страни мъжете са 65 и нагоре ,жените 60+ .Гръцката икономика е......туризмът и търговският флот те са разглезени от това.Гръцката икономика служи за урок,как,краткосрочно мислене води до вреди.Основна причина е политиката на щедри разходи за заплати и пенсии спрямо приходите в държавният бюджет.и видяхме до каква тежка криза стигна. Сега полека лека се оправят,но ако пак нарушат фискалната си политика ,този път.??
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците и Французите да не би да получават по-малко пенсии от Нас но те си отстояват извоюваните си права и не позволяват по никакъв начин да им се бърка в джоба пък ако трябва да си отива и правителството дори и Макрон отстъпи.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14:Пенсийо, стига дрънка глупости че като те подхвана. Пий си хапчетата най после че вече не се търпиш
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17:Да де, то това е идеята ...
14
0
 
7
 
! Отговори
времето лети преди 4 години
Докато ни пенсионират времето ще отлети и няма пенсии за умрелите!
13
7
 
3
 
! Отговори
ДО 9 и 10 преди 4 години
С този мозък ,явно ще я докараш до социална пъпчиви пубере.Пиши си глупостите и сам им се радвай!
12
25
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Някой от вас да е пенсионер ? Вие работете и се осигурявайте и ще имате достойни пенсии,а не пишете г.л.у.пости.Днешните пенсии нямат нищо общо с тези наследени от социализма.Тази тема не е за вас които ще се пенсионирате след 30-40 години. Започнах със 78лв.заплата през 1969та,пенсионирах се с 950лв/1,300 бруто/през 2011.Пенсията ми е 730лв в момента и след всяко годишно увеличение от 1ви юли расте от 3 до5%.Майка ми е на 94 и има 219лв.пенсия/пенсионирасе през 80те с 74лв пенсия. Дечковци!!!